Freaking awesome family

 
 
Lite mer utav det vanliga utseendet..

Baka baka liten kaka

Idag har jag bakat upp hälften av alla de hallon som jag plockade i farmors hallonbuskar i lördags. Plockade flera liter hallon på bara en liten stund - det fanns så himla mycket bär! Jag garanterar att det fanns flera liter till, men tyvärr hade jag inte tid att plocka mer då jag skulle iväg. Hur som helst fick en hel del av det jag plockade gå åt till att baka med. Den här gången blev det både muffins och en slags sockerkaka i långpanna. Sjukt goda slutresultat!
 

A sunday run under the big sun

Jag började fundera över hur klokt mitt val av att ta en löptur mitt på dagen i gassande sol var så genomtänkt då tröjan åkte av efter bara några hundra meter. Hur som helst fortsatte jag i några kilometer innan jag vände för att ta sikte på tågstationen. Där stod min cykel och väntade på mig - vilket var väldigt skönt för fötterna då jag lyckats få skavsår under tidens gång.
 
Galet skönt med en löptur, men jag kände hur det var ett tag sedan jag sprang. Konditionen är väl inte på topp om man säger så! Men mer löpning ska det bli då jag ska försöka träna upp konditionen innan vi sticker till Portugal i september. Man vill ju klara av att surfa hela dagarn, i sexton dagar utan att vara helt slut och flåsa som en flodhäst..

Tonight


Order

Beställde hem dessa tre gobitar på andmotion.se igårkväll. You got to love sales!

Lördagen den tjugonde juli

        

Photo/Wedding/Party

För några helger sedan var vi på min fasters bröllop i Piteå. Det blev bland annat en helg fyllld av både släktfotografering, vigsel, sång & festande. Vi fick även lyxa till det lite extra då jag & Kristoffer fick ett eget hotellrum att breda ut oss i under helgen - mycket mycket skönt.
 
   
   
   
 
Kvällen avslutades på topp med lakrits-shots tillsammans med farmor!

Brännäset

Idag är det fredag och den perfekta starten på helgen var att ligga på stranden hela dagen! Jag och mamma har nämligen befunnit oss på Brännäset i princip hela dagen idag. Där vi har badat och solat för fulla muggar, samt ätit god kycklingsallad och beach-fondue. Åkte hem så sent vi bara kunde för att få njuta länge av solen och värmen. Jag tog även mitt första och mycket kalla bad för sommaren (utöver då jag surfat iklädd våtdräkt). Förhoppningsvis håller det underbara vädret i sig så att man får lapa ännu mer sol.
 

Byxdress VS. Klänning

Klänning - Monki / Skor - DinSko / Solglasögon - H&M
 
Fixade idag även till denna klänning som tidigare varit en byxdress. Sydde helt enkelt bort grenen och gjorde om den till en härlig strandklänning istället. 100 pix och lite arbete var den verkligen värd.

Några soliga dagar i slutet av juli

 
Idag har det varit ännu en dag fylld av solsken och värme. Jag började dagen med att ta en tidig buss till Umeå, fika frukost i omklädningsrummet & sedan ta en 10 minuters tur på crosstrainern innan jag gick vidare för att ha mitt sista aquapass för sommaren. Fick möta lite nya ansikten i bassängen än de gamla vanliga som kan passet lika utan och innan som jag själv - precis så här i god tid innan jag längtar alldeles för mycket till semester.
 
Efter att jag haft pass och duschat blev jag upphämtad av två snälla pensionärer i form av mormor & morfar som skulle hem till oss i Vännäs. Väl hemma bytte jag direkt om till bikini och placerade mig på en filt på gräsmattan - och där blev jag liggandes ett tag. Jag lyckades både somna, vakna, vända på steken & sedan somna om igen. Totalt blev det många timmar i solen och det kändes efteråt då jag knappt orkade sitta ute och äta middag.

From H&M

 

REA

Ja då var det måndag igen - ny vecka. Precis som de senaste fyra veckorna har jag tre arbetspass på schemat under veckan, och alla tre är aquapass på IKSU sport. All övrig tid ska jag försöka lägga på att hitta ytterligare ett arbete som jag kan ha nu när sommaren är över. Förhoppningsvis går det bättre än när jag sökte jobb inför sommaren (är ju trots allt arbetslös), så jag kan jobba ihop lite pengar innan jag och Kristoffer åker till Portugal.
 
Under all denna fritid har jag även råkat klicka in på några hemsidor - och även beställt lite nya kläder och skor på rean till mig och syster. För min egen del blev det två par skor samt en höstkappa för ynka 400kr, medan Lisa beställde en ny bikini inför en resa till Spanien. Olyckligt vis fick jag en rabattkod på 20% dagen efter jag beställt.. 
 
    

Tidig väckarklocka

Tidigt imorse tog jag & Kristoffer bilen norrut för att söka efter lite surfing. Tyvärr blev det ett negativt slutresultat då det blåste åt fel håll vilket ledde till helt platt vatten. Vi väntade ute på klipporna i en timme, fikade frukost & gav sedan upp och åkte hem igen.

I och med att vi inte sov så mycket innan vi åkte passade vi på att sova ordentligt när vi kom hem istället. Efter ett tag klev jag upp medan Kristoffer sov vidare som en stock. Tog på mig ansvaret att fixa frunch till pojkarna Pettersson som avslutades med en riktig hotellfrukost. Äggröra, bacon, apelsinklyftor, juice, munkar & wienerbröd. En sådan frukost tror jag måste anordnas lite oftare!


Bottenviken - IKSU sport

Ni alla som någon gång befunnit er i bottenvikens redskapsrum vet hur ostädat det brukar vara. Då menar jag inte smutsiga golv och dålig lukt - utan den enorma oreda som råder där till vardags. I och med att säkert 100 personer springer in och ut ur rummet dagligen så blir det kaos bland alla redskap. Idag tog jag mig tiden och sorterade upp bland alla grejer. La saker där de skulle vara, plockade undan det som var trasigt och helt enkelt snyggade till lite. Blev sjukt nöjd då jag såg hur fint det faktiskt kunde se ut där inne. Imorgon har jag pass igen och då ska jag se om ordningen förblir eller om mitt lilla test inte fungerar och det återgår till oordning igen.

Till min besvikelse tog jag tyvärr ingen före-bild, men ni kan få se hur fint det blev när jag hade fixat till. Om testet går bra får vi se imorgon helt enkelt..


Sorry for being a bitch

Efter en dödens blogghelg bestående av Vännäsdagarna och surfing på Saludand är jag nu tillbaka här igen. Jag började veckan med att ha pass på IKSU, vandra på stan med mamma & Lisa samt se på bio tillsammans med nästa hela familjen + Kristoffer. Idag har jag varit och jobbat igen, den här gången blev det aquapass i 55min (som vanligt) innan jag bestämde mig för att testa mitt nya pass i vattnet. Så nu är jag nybadad och på väg hem till Kristoffer igen för att äta lunch. Ska även passa på att vara ute när det väl är en sol på himlen.


Arbete

Idag har jag fått äran att ha två jobb. Först pass på IKSU och sedan direkt till Vännäsby för att jobba på dagis. Lite rookie så där när man ska mata, läsa högläsning och byta blöjor - men det funkar! Har hittills bara tröstat en ledsen pojke som hoppat in med huvudet i elementet.. Måste nog säga att jag föredrar IKSU tusen gånger mer än dagis.


Letters from our living room

 
Idag är det tråkigt väder.. igen! Varför kan det bara inte bli ordentlig sommar någon gång så att man kan ligga ute och sola, åka och bada eller göra någonting annat utomhus. Istället sitter man inne och ser på film, bakar & pysslar. Nog för att det sistnämda också är roligt, men det är ju vad hösten ska innehålla och inte sommaren. På sommaren vill jag kunna vara spontan och vara ute en massa för den delen - och då inte i dåligt väder.
 
Vi passar på att göra bort en massa tråkigt inomhus idag då vädret håller oss inne. Jag har bakat energybars att ha med på gymmet nu och under nästa vecka, Lisa tittar på nya kläder inför Vännäsdagarna, mamma vill se på en massa film och jag bäddar rent i sängen. Inte nog med det så ska mamma & Lisa ta sig ann mitt löshår och försöka att ta ut det. Jag har blivit less på att det blir mini-dreadlocks innanför keratinvaxet, och att det är så himla svårt att tvätta & kamma. Längtar rent ut sagt till att kunna klia mig i huvudet utan att stöta på små klumpar av lim!

We heart it - favoriter

source: WeHeartIt


All night long

FI@&?<]A vad jag har haft ont i ryggen inatt. Det blev en riktig sådan då man önskar att man är ledig på dagen och kan ta igen all förlorad sömn. Ledig var jag inte, hade pass på IKSU klockan nio - så det var bara att se glad ut och kliva upp ur sängen.
Efter att jag hade haft passet så kändes det bättre i ryggen och jag bestämde mig för att ta ett snabbt armpass på gymmet. Lite paddling, triceps, axlar och biceps. Nu efteråt känns det lite sådär i ryggen men jag får glädjas till att smärtan i armarna kommer att vara enorm och täcka alla andra eventuella smärtor.


Tre under trehundralappen

Tittade igenom ASOS rea och föll pladask för klänningen till vänster samt den i mitten. Jag har verkligen fått något för tajta klänningar på sistonde så alla jag ser väcker en tanke innanför pannbenet på mig. Inte nog med det så är det perfekt att kunna hitta plaggen på rea så att man inte behöver bli ruinerad.
 

Yesterday was surfing - today is training

Igår eftermiddag när Kristoffer slutat jobba tog vi bilen till Salusand för att testa surfa. Det var kring tjugo personer där och surfade så jag kände mig för rookie för att testa. Kristoffer provade i alla fall och det gick så där. Han kom upp några gånger och kunde stå, men det var inte en lätt väg dit. För min egen del så agerade jag fotograf och frusen åskådare (det blåste fruktansvärt kallt där ute vid vattnet).
Idag är det istället min tur att aktivera mig. Medan min man arbetar så passar jag på att ha pass samt träna lite själv på IKSU. 55 minuter aqua följt av en snabb runda kondition på gymmet. Fokus idag ska ligga på armar, axlar & bröst då Kristoffer varnade mig för att det kommer ta emot när man ska surfa om man inte har lite att ta av på dessa områden. Armhävningar kanske?


Have not sung in a very long time

 Sist jag sjöng inför en större skara människor än mig själv var på farfars begravning för ungefär ett år sedan. Nu är det däremot dags för faster att gifta sig och jag har fått äran att sjunga på hennes bröllop. Det känns både roligt och lite nervöst. Självklart ska det bli roligt att sjunga , men precis som jag sa så var det ett tag sedan sist och man hinner ju liksom rosta lite mellan gångerna då man inte håller rösten aktiv så ofta. Inte nog med det så har jag aldrig sjugit på ett bröllop förut - jag har endast stått på scenen på skolavslutningar & konserter som skolan arrangerat genom åren. Bröllop och begravningar är verkligen något nytt för mig och jag ser fram emot att sjunga.. Däremot lite press - bröllopet är redan nu på lördag!

Bake a little cake

Idag har det varit riktigt dåligt väder här i Vännäs. Det har regnat och varit grått hela dagen, vilket jag tycker både och om. Det är tråkigt att det är dåligt väder när det är sommar, men samtidigt är det riktigt mysigt att sitta inne och pyssla, se på film osv. Jag och mamma har därför passat på att baka under dagen. För min del blev det muffins medan mamma har bakat rabarbertårta. Inte nog med dessa bakverk så funderar jag på att ta mig ann ett presentprojekt i form av macarons med jordgubbssmak.
 

Tonight we are picking flowers

 
För ovanlighetens skull tog jag mig tid och gick ut på åkern bakom vårt hus och fotade dagens klädsel. Passade även på att enligt tradition springa i en cirkel tillräckligt många varv att det blev ett märke bland alla blommor (jag vet inte riktigt varför jag kallar det för tradition - men det är sannerligen ett minne från då man var liten). Älskar för övrigt att ha självutlösare på kameran så att man inte alltid är i behov av en vänlig själ som kan fota.
 
Tshirt & bomberjacka - Monki / Kjol - H&M / Skor - Converse

RSS 2.0