Glitter & brinnande orange

Julkänslan börjar sakta men säkert krypa allt närmare och igårkväll kände jag för att testa ett juligare utseende på mina naglar. Jag målar sällan mina naglar då jag inte tycker att de har den vackraste formen (de är tämligen breda och korta) utan föredrar att endast ha ett nagellack som ger lite skimmer. Däremot passar jag på vid större tillställningar och fixar naglarna fina med färg och mönster.
Temat för den här gången var som sagt jul, men då jag inte hittade mitt röda nagellack fick det bli den närmaste färgen på skalan. Jag la först på två lager av den rödare färgen så att det täckte bra, och efter det la jag på ett lager av H&M:s glitter, ett genomskinligt nagellack med silverglitter i. Slutligen lät jag det torka ordentligt innan jag la på ett sista lager med matt toplack från Elf. Slutresultatet blev glittrigare än vad jag hade väntat mig och jag gillar det starkt!

Rest until the temperature rises high

När jag vaknade imorse kändes det som att dagens "to do" var att endast vila. Halsen var svullen och huvudet kändes riktigt tungt. Ursprungsplanen var att jag skulle ha aquapass på IKSU spa vid lunch, men lyckligtvis har vi superduktiga personer som jobbar på jouren som fixade en ersättare åt mig. Istället fick jag ligga kvar i sängen och mysa. Ikväll fortsätter värmen att stiga då jag och mamma ska dricka glögg och äta ost & kex, samt se på film.
 
Några bra filmtips som passar i vinterkylan?

Grönt är skönt

Dagens fika - tre clementiner & ett glas vatten

Idag jobbar jag på butiken. Har varit här sedan imorse och ska inte gå hem förrän klockan nio ikväll. Det kallas lång arbetsdag, men i samma stund så underlättar jag för pappa så han inte behöver göra allt skitjobb. 
Fokus för dagen ligger på att fixa i säsongsuthyrningen. Bland annat så har jag gjort om ett par gamla skidor från 80-talet till en mätsticka att ha på väggen. Efter det ska jag hjälpa till med att bygga klart den nya sittbänken som också ska flytta in där.

Översätter soffläge till sofföverdrag

Idag har jag jobbat på skolan hemma i Vännäs. Fick äran att vara helt själv på en fritidsavdelning med en massa okända barn. Lyckligtvis fick jag dom att tycka om mig stenhårt då jag tillverkat ninja-masker till dom hela dagen. Söta sexåringar med en massa konstiga idéer och frågor.

Nu på kvällen har jag istället intagit soffläge (eller enligt telefonen som vill översätta det till sofföverdrag) och fokuserar istället på idol och skålen med chips. Planen är att ta en riktigt lugn kväll och krypa i säng tidigare än vanligt så jag får gott om sömn innan det stora lussebullsbaket jag och mamma ska ha imorgon.

Imorgon gäller det!

Ja imorgon ska jag utmana kroppen lite extra och hålla i tre stycken aquapass under dagen. Ett dubbelpass vid elvatiden och sedan ett pass som lärare klockan tre. Känns super att få några extra pass när jag ändå är där och jobbar.
Nu ska jag istället hoppa ner i Kristoffers säng och avnjuta min skönhetssömn innan hans väckarklocka dödar friden vid 06:00. Godnatt


My wish-list for christmas

1. SCOTT Two2 fleecetröja / 2. SCOTT Lyric sunglasses / 3. NIKE Free run / 4. NIKE Pro shorts / 5. APPLE iPad air /
6. NLY TREND "His jeans" / 7. VANS Original leopard / 8. WERA plånbok / 9. APPLE iPhone headset

Musiken som kretsar innanför mitt pannben


Minervagymnasium

Idag insåg jag hur mycket jag saknar att gå i skolan. Anledningen bakom detta var då min gamla idrottslärare från gymnasiet kontaktade mig och undrade om jag ville hålla i en lektion åt honom i veckan. Självklart blev jag superglad, att bli kontaktad så där tyder ju bara på att jag gjort ett intryck hos mina gamla lärare samt att de gillar vad jag håller på med i dagsläget. Tyvärr blev det inte precis som tänkt då hans plan var att jag skulle hålla i två pass med de nuvarande årskurs tre, men det endast var ledigt en av dagarna. Helt okej för mig ändå då jag får instruera ytterligare ett pass på torsdagen utöver mina ordinarie pass.
 
- Old times minerva -
 

Summering

Helgen har bestått av mycket som haft med sport och skidåkning att göra. Under gårdagen var vi bland annat på visningen av filmen Into the mind, såg ännu mer skidfilmer från soffan & slutligen åkte vi på jakt efter bra ställen att leka på med skidorna när snön väl fallit till marken. Idag har vi fortsatt i samma anda då dagens fokus var Snömässan på IKSU sport. Vi ställde ut pappas butik i en monter och sålde en massa hjälmar och glasögon till folk.




Fyller mina drömmar med färgglada blommor och tajta former

   
Hela sommaren har jag försökt hitta en snygg klänning i en tajtare, lite längre modell. Det som varit svårt har varit det faktum att det finns så fruktansvärt många snygga klänningar, men däremot finns det ofta problem. Ibland är det modellen som inte passar, den kanske är tajt i halsen eller liknande - och ibland är det materialet som helt enkelt inte fungerar. Mitt största problem är ofta materialet. Personligen så vill jag att alla kläder i min garderob ska vara sköna & mjuka och när man då ska köpa någonting nytt, och speciellt i det här fallet, så vill jag helst inte att jag ska känna mig intryckt och obekväm i en hård klänning.
 
För någon vecka sedan hittade jag däremot denna. Tycker att den är så fruktansvärt fin och jag älskar färgerna och mönstret. Klänningen är från Ax Paris och finns att köpa på Nelly.se för 349kr. På beskrivningen står det att den är i ett stretchigt material - men ska jag våga?
 
Har ni några tips på liknande klänningar som sitter som ett smäck? TELL ME PLEASE

Three must have - for him

Om jag skulle sammanfatta en sak som jag tycker alltid ska finnas i en killes garderob så skulle jag säga skjortor. Det viktiga är inte att ha en finskjorta att ha på bröllop och andra finare aktiviteter, det jag vill se är skjortor som passar till olika tillfällen. Optimalt är att ha en skjorta som passar till mycket kläder och som är av bra kvalité, så slipper man köpa så många då de faktiskt kostar en del.
Mina tre favoriter är den enkla jeansskjortan. Den är skitsnygg till svarta jeans och kan både ge en avslappnad samt en mer uppklädd känsla (beroende på om man har den öppen eller stängd). Nummer två på must have-listan är en klassisk flanell. Den är så där allmänt mysig och ger enkelt en outfit lite färg. Sist men inte minst så tycker jag även att alla ska äga en riktig partyskjorta! Självklart ska man ha en sådan som speglar ens personlighet och stil - men den ska fortfarande vara lite crazy (den ovan är det som speglar min egen man).
 
PS. Alla skjortor ovan finner ni på Carlings

Up next: december & christmas

Känner att vädret påverkar en fruktansvärt mycket och personligen så är jag väldigt trött. Det är helt enkelt något med höstmörkret som gör en så down. Därför börjar jag bli riktigt sugen på julen nu. Vill dricka julmust & äta lussekatter varje dag, alltid ha en kopp varm choklad i händerna, tända ljus och lyssna på ljuvlig musik. Snälla ge mig lite julkänsla! - nog för att det bara är november..

Workout


Som vanligt på torsdagar så har jag dubbelpass i aqua på IKSU. Som lite krydda fick jag idag istället besök av Lisa & Emelie på ett av passen. Perfekt att ha två stycken som kan säga vad de tycker och ge tips om passet men framför allt om hur jag är som instruktör. Inte nog med det så fick jag även mina nya instruktörskläder idag - älskar jackan till tusen!

Presenter

 
kofta / popcake maker / blender / traktörpanna
 
 
receptbok / hoodie / cupcake maker / sprits-set
 
 
boots / handväska / muffinsformar / tallrikar

Person of the day


Tredje november är min dag och dagen har varit bra! Jag fick somna och vakna bredvid den jag älskar allra mest, äta underbart god mat & gudomliga bakverk, få fina presenter och uppvaktas av hela släkten på ena sidan familjen. 

Imorgon tar jag nya tag som ett år äldre och en framtidsplan rikare. Den 16 december börjar jag jobba i skiduthyrningen på Vemdalsskalet - happiness!

RSS 2.0