Three days of working

Som arbetslös uppskattar man allt arbete man kan få - och de senaste tre dagarna har jag befunnit mig på grundskolan hemma i Vännäs. Där har jag varit vikarie i förskoleklass & på fritids, vilket med andra ord betyder att jag jobbat med barn i åldrarna mellan fem och sju år. Det har varit roligt och barnen är så himla söta och samtidigt väldigt underliga, man kan verkligen undra vart de får allt ifrån.
 
Ännu roligare känns det också när man dessutom vet att lönen man arbetar in nu betalas ut när vi är i Portugal, vilket innebär extra fickpengar den sista veckan. Och på tal om det - I CAN'T WAIT ANY LONGER - vill åka nu!

Mind fuck!

Avslutar dagen med att sammanfatta känslan i min hjärna efter en arbetsdag i förskoleklass med en bild.


Lets escape to the vacation dreaming

      
         
         
      
Pics from WeHeartIt
 

If I could wish

En av mina önskningar är att hitta en fin vit bikini - gärna broderad eller med några andra små detaljer. Tips?


Why not liksom?

Jag såg H&Ms nya reklam på TV och tyckte att de gjort många snygga plagg inför hösten, så jag kikade in på hemsidan för att se om det fanns någonting intressant. Utan någon riktig anledning så klickade jag sedan in mig på fliken REA. Ofta kan man hitta plagg man tycker om på rean, men de är oftast slut i storleken som man söker efter. Idag hade jag däremot tur och jag tvekade inte en sekund då jag dessutom hade rabattkoder som innebar 25% rabatt på dyraste varan samt 50 kronor avdrag på totalsumman. Så detta blev resultatet - en enkel kjol, en bikini & ett par vita skor. Ännu bättre - jag blev ynka 117 kronor fattigare!
Anledningen till dessa köp är främst för att ha med på resan till Portugal.

A little video

Som jag sa tidigare så fick jag ett paket från ELF i brevlådan idag. Detta innehöll alla produkter som jag köpte då de hade 60% rabatt på alla ordrar över £10. I och med att det var superbilligt att beställa klickade jag hem en hel del och allt kan ni se i klippet här nere.
 
Varför jag gjorde en video istället för ett vanligt inlägg var egentligen bara för att jag själv tycker att det är lite roligare än att bara se på tråkiga bilder & läsa en kort text om sakerna. Istället lekte jag till det (om man nu kan kalla detta för det) och gjorde därför en video där jag presenterar alla produkter samt vilka färger osv som jag beställt. Totalt kostade allt det här mig cirka 200 kronor - no biggie
 

Morgonpromenad

Vaknade, klev upp och klädde på mig, tog en tugga proteinkaka, gick ut på en powerwalk i 55 minuter, svängde förbi farfar på graven och gick sedan hem igen. Ganska okej start på dagen. Nu fortsätter det hela med lunch och sedan ska jag till butiken och fixa skyltar.

# Fick förresten ett paket i brevlådan idag som vi ska ta en närmare titt på senare.


Spa vs. shopping

Idag startade jag min dag med att använda en av mina studentpresenter och gå på spa. Jag var på en behandling vid namn Kalahari desert glow exfoliation på FACE hudstudio i Umeå. Då de hade 20% rabatt på varfri behandling passade jag även på att lägga till en SPA-ansiktsbehandling för några hundralappar. Sjukligt skönt och verkligen en upplevelse då jag aldrig varit på en riktig behandling förut.
 
Efter nästan två timmar på massagebordet gick jag in på stan för att se om jag eventuellt hittade något att lägga min andra studentpresent på. Detta var ett presentkort värt 600 kronor på Önska, som för er som inte vet är en butik som säljer allt mellan porslin, kastruller & bakredskap. Där hittade jag massor med fint porslin som jag sedan fick släpa med mig hem. Det hela slutade med ett stort vitt uppläggningsfat, fyra gråa tallrikar & två enorma tekoppar i vitt (som för övrigt går att både ha tilltugg i med också går att äta soppa ur). Ännu bättre för plånboken blev det när det dessutom var 25% rabatt på tallrikarna. Jag funderar på att önska mig ännu fler tallrikar alternativt några djuptallrikar i födelsedagspresent. Så nu har jag laddat upp för att flytta hemifrån - när nu det kommer att ske.. 
 
          
 

Yesterday surfing

 
Under gårdagen tog jag, Kristoffer & mamma bilen till Salusand för lite surfing. Jag själv var supertaggad på att använda min egna bräda för första gången, och det fungerade så där.. När kroppen inte riktigt ville lika mycket som huvudet gav jag upp och satte mig istället bredvid mamma på stranden och tittade på de resterande 15 surfare som var ute i vattnet. Förhoppningsvis blir det fler försök innan vi packar väskorna inför Portugal. Och på tal om Portugal så är det nu bokat ytterligare sju dagar i värmen då vi vill passa på att se på världens bästa surfare slåss på världstouren. Med andra ord åker vi den 19 september och kommer hem den 12 oktober!

American pancakes


Packing in different bags

 
Inför resan till Portugal har jag investerat i lite nya väskor och annat. Egentligen har vi flera större resväskor och liknande inom familjen som man kan ta av när man reser själv, men däremot har jag ingen egen väska att packa i när vi åker allihopa. Därför tänkte jag att det passade bra att beställa hem lite egna väskor så att man aldrig behöver fundera när man ska åka bort. Jag har därför under den senaste tiden beställt en rullväska av den större modellen, en pjäxbag, en ny necessär samt en surfväska - som alla dessutom matchar min ryggsäck samt mitt datorfodral (pluspoäng).
 
Nu när vi ska åka till Portugal i nästan tre veckor är dessa väskor perfekta då jag vet att jag vill ha med mig mycket & lite otympliga saker. Bland annat funderar jag på att packa ner min longboard, vilket gör att min resväska måste ha utrymme över, en annan sak är surfbrädan som ska packas ner omsorgsfullt i sin egen lilla väska tillsammans med våtdräkten och rashguardet. Allt annat som kläder och skor hoppas jag får plats i resväskan medan saker som kamera, dator & lite andra småprylar ska ta plats i ryggsäcken aka handbagaget. Ser fram emot resan mer och mer för varje dag som går! Snälla spola fram tiden till den 19:e september.

JAG DÖR!

Avslutar dagen med en klockren bild som gjorde min kväll


Arbete

Jag ursäktar frånvaron, men anledningen bakom den är det arbete som har fyllt mina vakna timmar. Jag har under den senaste veckan hjälpt pappa i säsongsuthyrningen där det ska möbleras om, byggas nytt, sorteras & märkas och så vidare. Idag blev det en lite förändring från lagerlokalen då jag fick vikariejobb på fritids istället. Samma sak gäller imorgon, förutom att jag då ska jobba som assistent på särskolan (är nervös & förväntansfull på samma gång då jag aldrig har gjort något liknande förut).

Älskar att min lediga tid spenderas på arbetsplatser då jag samlar ihop en massa pengar till Portugalresan - som för övrigt kanske blir sju dagar längre än tänkt!


She is finally in my arms

Dog lite av lycka igår när jag kom hem efter jobbet och såg ett stort paket i hallen. Jag som knappt har kunnat sova de sista två dagarna, (lik den sömnsvårighet man hade dagen innan ens födelsedag när man var liten) då jag endast har drömt om när paketet med surfbrädan ska komma. Enligt FedEx skulle det levereras idag klockan 18, men tydligen inte då mamma tog emot det enorma paketet redan igår vid lunch. I paketet fanns i alla fall min surfbräda, en hoodie samt ett par nya svarta wayfarer sölglasögon.
 
..nu vill jag bara ha en massa vågor så jag kan testa den!

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge

Den är snart här !!!
 

Early morning

Redan klockan fem imorse ringde väckarklockan och det var otroligt svårt att kliva upp. Väl uppe prioriterades packning & frukost innan jag & Kristoffer satte oss i bilen för att åka iväg till Salusand. Två timmar surfing för mannens del medan jag mådde dåligt och passade på att sova i bilen ett tag. Saken är den att jag är laktosintolerant och när jag och mamma besökte Noliamässan igår så fick jag i mig lite saker som inte riktigt passade i min mage vilket gjorde att jag fick ont i magen. 
 
När det kom till surfingen så var vågorna i Salusand bra idag. Surfing är ju lite av en sport man inte kan göra jämt då det beror på vädret och underlaget. Ofta kan det vara svårt att veta hur det ser ut på vattnet när man bor sju mil från platsen man ska surfa på. Det blir med andra ord lite utav ett spel om man kan surfa eller inte..

Dagar jag önskar att posten arbetade ännu fortare

För ganska exakt tjugo timmar sedan beställde jag en surfbräda - EN FREAKING SURFBRÄDA!!
 
Kristoffer tipsade mig om en brittisk hemsida som säljer surfbrädor i paket med alla användbara tillbehör. Perfekt val för mig då jag inte äger någonting annat än en våtdräkt. Dock hittade jag inte någon bräda som jag ville ha som ingick i paketen, men däremot såg jag en bräda som jag sneglat på i över ett halvår. Det hela slutade i att jag beställde hem den bräda jag tittat på tidigare samt en hoodie från samma märke. Surfbrädan är från märket Roxy och går helt i rosa (snacka om typiskt tjejigt).

The dinner of yesterday

Igårkväll var mamma & pappa iväg och åt middag hos några kompisar, medan jag istället stannade hemma och gjorde middag till mig själv. Kokade ihop en måltid bestående av pasta med creme fraiche-sås med stekt vitlök och babyspenat, och ovanpå allt detta la jag lite riven parmesanost & färsk spenat. Till efterrätt blev det två olika sorters nachochips med tzatsiki & guacamole. Tog mig även några bitar marabochoklad med apelsinkrokant - min personliga favorit.

Bigger waves than usually


Fyrtiosju dagar kvar

Om exakt 47 dagar flyger jag & Kristoffer till Portugal för att spendera sexton dagar i värmen. Till en början ska vi vara två dagar i Lissabon innan vi åker vidare norrut till Ericeira i fjorton dagar. I och med att vi ska på ett surfcamp i Ericeira så behövde vi inte tänkta något på boende, mat etc. men det gällde ju däremot inte för de två första dagarna i Lissabon. Vi siktade därför på att hitta ett billigt hotell som låg hyfsat centralt i jämförelse till vart shoppinggatorna & hamnen låg. Hittills har vi dragit ut på sökandet ganska ordentligt, och det slog mig idag att vi inte hade bokat något hotell ännu. På en kvart gick jag ifrån att ha noll koll på ett eventuellt boende, till att ha bokat ett rum ynka 400 meter från huvudgatan i staden.
 
 
Hotellet vi ska bo på är inget hotell till att börja med, det är ett vandrarhem som heter Lisbon Dreams Guesthouse. Däremot skulle jag inte kalla det för vandrarhem då det egentligen ser ut som ett fyrstjärnit hotell. I alla fall så kostade det endast några hundralappar och då ingick gratis avbokning, frukost ingick & betalning när man kommer dit - perfekt!

@stinaliden

Vill ni se mer utav vad min vardag har att bjuda på - följ mig på instagram @stinaliden

Aroma

Ett planerat inköp i mitt liv är några av dessa produkter. Aroma är ett Svenskt märke som finns att köpa på Åhlens och passar plånboken bra då de inte är särskilt dyra. De ligger alla kring cirka 50-60 kronor, vilket jag tycker är billigt med tanke på den ändå så stora storleken på förpackningarna. För tillfället är jag sugen på alla produkter i dofterna melon, lavendel & granatäpple, men speciellt hud- & duschcreamerna. Det finns även en fjärde doft som luktar kanel, men om jag ska välja så föredrar jag de tre andra före den. Om jag skulle beskriva dofterna skulle jag säga att de tre förstnämnda känns väldigt somriga, medan kanel kan passa bättre till vintern.
 
Lavendel
 
Melon
 
Granatäpple                                                                                         Kanel
      
 
Jag ska även passa på att tipsa er som eventuellt är intresserade av att testa någon eller några av Aromas produkter - Åhlens har för tillfället rabatterat alla dofter (förutom kanel) fram t.o.m. 20 augusti. Spring och köp!

Surfing x2

Både igår & idag har jag och Kristoffer befunnit oss på Salusand och surfat. Igår var det kasst väder med ösregn, medan dagens vädergudar bjöd på solsken & stora vågor. Bilder finns från dagens surf men de är tyvärr inte i datorn ännu, så de kommer upp här på bloggen senare. Tills dess får ni nöja er med en inspo-bild från vår härliga hobby!


RSS 2.0