RECEPT: Citron- & mintcupcakes
(Originalrecept från Leila Bakar, endast med en liten touch av jag & Kristoffer)
.
Ingredienser cupcakes:
100g smält smör
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
1 st citron (skalet)
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
1 nypa salt
.
Gör så här:
1. Sätt ungen på 175°. (200° om man vill göra små muffins)
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
3. Rör ner smöret, mjölk och rivet citronskal.
4. Blanda i vetemjöl, bakpulver, kakao och salt.
5. Fyll formarna och placera dem gärna i muffinsform - ger dom mycket finare form.
6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 min.
.
.
Ingredienser choklad-frosting:
100g philadelphiaost
60g mjukt smör
3 dl florsocker med chokladsmak
1/2 st citron (saften)
5 bitar After Eight
.
Gör så här: (lättast med elvisp)
1. Blanda smör, florsocker och citronsalt krämigt.
2. Blanda i philadelphiaost och after eight.
Kommentarer
Postat av: MOMMA F
IM SO PROUD!!!!!!
Postat av: Anonym
över boken alltså, det gick inte att kommentera på det inlägget.
Inte för att jag inte är stolt över att du och mr. Petterson kan baka muffins.
Trackback