Vännäs - varmaste platsen i Europa

Inte nog med att nyheterna säger att lilla hemorten Vännäs är varmaste platsen i Europa idag, så har vi gjort en massa roligt i denna stekande värme under dagen. Till att börja med har vi solat, solat lite mer & solat.. Nej men vi har solat, spelat strandtennis, duschat i vattenslangen, ätit chips & till sist ätit en underbart god middag på altanen med familjen. I dagsläget är det hela 23°C i skuggan (notera att klockan är åtta på kvällen).

Vandringen

Igårkväll kom vi hem ifrån vandringen med skolan på höga kusten. Direkt jag kom in genom dörren slängde jag av mig den feta ryggsäcken och hoppade in i duschen. Jag tror minsann att den duschen var den mest efterlängtade på länge. Däremot var den inte lika njutbar då det var dags för skavsårsplåstren att lämna hälarna.. Efter att jag duschat masserade mamma min rygg och gjorde mackor åt mig. Helt underbart gott att inte äta konserveringsmat! Somnade som en lite bebis efter ett halvt avsnitt HIMYM och kände mig fortfarande trött när jag vaknade.
Bilder kommer senare. Det finns bara en del annat som måste göras innan fokus kan läggas på att ladda upp bilder. De sista två skolarbetena ska in på fredag och det innebär att jag måste kämpa in i det sista den här veckan. Bloggen kanske kommer att få lida - men då vet ni ju samtidigt att jag har massor med tid för roligheter när skolan är klar!


En fruktansvärt uttråkad artonåring som inte känner att sömnen lockar tillräckligt mycket för att ens gå och försöka sova

Öppna appen "meddelanden" på din telefon. Gå in på den första kontakten & dra ner till det femte meddelandet från denna person. Besvara frågan med personens sms. Byt kontakt och gör likadant med nästa fråga.
  • Vad säger dina vänner om dig då du inte är i närheten? Jasså?
  • Vad gillar folk bäst hos dig? Var är du nu? Jag har tappat bort Sara?
  • Vilken raggningsreplik faller du för? Förresten.. var står bilen och var la ni nyckeln?
  • Vad var det första du sa imorse? Pavel är hemma
  • Vad är det sista du kommer säga innan du dör? Ring Andreas Interski
  • Vad säger personen som gillar dig mest, just nu? Det gör jag! :)
  • Vad säger du under förspel? Hej hopp. Jag hittade inte några nycklar vid skåpen och vad det gäller uppgiften så tror jag inte att vi har samma för resultaten är helt olika.
  • Och efteråt? Åh jag som var helt säker på att det var idag!
  • Några år senare har ni barn, vad är deras första ord? Björkar har jag men ballonger å banderoller får ni fixa
  • Nu är de tonåringar, vad lär du dem? Det låter toppen
  • Och den sista.. vad sjunger ditt favoritband om? Nja... men ringer när jag börjar närma mig.
 

Fy fan vad detta var tråkigt - är nästan ännu mer uttråkad nu!

A blue top covered by a long dark hair

Söndag... Min dag har bestått av en powerwalk tillsammans med mamma innan frukosten. Vi gick längs med älven och bort till kyrkogården för att hälsa på farfar. När vi kom hem gjorde mamma smoothie med hallon & blåbär. Under dagen har jag även varit och satt in mitt nya löshår. Tanken med det är inte att göra mitt hår längre, utan istället tjockare då jag vill ha lite mer hår att jobba med på balen och studenten. Det blev jättebra och jag ser nu ännu mer fram emot nästa vecka när det är studentbal.
 
Dagens fokus har däremot legat på att packa. Imorgon åker vi till Höga kusten med skolan för att vandra. Vi åker vid lunch och kommer tillbaka på tisdag eftermiddag. Med andra ord så innehåller packningen allt ifrån tält & sovsäck till skavsårsplåster & en massa mat. För tilfället är nästan allt packat, det enda som återstår är maten, sedan är jag redo för vandring!

Nike Lunar forever 2

Ett par nya skor till samlingen. Dessutom på rea för endast 599 kronor på Stadium i Umeå (tips till er som känner för att fynda).
 
 
 
 

Stina vs. Beyoncé

Efter en trip på stan tillsammans med mamma & Lisa har jag spenderat pengar igen. Den här gången på saker jag antingen behövde eller som verkligen var värt det (som om det inte borde vara så varje gång). I påsarna hamnade ett par nya löparskor från Nike samt en klänning från H&M. Klänningen är den de flesta av er sett på Beyonce-reklamen på tv. Den sitter så där sjukligt bra och jag älskar att den är lite längre då man inte riskerar att den åker upp och visar att man äger där nere. Inte nog med att den är skön och sitter bra så är det nu självklart också väldigt snygg. Känner mig nästan som Beyonce själv..


Riksgränsen

Here comes some pictures from our trip to Riksgränsen last week.

Yellow leather touch

Förhoppningsvis är detta sista dagen inomhus för min del. Jag passade på att ta en lång dusch och smörja in kroppen med min favorithudkräm från LdB. Lånade även morfars bil till ICA och tillbaka för att köpa en massa frukt. Bananer, päron och ananas som jag tror ska blandas ihop till en fruktsallad ikväll när jag ska plugga inför nationella i matte.
 
Dagens outfit fick bli en avslappnad och enkel klänning från H&M. Köpte den till förra julen och har inte använt den sedan dess. I och med mina bleka ben tog jag också på mig ett par "cykelbyxor" för att inte se så himla naken ut (plus att de gav lite extra värme när jag faktiskt fortfarande är sjuk). Rockade även till den tråkiga svarta outfiten med mina nya skor från Jeffrey Campbell, samt den knallgula skinnvästen från JC. Man får heller inte glömma de obligatoriska wayfarers - mina från Beach and Motion.

Jag vill ut i solen!

De två senaste dagarna har spenderats under en filt på soffan.. Det värsta med att ligga inne är det underbara vädret som bara skriker efter mig. Det blir så tråkigt att ligga inne i flera dagar när det är så bra väder utanför - men nu ska jag bli frisk igen så jag också får njuta av den tidiga sommaren. Jag vill också vara ute i solen, få fräknar på näsan och även bli lite brun inför sommaren. Efter ett dygn inomhus vågade jag mig ut på altanen några minuter, men när det började blåsa fick jag lov att gå in igen. Jag tog även bilen på ICA för att inhandla lite färdigmat då jag inte hade någon ork till att laga något riktigt att stoppa i magen. Imorgon hoppas jag kunna gå ut en stund i solen, kanske ta en kort promenad längs med älven för att få lite luft och energi i kroppen.

READY - SET - GO

Nu är jag bannemig redo för de kommande bravaderna! Om två veckor är det bal och ynka en vecka senare tar vi studenten. För tillfället ser jag fram emot allting galet mycket, men i samma stund känns det helt overkligt att man om tre veckor inte går i skolan längre.

Sickness reaching forward

Frukost någon?
 
Efter att jag igår vaknat med en svullen hals så har saker och ting gått utför. Under natten har jag knappt sovit någonting alls och kroppen har bara blivit tyngre och tyngre för varje sekund. Jag somnade en stund och vaknade vid femtiden i panik. Det var varmt och kallt på samma gång, jag kunde inte svälja, det ömmade i underläppen, näsan var helt tjock och huvudet bultade hårt - en riktig mardröm till uppvaknande! Mitt i paniken hade jag inte ork till att kliva upp ur sängen, istället tog jag mobilen och ringde in till mamma & pappa som sov i rummet bredvid. En yrvaken mammma fick sedan mata mig med ipren, halstabletter, nässpray & även ta tempen innan hon bäddade ner mig igen.
 
Efter ett antal timmar av sömn tog jag mig upp och nu mår jag lite bättre. Jag hatar verkligen att vara sjuk! Det är som att allting ska vara så där irriterande jobbigt på en och samma gång. Varför kan man inte bara ha lite huvudvärk, istället för att hela kroppen ska göra ont samtidigt? Tacka Gud för att det finns gott om serier och filmer att trösta sig mig när man mår dåligt.

Tjugotre dagar kvar..

Sjung om studentens lyckliga dag, låtom oss fröjda i ungdomens vårt. Än klappar hjärtan med friska slag, och den ljusnande framtid är vår. Inga stormar än, i våra sinnen bo, hoppet är vår vän, vi dess löftet tro, när vi knyta förbund i den lund, där de härliga lagarna gro, där det härliga lagarna gro!

Not that beautiful

Lyckades med något fruktansvärt vackert idag (notera ironin)!

Jag låg ute i solen tillsammans med Kristoffer och hans lillebror och läste min bok. Stolen jag satt vi krånglade och ville inte luta sig som jag ville. Så för att lösa det skulle Kristoffer hjälpa mig och förklara hur jag skulle gå tillväga. Detta fungerade så klart inte för mig och jag blev därför så där småless.
I stundens hetta blev jag så less att jag slängde iväg min pocketbok rakt i ryggen på Kristoffer. Vi skrattade och han skulle enkelt slänga tillbaka boken till mig. Sagt och gjort så satt bokens rygg rakt i ansiktet på mig. Tre sekunder senare stod jag hängandes över handfatet med blod fulla munnen. Skratt blandat med tårar fyllde hela badrummet medan Kristoffer bad om ursäkt ett flertal gånger.
Som tur var hände detta inte på allvar utan det var endast en olyckshändelse. Däremot ser jag inte jättepositivt på den fläskläpp samt såret boken lämnade kvar i min mun.. Det är helt enkelt sådant som händer ibland. (man kan ju alltid ljuga om att jag varit i krogslagsmål och vunnit)


Sunny day

Medan Kristoffer befinner sig på golfbanan i Holmsund ligger jag ute på gården Öst på stan och solar. Det är sjukligt varmt och det känns nästan som utomlands med den gassande solen och den lätt svalkande vinden. För att toppa ensamheten har jag min nya bok i händerna. Ego woman - en självbiografi av Carolina Gynning. Personligen är jag inte den som tycker om att läsa, men böcker som faktiskt handlar om sanna händelser väcker mitt intresse ordentligt, främst när det gäller kändisliv och liknande.


Home sweet home - again

Efter en lång och ansträngande resa hemåt så kom jag & Kristoffer tillbaka till Umeå igårkväll. Vi åkte från Riksgränsen klockan elva, åkte tåg till Boden och sedan var vi tvugna att åka buss resten av resan hem. Det tog i princip hela dagen och vi båda hade ont i kroppen efter allt sittande och sovande på konstiga ställen. Vid niotiden kom vi hem, då hoppade vi in i duschen, tog på oss rena kläder och cyklade in på stan. Där svängde vi in på McDonalds och köpte middag innan vi begav oss vidare på 5ive. Man kan väl sumera dagen med att den höll på för fullt hela vägen från början till slut. Ni kan ju tänka er den underbara känslan att slänga sig i sängen när vi kom hem från krogen mitt i natten - somnade i alla fall som en liten bebis på bara några sekunder.
 
Idag tog vi en mysig sovmorgon tillsammans innan vi klev upp och gick in på stan. Det är Kulturnatta i Umeå och hela centrum är fullt av folk. Vi strosade runt i värmen, kollade på lite saker till Kristoffer inför balen & drack en iskall cola innan vi gick hem igen. Nu sitter vi istället i soffan och ser på hockeymatchen mellan Sverige och Finland.

Dödens flygtur

Ursäktar den ouppdaterade bloggen som tyvärr inte varit prio ett under den senaste veckan. Jag ska i alla fall ta tillfället i akt och uppdatera er alla med en gnutta nyheter. Jag befinner mig i Riksgränsen tillsammans med Kristoffer som är här för att tävla i NM (Nordiska mästerskapen i friåkning). Vi bor på ett fint litet vandrarhem just nedanför berget, åker skidor, ser på tävlingen, träffar härliga människor, solar i soffor gjorda av snö, äter onyttigt och en massa mera. Jag har kameran med mig och bilder finns det gott om - däremot kommer dessa inte komma upp på bloggen förrän jag är åter på hemmplan igen. Innan dess bjuder jag på en bild från freeride.se som lyckats fånga Kristoffer under en actionfylld sekund (som kunde ha gått riktigt dåligt!) från kvalåket på Nordals.

Last day of serious before eleven days of joy

Solen står högt på himlen och jag tänkte tanken att bära klänning dagen till ära. Riktigt så blev det inte.. Istället slängde jag på mig löpartightsen, en slapp tshirt jag hittade i mammas garderob & bomberjackan från H&M. Jag kände helt enkelt inte för att klä mig fint då jag endast ska till skolan för en lektion och sen ett träningspass på IKSU.
Ikväll vankas det klassfest hemma hos Frida och efter det utgång på Lokal med hela gänget. Ser fram emot att umgås med alla då man knappt ses på dagarna längre (det negativa med sista året på gymnasiet). Party like a rockstar! - eller inte kanske för min egen del. Jag ska upp tidigt imorgon för att ha aquapass på IKSU sport. Ni som bor i Umeå och äger ett IKSU-kort, sväng förbi klockan tio och träna med mig.


Fyra kilometer på tjugonio minuter

Efter en lång sovmorgon, en snabb fika i soffan och lite serieavnitt, tog jag mig i kragen och gick iväg på en powerwalk. 29 minuter senare och fyra kilometer mindre i benen så var jag hemma igen. Nu ska jag göra en sen lunch bestående av fisk, potatis och massvis med broccoli. Tillsammans med det ska jag även fortsätta med gruppuppgiften i mutlimedia samt det härliga hemprov jag har att göra i fekB.
 
tänk vad lockande promenader skulle bli om man hade detta som omgivning..
 

Om tiden bara kunde gå lite saktare

Undra hur konstigt detta kommer att låta från en tjej som tar studenten om en månad..
 
Jag räknade för någon dag sedan ut exakt hur många skoldagar det är kvar innan 13 års väntan är över. Om 37 dagar kommer jag stå där skrikandes av lycka iklädd min vita spestklänning & studentmössan. Det känns helt sjukt att det endast är så kort tid kvar. Tänker tillbaka till första dagen på gymnasiet, där vi satt som små barn och drömde om att i framtiden också få stå på flaket och skrika ner på ettorna.. TVÅ ÅR KVAR, SCHA LA LA LA LAAH!!
Tänka sig att den drömmen endast är 37 dagar bort. Att man om ungefär en månad är en arbetslös liten skit som inte har någon annan trygg plats än hemma hos mamma och pappa (nog för att detta inte gäller för oss alla). Perosnligen så längtar jag helt innerligt till att själv få ta studenten. Ända sedan min syster tog studenten för fyra år sedan, har jag drömt om att också få bli stor och sluta skolan - det sjuka är att tiden gått så fruktansvärt fort. Nu är det bannemig min tur!
 
Hur mycket jag än längtar så önskar jag nästan att tiden kunde gå lite saktare. De senaste månaderna har bara flugit förbi och det är nästan så att man inte hunnit med i planeringen inför vad som kommer härnäst. Vad ska jag göra till sommaren? Har jag något jobb? Kommer jag kunna leva som vanligt eller måste jag snåla? Vad gör jag till hösten? Ska jag plugga vidare?
Det är frågor som kretsar innanför pannbenet dagligen, mer eller mindre. Ingenting är riktigt spikat förutom att jag längtar dit men är alldeles för rädd för att det inte ska bli som jag föreställt mig att det ska vara. Jag tror faktiskt att det är det som gör att jag vill pausa livet för stunden, hinna reflektera över vad som egentligen händer och vad som kommer att ske. Rädslan att saker och ting ska gå åt helvete helt enkelt.
 
Men i samma stund som allt känns småjobbigt vill jag endast släppa taget om rädslan och bara följa med i vinden. Om jag för en gångs skull kunde slappna av och inte planera så värst mycket. Jag tror att det blir prio ett de kommande veckorna - att endast slappna av och njuta av den sista månaden i skolan. Allvaret börjar ju först efter studenten, så innan dess ska jag fan leva!

70's style with a touch of mint

 
Shoes - Roots / Shirt & shorts - Saints & Mortals / Bag - Lilly of Sweden / Cardigan - Monki / Sunglasses - Le specs

Hotell Vännäs

Under gårdagen hade vi för det första avslutning med alla som jobbat på 3´60 Norr under säsongen, och efter det åkte vi hem och gjorde oss i ordning för lite festligheter. Lisa & Pavel skulle på fest hos några kompsar och tyckte att jag skulle följa med. Sagt och gjort - en litet stund senare satt jag i en soffa, i en fullproppad lägenhet med en drink i handen. Så mycket drickande blev det inte för min egen del då jag inte var på humör. Efter någon timme åkte vi alla till hotellet här i Vännäs som hade specialkväll och nattklub. Dans, dans, drink, prat osv. Träffade en hel del gamla klasskompisar som jag inte sett sedan högstadiet och det var roligt att för ovanlighetens skull känna alla som bifinner sig där. Någon gång efter tvåtiden kom jag och Lisa hem och vi gick direkt och la oss. Jag hade ont i fötterna efter allt dansande i klackar, så det blev fruktansvärt skönt att sova!

Diamonds are a girls best friend

Några diamanter blev det inte för min del - men nitar det gillar jag starkt! Kanske därför som jag köpte det här superbilliga mobilskalet till min iPhone på DollarStore. Ynka 60 kronor för ett iPhoneskal som ger mobilen mer än allt. Riktigt häftigt om man frågar mig, men kanske lite för mycket fest och lite lite vardag. Det blir väl till att använda det som accessoar när man vill rocka till en outfit eller liknande.

There is a lot of them

Jag märker själv hur jag har minskat antalet bilder på bloggen under den senare tiden.. så här har ni några bilder på shoppingen jag fick med mig hem från gårdagen. Invigde skorna och västen idag (har tyvärr ingen outfit-bild) och jag älskar dom båda starkt. Inte nog med det så har jag även myst ner mig i tröjan från Monki nu på kvällen och den är riktigt skön. För övrigt så tror jag att skorna nog är de dyraste jag äger. Men de är däremot verkligen värda de 1699 kronor som dom kostade mig - ett par riktiga rock-skor som kan ge en enkel outfit så mycket mer.
 
Sweater - Monki / Top - Gina Tricot / Shorts - Saints & Mortals / Shoes - Jeffrey Campbell / Shirt - Broken Arrow
     
     
     

Lunchtime

Dagens lunch: Subway-macka med melt (bacon, skinka & kalkon), en swebar som återhämtning efter aquapass & armar på gymmet, samt en flaska mineralvatten. mums..


Många dagar

Ja då var man tillbaka i vardagen. Skola, träning, jobb och pojkvän fyller numera mina dagar till nästa event är här. Jag går i skolan nu torsdag och fredag innan jag tar ledigt för helg på hemmaplan. Under nästa vecka går vi endast i skolan tre av fem dagar och det innebär en följd på nästa och absolut sista skidresan för säsongen. Jag och Kristoffer åker då till Riksgränsen för att delta i NM samt samla mjölksyra i låren och få sol i ansiktet.


Inga bilder blev det

Tyvärr har jag inga bilder att visa från resan till Åre.. var alldeles för oflitig med kameran och instagram

RSS 2.0