packing is so much easier than unpacking

Då var nästan allt packat. Endast en nesessär och ett par täckbyxor saknas för att allt ska vara klart.
Nu kanske ni undrar vad fan jag ska göra. Jo jag beger mig till Tärnaby på måndag för att gå skidlärarutbildning en vecka. Med andra ord en vecka av skidåkning, teorilektioner och hotellhäng för min del. Förhoppningsvis så blir mamma och Kristoffer för sugna på snö för att stanna hemma och kommer istället och hälsar på mig någon dag. Känner verkligen att jag kommer vara i stort socialt behov när jag kommer hem med tanke på att jag inte känner en kotte som ska dit..
.
I alla fall så fokuserar jag nu på att packa klart alla grejer och sen så ska jag göra klart min nyårs-outfit inför morgondagen. Köpte nämligen en ny och supersnygg blus från JC på mellandagsrean. Tyvärr så hade jag lite för tjocka armar (otroligt att jag ens kom i en XS) så dom ryker så jag får en snygg väst istället.

jobb + kattbesök

Idag så har jag och Kristoffer jobbat hos pappa. 400 stycken bindningar har monterats på 100 par nya skidor under 6,5 timmars arbete. Less eller något värre i den stilen kan man ju verkligen kalla det!
Efter allt slit så åt vi tacos och sen begav vi oss till familjen Brändström-Nyström och hälsade på fyra små underbara kattungar.

Så just nu så har jag enorma cravings på en av dom, men tyvärr så är ju mamma allergisk så det blir nog inget av även fast jag vill det till tusen.
.

Här är två bilder från dagen ..

 

 


åtta dygn - 712 800 sekunder

..tillsammans med dig ♥
.
Återkommer då jag har något intressant att komma med

mellandagarna

Snacka om att dagen har varit seg och gått väldigt sakta! Jag och Kristoffer klev upp sent, åt rester från julbordet, sov lite extra, gick en promenad i kylan, köpte godis, sov lite till, hade massage-paus och nyss så åt vi ännu mer mat. Snart vankas det film och förmodligen ännu mer sömn innan dagen är slut.
Planen är annars att spendera lite tid på stan imorgon tillsammans med Felicia och eventuellt Kristoffer. Har ju fått mig en massa presentkort i julklapp, så varför inte spendera pengarna på saker som är extra billiga? Ska även byta ett halsband och en conceler.

Merry Christmas

Dagens gladaste person som fick sig tre liter vin, i väsk-format!
.
Själv så har jag fått mig HP-boxen (alla 8 filmer + specialmaterial), pengar till en P&L-biljett, en muffinsplåt,
en klocka och en hel massa mer. Nu vankas det fika och lite film med mysiga släkten.

lilla julafton

Pepparkaksbak och fika har dagen bestått av. Jag och Kristoffer tog även tillfället i akt och bytte julklappar med varandra. Fick mig en fin blus som jag spanat på i några veckor men inte köpt. Fick mig även ett smink-set och ett presentkort på bio av hans föräldrar. Bra klappar att börja julen med.
Under kvällen så har vi varit hemma hos farmor och farfar och fikat med släkten. Träffade lite kusiner man inte sett på länge och åt årets första julskinka. Nu ska jag däremot krypa ner i sängen och se på en film så jag kan somna fort och vakna tidigt imorgon.

Two days left

Klänning köpt, julklappar inslagna och en fin gran ..
.
Idag så tog vi ordentlig sovmorgon och åt sen frukost med tända ljus. Begav oss till Vännäs för att jobba, skruvade bindningar och eldade skumtomtar med vallaväck. Nu ligger jag däremot på sängen och är trött med den här fina synen framför näsan spelandes bra musik.


why not for christmas?

Har kollat in en svart kortare klänning från H&M i krossad sammet. Underbart fin och enkel, perfekt att kunna klä upp med ett par fint nymålade naglar och glänsande smycken. Tyvärr så hittar jag ingen blid på den.
Känner verkligen inte av att julafton endast är några dagar bort. Så för att mysa till det ordentligt så ska jag idag följa med min pojke och hoppa trampolin, sova hos honom och under morgondagen sjunga jullåtar i uppehållsrummet tillsammans med ensemblegruppen. Efter det så ska jag på stan med Felicia och köpa den sista julklappen, äta middag och gå på bio. Slutligen så ska vi avsluta dagen med kalas/julfest hos en tjej i min klass.
.
*Outfiten som jag ska ha under onsdagen får ni se senare, jag kan i alla fall säga att den är lite modernare än de vanliga julkläderna.

christmas feelings


Samhällskunskap B

Imorgon vankas det samhällsprov och genrep tillsammans med ensemble-gruppen.
Jag har just skypat med Emilia och Malin, de hade quiz på alla instuderingsfrågor medan jag skrev klart frågorna som ännu inte hade något svar. Efter det så gjorde jag i stora drag klart radioprogrammet till spanskan som ska in imorgon.
Nu vankas det istället lite glass som tröst och sen ska jag gå och lägga mig så jag orkar upp imorgon.


3-2-1

Jag tror nog att de flesta just nu känner sig fruktansvärt sugna på lov och högtider just nu. Skolan bjuder på många läxor och prov, jobb vill att vi ska vara närvarande mer än vanligt, samt att julklappar, mat och finkläder ska inhandlas bland folksamlingar större än på en MJ-konsert.
I alla fall så önskar jag just nu att de tre resterande dagarna i skolan ska gå fort och bara flyga förbi så jag kan andas ut och bara ta det lugnt. Jag har tyvärr en inlämning och ett sista prov innan det hela kan räknas som helt över.


älskar dig

 

 


be smarter, sleep longer

det börjar bli tomt här på bloggen utan mina 25-dagar.. men det ska jag härmed försöka förändra! Dock så kommer jag nog inte bli något förrän efter helgen eftersom att jag ikväll ska se på några hårda tjejer ur mitt lag spela futsal DM, efter det så ska jag vara med Kristoffer och baka pepparkakor. Imorgon vankas det jobb och sedan fördelsedagsfirande. Helgen ska förmodligen också bestå av lite plugg inför sista provet den här terminen.
Har för övrigt avklarat nationella i matte B idag. Fyra timmar av hjärngympa tillsammans med cirka 40 stycken andra nervösa ungdomar på östra paviljongerna.

dear santa clause ..


Dag 24 - Fyra saker jag tycker är avtändande

1. Killar som vet att de ser bra ut
Jag hatar killar som vet att de ser bra ut och som verkligen går runt på stan och försöker se hur många tjejer som kollar efter dom. Det är så osexigt som det bara kan bli !
.
2. Byxor som dessa
Frågan är ju egentligen vem som tycker att dom är tändande?
.
3. Tobak (rökning + snus)
En kille som röker kan jag faktiskt tycka är ganska snyggt (vet inte riktigt varför) men röklukten och alla konsekvenser som kommer i och med det är det som får mig att säga BIG NO NO åt tobak. Snus är för övrigt det äckligaste jag vet.
.
4. Dator-geeks
Måste erkänna att jag tycker att de är ganska gulliga när de sitter och dreglar framför datorn, men i samma stund så tycker jag att det är så fruktansvärt sorgligt och tråkigt att de inte har någonting bättre för sig ..

Dag 25 - Tre saker jag gillar att göra

1. Kramas ♥
Älskar bara att kramas! Det är så himla mysigt, och extra mysigt när man får en varm kram av en person man tycker om när man står ute i vinterkylan och huttrar. Tyvärr så gäller detta endast vissa personer. Exempelvis så får min mamma inte krama mig, inte ens när jag är ledsen till tusen.
.
2. Stoppa saker i munnen
(Beroende på vilken humor och åldersnivå man ligger på så lät det där antingen väldigt fel eller helt okej.) I alla fall så gillar jag mat, vilket har sina för- och nackdelar. När det gäller mat så är jag inte den som äter mycket eller särskilt ofta, rättare sagt nästan aldrig. Däremot så har jag en väldigt stor förtjusning i sötsaker .. Jag tänker väldigt ofta på godis, choklad, söta frukter och andra onyttigheter. Jag kompenserar helt enkelt maten jag inte äter med sötsaker, vilket i längden inte är det bästa. Men det är gott (a)

.
3. Se på film
Detta gör jag helst tillsammans med några nära vänner, pojkvän eller familj. Hyrfilm eller bio spelar egentligen igen roll, om det inte är storpremiär på en film som jag och Felicia verkligen inte kan missa. Så jag avverkar även X antal biobesök under ett år. Tyvärr så känns det som att filmarkivet börjar bli lite gammalt.

iPhone 4S

Äntligen är jag ägare av en iPhone 4S, och jag kan inte vara gladare!
Köpte den igår innan jag for på akupunktur, så efter två timmar på en brits var jag lämpligt sugen på att slita upp kartongen och installera den.
Fick mig även en tidig julklapp av mamma i form av en orange bumper.


Dag 23 - Fyra saker jag tycker är tändande

1. Sportintresserad
Spelar ingen roll vilket sport man håller på med. En kille som är sportintresserad och inte låter allt annat ta sporten ifrån honom, är en av de bästa sakerna jag vet. I samma stund så får det heller inte bli så att han endast tänker på sport och inte kan tänka eller ha tid för något annat.
.
2. Musikalisk
Vad kan vara bättre än en kille som har fingerfärdigheten och känslan för att spela musik? Piano, gitarr eller varför inte sång. Att få höra en kärlekssång spelad på en gammal akustiskt gitarr av en kille du tycker om - livet säger jag bara!
.
3. Få mig att skratta
Tjejen som faller för killen med den bästa humorn, det är jag. Eller i alla fall killen som får mig att skratta.
Ett förhållande fungerar liksom inte utan att man kan få varandra att skratta ..
.
4. Omtänksam
Jag bara älskar när killar är omtänksamma utan att de ens tänker på det. De frågar hur man mår, kramar om en en extra gång efter att man gjort illa sig bara för att se till så man känner sig bättre, frågar om han ska följa en till bussen i -27° och snöstorm för att man inte ska stå ensam vid busshållplatsen. I just love it

Dag 22 - Fem kvinnor jag tycker är väldigt snygga

Jessica Alba - självklar skönhet
.
Beyoncé Knowles - kvinnornas kvinna
.
Heidi Klum - européernas stolthet när det gäller utseende
.
Christina Aguilera - älskar hennes stil, och röst
.
Naima Mora (vann ANTMl 2003) - vet inte riktigt, helt enkelt en snygg kvinna

Dag 21 - Saker jag tänker på ofta

1. Kristoffer 2. Skolan 3. Mat 4. Familj & vänner 5. Pengar 6. Träning & kost
.
fler punkter orkar jag faktiskt inte ta upp.. Dessa är det som flyger runt i mitt huvud om dagarna. Det första kan jag nästan kalla självklart, och den andra är det också tyvärr. Resterande är endast på grund av att jag gillar att tänka på sådant, och jag vet inte riktigt varför.
(tråkigaste dagens-ämne på länge)

saturday night live - at Felicia

Efter en god middag bestående av kyckling, potatisklyftor, en massa julmust och salladen från himmelriket så avslutade vi kvällens mat-bravader med marängsviss och chips. Nu är vi istället placerade i soffan, mest på grund av all mat vi ätit, men också för att avverka en film eller två innan jag borde bege mig hemåt. Måste orka släpa upp mig själv ur sängen imorgon så jag hinner plugga psykologi innan provet som jag har på tisdag.

winter wonderland

det är bara LITE snö som har kommit inatt ..
.
och självklart kommer dagens outfit

Dag 20 - En sak jag vill göra innan jag dör

Det kan låta helt sjukt för att vara jag. Men ett av alla mina måsten att göra innan jag dör är faktiskt att delta i Gumball 3000.
Det roliga med detta är att jag varken är intresserad av bilar eller tävlingen i sig, det enda som får mig att tycka att det verkar så fruktansvärt roligt är på grund av att man får resa genom ett stort antal länder på bara några dagar (alltså se en hel massa roligt), man får umgås med människor från hela världen och gå på sjukaste festerna.

Jag måste förtydliga att detta endast är ett av alla mina mål att avklara innan döden är här.

loving the weather

Efter att jag gått runt på stan med packning och påsar till tusen, skickat pengar på Forex och handlat sista julklappen så skulle jag ta bussen hem. Jag hade just insett att jag missat den "bra" bussen hem och bestämt mig för att ändå ta bussen som skulle gå via Sörfors (MINST 1h & 10 minuters bussresa). Men till min förvånad så hade inte bussen innan gått än. Så jag kliver på den, åker hem och vad möter vi, jo snöstormen från helvetet vilket gör bussresan dubbelt så lång som vanligt.
Jag tror aldrig jag har sett de falla så mycket snö från himlen som det har gjort/gör idag. Det slutar verkligen inte snöa!! Fick till och med gå på vägen för att cykelbanorna inte var skottade. Nu är det så där lämpliga snöhögar utanför fönstret och det känns verkligen som att snödjupet kommer att nå fönsterbrädorna imorgon om det fortsätter i samma takt som det gör nu.

Dag 19 - En bild på mig för länge sen

glad & tjock

cravings big time

Carlings har levererat igen och jag vill ha dessa tre, NU

Dag 18 – En nytagen bild på mig

25-11-2011
by Ofelia

study study study

Här sitter vi på Kristoffers säng tillsammans med våra datorer och ser deppiga ut. Det vankas plugg och inte lite sådant. Spanska, samhällskunskap, naturkunskap och engelska ska avverkas de kommande två dagarna innan helgen är här. Då blir det eventuellt att åka upp till Kåbdalis för min del och åka skidor, underbart. Men vi får se om tiden räcker till eller om jag behöver stanna hemma och plugga istället.
Nu ska jag i alla fall ta tag i naturkunskapen och se till så att han på andra sidan sängen börjar med sin spanska istället för att se på skidfilmer. Ursäkta ordvalet med, här ska fasen skitas kunskap så det skriker om det!

Dag 17 – Den bästa konserten

Deadmau5 at the Peace & Love festival 2011.
Jag har aldrig upplevt så mycket musikalisk känsla och glädje som den här konserten gav mig och framför allt människorna omkring mig. Vi dansade, hoppade och sjöng i flera timmar utan att ens tänka tanken att vi var trötta och hungriga som djur. Under en period av konserten hade jag till och med kladdat fast på ryggen av en 150 kilos man och jag följde med som en trasa när han hoppade upp och ner i takt med musiken. Det låter brutalt äckligt, men grejen är att jag faktiskt inte brydde mig ett dugg (vilket är ett väldigt gott tecken när det gäller hur bra en konsert är!)

wednesday

Älskar att starta dagen med att försova sig, behöva springa till lokalbussen och
sedan bli plågad hela vägen till skolan av en en klass nioåringar ..

a´cus punctu´ra

Man kan ju undra om sällskapet jag har äger världens största mun och gillar att göra sugmärken på ryggen, men just nu så är det inte det som är fallet. Det är helt enkelt så här snygg man kan vara efter två timmar på akupunktur. Tur att man inte ska besöka en badstrand eller liknande inom de närmsta veckorna säger jag bara ..
I alla fall så har jag varit på akupunktur här i stan och fått lite nålstick på både mage och rygg samt armar och ben. Efter lite mer än en timme full i nålar så fick jag massage en stund och sedan knäckte dom ryggen ordentligt! Jag måste erkänna att just knäckningen var det värsta under hela tiden, för jag tror aldrig att jag hört min rygg knaka så mycket som den gjorde då.
Nu sitter jag istället ensam hemma hos Kristoffer och pluggar medan han är på träning.

Dag 16 – Snyggaste kändisen

Keira Knightley och Ashton Kutcher, är två av alla snyggingar där ute i kändisvärlden.

Dag 15 – Min åsikt kring skönhetsoperationer

När det kommer till skönhetsoperationer så är jag väl inte den mest insatta. Jag känner väl kanske två personer som har genomgått en sådan operation, vilket då var i ett syfte som var nödvändigt, alltså inte en bröstförstoring eller en ny näsa.
Jag tycker att när det gäller operationer som att förstora brösten när man är 18år, eller fettsuger magen bara för att en själv tycker att den är lite för mjuk. Dessa operationer tycker jag är ytterst onödiga! Varför kan man bara inte vara nöjd med sig själv och acceptera att alla har någonting som man gillar mer eller mindre med sig själv.
Däremot så kan jag tycka att en kvinna som tex haft bröstcancer som opererar in silikonbröst för att få ett naturligt utseende igen är helt okej. Samma sak gäller exempelvis när en föredetta boxare som har en deformerad näsa, vill fixa till den.
.
Med andra ord så tycker jag att skönhetsoperationer som har i syfte att göra om saker som redan ser bra ut, är mycket onödiga. Medan operationer som görs för att hjälpa en människa till att se så normal ut som de önskar är helt okej. Så om du går ner 60kg och har en massa överflödig hud kvar, så tycker jag att det är fritt fram att ta bort det (om det skulle få dig att må bättre).

underbara syner utanför fönstret

Vaknade och fick till min förvåning se detta underbara mirakel utanför fönstret. ÄNTLIGEN SNÖ!!
Nu kan jag faktiskt tänka mig att det är december och jul endast är några veckor bort.

good night

Jag kryper nu ner i sängen och ser på serier. Tyvärr är jag utan sällskap för den här gången,
jag som hade blivit så där lämpligt van vid att dela säng med någon underbar. ♥

el fin de semana

Helgen är precis som vanligt full av ingenting speciellt what so ever! Har i princip endast jobbat, ätit, umgåtts och sovit de senaste två dagarna. I veckan så vankas det skola inklusive några jobbiga prov som det förmodligen behövs pluggas rejält till. Har även en tid på tisdag för akupunktur i två timmar, vilket jag ser mycket fram emot.

Dag 14 – Det här vill jag ha just nu

För tillfället så ligger det största suget på saker som: en andra tatuering, en iPhone 4S & en utlandsresa (om det mot förmodan inte skulle komma någon snö i vinter).

Till att börja med så har jag i några veckor funderat på att göra min andra tatuering. Den här gången skulle jag vilja göra något som symboliserar min syster. Ville från början ha något som skulle symbolisera min familj, men jag kom på att ett L för Lisa skulle betyda mer.
.
När vi kommer till en iPhone 4S så är det främst för att jag för tillfället äger en Nokia E72 (som i princip är i nyskick) samt en ett pr gammal iPod touch. Dessa släpar jag med mig dagligen, till skolan, på bussen etc. och det går väl bra. Men sedan jag insett att det endast är onödigt då det faktiskt finns en mobil som både rymmer mina "mobilsaker" och min musik så känns det bara onödigt att gå runt med två apparater istället för en. Funderar på att sälja min mobil och lägga pengarna till att spara till en iPhone, sen om det blir någon eller ej får vi se.
.
Och sen den där utlandsresan, vilket endast är på grund av att jag är så fruktansvärt sugen på snö. Så om jag inte får någon snö, utan måste gå runt i den här tråkiga och gråa miljön i flera månader, så vill jag hellre åka utomlands och njuta av värmen istället.

Dag 13 – Här bor jag

Vänliga och älskade lilla Vännäs. Där snowboardåkare, hockeyspelare och fordonare regerar på gatorna. 4118 stycken stackars människor bor här. Och vi har ju faktiskt några kända människor som kommer från den här lilla byn, tex coola människor som Sverker Olofsson och Lisa Miskovsky. !!!
Som tur var så bestämde jag mig för att jag inte ville vara en del av denna klunga, så gymnasie valde jag att gå tre mil utanför byn. Okej att det är jobbigt att åka buss minst 80 minuter per dag bara för att ta sig till och från skolan, men det är det värt.

Dag 12 – Den här veckan

Måndag: Hade geografiprov som resulterade i ett VG (helt okej), fick en dryg svenskauppgift, var på gymmet med mamma och fick fetaste träningsvärken. Avslutade dagen med vinterns första hemgjorda varmchoklad.
.
Tisdag: Försov mig och kom många timmar sen till skolan. Som tur var så hade vi inga vanliga lektioner och när dagen var slut så spenderade jag kvällen tillsammans med Kristoffer.
.
Onsdag: Började dagen med att sjunga jullåtar på ensemlen. Åt god lunch (för ovanlighetens skull) och var tvungen att åka hem tidigt eftersom att jag kände mig sjuk. Låg efter det hemma och sov på soffan resen av dagen och kvällen.
.
Torsdag: Var hemma hela dagen och "lekte" sjukling. Bakade lussebullar och lyssnade på julmusik hela eftermiddagen innan jag begav mig iväg på några få timmars arbete i säsongsuthyrningen.
.
Fredag: Dagen är ännu inte slut, men jag har hur som helst kvällen planerad. Jag ska först och främst gå i skolan till klockan fyra :( efter det så ska jag hem och äta, se på idol, äta godis och eventuellt spela lite musik innan Kristoffer kommer från hans trampolin-träning.
.
Helgen: Det vankas jobb igen, den här gången tillsammans med Kristoffer och Frida. Sen vet jag faktiskt inte vad som händer ..
.
här är några bilder från gårdagen

friday morning

Släpade verkligen mig själv upp ur sängen mot min vilja imorse, ville verkligen inte! Det hela blev inte bättre då jag kommer till skolan och måste ha matte, och sen hål i ganska exakt 155 minuter ensam i uppehållsrummet tillsammans med, ingen?.
Längtar till klockan slår fyra och jag kan bege mig hemåt för att proppa lussebullar och godis ..

first day of december

Vintern och julens månad är äntligen här, tyvärr så tappade den snön någon annan stans..
I alla fall så har jag idag bakat lussebullar och lyssnat på julmusik av Carola, mysigt värre. Efter att jag och mamma bakat klart åt vi godast middagen på länge om man frågar mig (pasta är alltid det bästa!), och sen begav jag mig bort på butiken för att jobba med Kristoffer och Felicia.
Nu vankas det en färsk lussebulle och lite kall mjölk toppat med Grinchen.

alldeles för jobbigt

Jag hatar när det blir så här!
Förklaring: Jag är idag hemma från skolan eftersom att jag hade feber igårkväll och imorse inte alls mådde bra. Jag bestämde mig istället för att vara lite duktig och baka lussebullar. Drog fram allt som behövdes och började baka som ett litet glatt barn i en godisaffär. När jag bara har mjölet kvar så stänger jag av bakmaskinen och vad ser jag, JO att helvetets smeten har skurit sig (förmodligen pga gamla ägg) och att det bara är att spola ner allt i diskhon. FML
Så nu har jag alltså förbrukat alla "viktiga" ingredienser som en Svensson inte precis har liggandes hemma i köket 24/7 och jag vägrar att gå till ICA för att inhandla nytt. Jag får helt enkelt vänta tills mamma slutar och hon kan åka och handla det som behövs för ett nytt försök. Wish me luck!

Dag 11 – Min älsklingsmat

Kunde inte bestämma mig för bara en maträtt eftersom att jag är väldigt konstig när det gäller mat. Gillar kött, pasta, husmanskost, thaimat och american pancakes. Med andra ord allt mellan himmel och jord.

RSS 2.0