23 december - jag önskar mig ...

Inför morgondagens spännande händelser och firande har jag önskat mig ytterst lite. Man skulle kunna säga att jag blivit vuxen på riktigt då jag egentligen endast önskar mig några få dyra saker, som en systemkamera eller TV, samt saker som kan vara bra att ha när man ska flytta hemifrån. Man kanske till och med har gått och blivit för gammal när man helt plötsligt önskar sig koppar och bestick i julklapp?
 
Några saker som jag faktiskt önskat mig i år är detta:
Nikon V1 / 40" TV / Adidaströja / Träningskläder / Presentkort & pengar

22 december - jorden gick inte under

OMG jorden gick inte under!! - precis som jag trodde..

Jorden skulle enligt några populära indianer gått under igår, vilket den inte gjorde. Filmen 2012 anses numera vara världens falskaste film någonsin precis som dessa indiande åter igen hade fel. Hur många gånger har de inte haft det? 2000, 2012 etc.. dom bara får världens befolkning att skämma bort sig själva innan de "troligast" kommer att dö.

21 december - mellandagsrea

I LOVE CHRISTMAS SALES!

Precis som vanligt börjar den årliga mellandagsrean dagarna efter julafton. Butikerna har exrema erbjudanden och nästan alla är ute för att spendera så lite pengar som möjligt på så mycket saker som möjligt. Man står i långa köer och folk slåss till och med om produkterna på hyllorna. Det är som att alla släpper fram sina rätta jag när det är mellandagsrea..
 
Jag har av tradition varje år besökt centrum under mellandagarna. Främst för att köpa saker man önskat sig men inte fått i julklapp. Annars brukar jag bara gå runt och fynda saker som man tittat på tidigare, men som man inte känt att man haft råd med.

20 december - att få julstämning

 Förra året kände jag ingen som helst julstämning fram tills då jag öppnade julklappar och åt skinka på julaftonsmorgonen. Jag tror mest att det var på grund av det typ inte kom någon snö förrän efter jul osv. Jag tycker att snön bidrar enormt för att man ska få ordentligt med julstämning. Utan snö på marken så känns det inte som jul på riktigt!
I övrigt så tycker jag om att baka julgodis. Det känns som att det är ett måste för att man ska komma in i rätt stämning innan jul. En sådan gemenskap och en mysig och varm känsla inombords. Nu vill jag ha jul, bara fyra dagar kvar!!

sale sale sale

Efter att jag idag slutat skolan spenderade jag min lediga tid innan bussen skulle gå hemåt på stan. Svängde förbi på H&M som hade rea på en hel del av butiken. Jag hittade mig lite nödvändigt och gick slutligen därifrån med en nyårklänning, en kjol, en blus & en stickad tröja. Inte nog med det så fyndade jag även ett par kortare löpartights på Stadium för 149kr.

19 december - baka med saffran

 Muffins & lussebullar, grytor & matris.. ja det finns en hel del som passar ihop med saffran.
Visste ni att saffran är dyrare än ren guld? och denna dyrbara krydda äter vi som djur under en hel månad varje år
 
Personligen tycker jag mest om lussebullar (för vem tycker inte om det liksom?) därefter älskar jag när mamma gör den traditionella adventgrytan. Den består av fläskfile, grönsaker, syltlök och saffran. Till det kan man även lyxa med saffransris och svartvinbärsgele.

18 december - vanligaste julklappen

 Som jag ser det känns det som att alla får någon form av strumpor i julklapp varje år. Stickade tjocksockar, mjukis-strumpor eller bara helt vanliga tubsockar. Denna julklapp är fruktansvärt vanlig - i alla fall inom min släkt då minst en eller två personer blir några par sockar rikare varje jul.
 
ett två eller tre par?

fuck you driving license!

KÖRKORT!!
 
Firade allt med att avnjuta en middag på Vezzo tillsammans med mamma & Kristoffer.

17 december - snöiga aktiviteter

 En aktivitet som jag personligen tycker mest om, som många säkert redan vet, är att åka skidor. Tro då inte skidor i form av i ett mils långt spår, utan utför en brant backe i strålande solsken. Om jag inte får välja skidor så kommer barnet inom mig fram då jag säger att nummer två är att åka skrana. Fett roligt!

Bad update

Jag måste erkänna att jag är en utav världens sämsta bloggare!
För tillfället har jag egentligen ingenting dom borde ta upp all min tid. Inga speciella skolarbeten, inget jobb osv. Det enda som behöver tid är körkortet samt några små saker som UF-företaget är i behov av innan jul. I
övrigt planerar jag att köpa de sista julklapparna under veckan, vikariera på IKSU & koka knäck tillsammans med mamma. Fem skoldagar kvar innan mitt sista jullov är officiellt..


16 december - top 5 julfilmer

 1. Grinchen
2. Harry Potter 1-8
3. Ensam hemma 1 & 2
4. Nu är det jul igen
5. Polarexpressen

15 december - bästa vintervädret

 När jag tänker det bästa vintervädret tänker jag en halvkall dag med fylld med promenader, pulkåkning eller slalom, samt en strålande sol som gör att snön glittrar så där extra mycket och fint. Det är verkligen ett sådant väder man önskar att man kunde få alla vinterns dagar!
 
bilder från en tidigare perfekt dag - friluftsdag i Vännäs 2010

Dinner at Vezzo

Kvällen har bestått utav en underbar middag tillsammans med Kristoffer och hans familj. Vi åt på den italienska restaurangen vid namn Vezzo som ligger mitt på vasaplan här i Umeå. Själv åt jag en stor portion pasta med parmaskinka, pesto & ricotta. Riktigt riktigt gott var det.


experience

Jag trodde inte att det var sant då jag gick med på att vara vikarie på aqan då den ordinare instruktören var sjuk. För första gången i mitt liv hade jag ett helt eget aquapass i hela 55 minuter, och det gick förvånandsvärt mycket bättre än vad jag trodde. Redan nästa vecka ska jag vara vikarie igen och det ser jag fram emot. 12:30 på IKSU sport alla träningsvilliga!

14 december - julen i mitt rum

 För varje år som går blir jag allt mer och mer tråkig. Julpynt är en sådan sak som i och med det synts till mindre i mitt eget rum. Från röda gardiner, bilder, julstjärnor & en hel massa pynt har det gott till endast en liten ynka stjärna.

13 december - snyggast i luciatåget

 
Jag måste nog döpa om rubriken till alla i luciatåget..
 
Snyggast är ju alltid Lucian, söta är tomten & stjärngossen, pepparkakan är mycket oskyldig & tärnan är den avundsjuka bruden som egentligen ville vara lucia. Alla måste finnas med för att det ska vara ett riktigt luciatåg!

pause

För tillfället finns det alldeles för mycket utanför bloggen som cirkulerar i mitt huvud. Jag har två arbeten som ska skrivas, motiv som ska tecknas och framför allt så ska jag ta körkort. Om en vecka vet vi om jag gett mig själv den bästa tänkbara julklappen eller ej. Förhoppningsvis så slutar det bra som en belöning för mitt hårda arbete.
 
Jag kan i alla fall upplysa om något annat, lite roligare, som händer i mitt liv. Som de flesta vet så jobbar jag numera på IKSU som instruktör i aqua. För några dagar sedan fick jag veta hur det blir med jobb efter jul, och det visade sig att jag fått de pass jag önskat. Så från och med torsdag den 10 januari så kan ni komma och träna tilsammans med mig på IKSU sport (jag kommer att ha pass på dagtid torsdagar & fredagar). Inte nog med det så startar jag lite smått med att vikariera redan nu på fredag morgon. Passet är fullbokat och jag är jättespänd!

12 december - julaftonsfin

 Någonting i stil med detta planerar jag att bära på julafton. Allt eftersom att man inte ska spendera en massa pengar på någonting man inte kan använda annars. En enkel klänning toppad med några fina små detaljer helt enkelt. 
And that's how I like it!
 

11 december - fulaste jultomten

 Detta är lätt det äckligaste julkortet på länge...

10 december - finaste julbelysningen

egen favorit - det som går i vitt

Andra advent

Åter igen en dag fylld med körkortsteori.. Jag gjorde slutestet på internet idag och det kändes bättre än de tidigare proven, vilket känns sjukt bra inför teoriprovet som är i veckan. Förhoppningsvis blir jag godkänd och uppkörningen går som på rosa moln så jag får mitt efterlängtade körkort.
 
Förutom körkortsteori så har jag även vaknat bredvid världens bästa pojkvän, ätit mysig frukost med familjen, sett på julkalendern, ätit skumtomar, sett på solsidan, gjort skolarbeten, sett på serier osv.. 14 dagar kvar till jul !!

9 december - julafton utomlands

Om jag någonsin firar julafton utomlands så ska det vara i New York vid Rockefeller centre.

körkortsteori

Ungefär hela min förmiddag har bestått utav att plugga körkortsteori. Jag har gjort en del prov på datorn samt läst i boken om regler och miljöpåverkan. Efter det här är det inte länge kvar till teoriprovet går av stapeln. Men nu ska jag fokusera på att njuta av att det är helg, istället för att känna den där lämpligt ledsna känslan som man bara kan få efter cirka sex timmars pluggande.

8 december - bästa julklappen jag fått

  Jag kan faktiskt inte komma på vad som är den bästa julklappen.. hmm
Däremot så är jag ett big fan av mjukiskläder, bakböcker, hudkräm & dofter, presentkort
& framför allt personliga presenter som faktiskt har en story bakom sig.

7 december - finaste julgranen

När det kommer till julgranar gillar jag när själva julgranen får synas och dekorationen inte täcker över den för mycket. Det blir ofta alldeles för mycket pynt (USA = praktexempel). Jag gillar just den här julgranen mest för att den har lite pynt, samt att allt är sammanhängande och går i enkla färger. Vår egen julgran har på senare tid blivit allt mer och mer lik denne på bilden, vilket jag gillar mycket mer än kaoset man ofta orsakade när man var yngre.

6 december - godaste julgodiset

SKUMTOMTAR & HEMGJORDA POLKAGRISAR.. that's all I'm saying

5 december - bästa julklappen jag gett någon

Den bästa julklappen (enligt mig) är den jag gav till Kristoffer förra julen. Han fick ett par orange och leopardmönstrade långkalsonger från Frank Dandy. Varför detta är den bästa julklapen jag gett någon kan man ju undra..
Han använder dessa långkalsonger dagligen, de följer med i väskan när vi flyttar mellan Umeå & Vännäs, och han  har till och med åkt på affären med dom på sig. Dom gick helt enkelt hela vägen hem hos honom! Kort sagt kan man väl säga att jag verkligen är glad över att han uppskattar dom så mycket.

4 december - drömjulafton

Min julafton från drömmarnas värld skulle vara att vakna av en kyss i nacken av någon speciell. Att kliva upp och klä på sig de mysigaste kläderna man kan finna i garderoben, äta frukost med tända ljus och lyssna på lugn julmusik. Efter det att krypa ner i soffan och se på Grinchen samt äta hemgjorda polkagrisar. Till lunch äter man tomtegröt med kanel och socker. 
Efter en lugn och mysig förmiddag gör man sig i ordning för att öka tempot en aning. Man tar på sig fina kläder och slår sig ner framför julgranen. Där öppnar alla några paket var innan man äter julbord till middag. Efter middagen fortsätter paketöppning och mer julmusik resten av kvällen. Julgodis, lussebullar och godluktande glögg.
Hela dagen vill jag spendera med min familj samt den där speciella personen som jag älskar allra mest!

Dejt

Igårkväll bjöd jag min älskade pojkvän på dejt. Jag överraskade honom med att bjuda på bio och mys hela kvällen lång. Kände mig lämpligt snäll när vi till och med lyckades bli ensam i biosalongen. Jag älskar dig!


3 december - bästa julsången

Werner & Werner – Vår julskinka har rymt
 
Det kan låta hur konstigt som helst, men detta är faktiskt min favorit när det gäller all julmusik. Precis som när det gäller julmat så är jag inte speciellt för julmusik heller (det finns förståss undantag). Det känns överdrivet gulligt och rent utav krystat. Detta är istället ett exempel på humor blandat med jultema - vilket jag gillar starkt.

2 december - bästa julkalendern

Jag har aldrig riktigt varit någon som följt julkalendern slaviskt genom åren. Men en som jag faktiskt följde och även älskade var 2002 års julkalender vid namn Diselråttor & Sjömansmöss. Det hela handlade om två barn som blev förminskade och blev tvungna att bo tillsammans med en massa råttor på en båt under julen.
Jag vet att många i min egen ålder tyckte att den här serien var läskig eftersom att alla inte hade så värst fina utseenden, samt att det fanns många "onda" karaktärer. Själv tyckte jag om den helstarkt!
 
Diselråttor & sjömansmöss 2002

Baka baka liten kaka

Efter 135 lussebullar & ett brödförsök ger jag nu upp dagens bakning och fortsätter istället med att se på tv innan det vankas middag.


Frågor

Här kan ni läsare ställa frågor gällande mig eller om annat. Vad jag har för kläder, hårfärg, skostorlek, dator osv. Vad som helst i pricip. Det är bara att ställa era frågor, inga frågor är dumma frågor. Jag blir bara glad om ni frågar!
 
De frågor som ställs här kommer att sammanfattas och publiceras som ett inlägg med svar osv. Det kommer att ske när jag känner att de är tillräckligt många frågor för att besvara dom. Med andra ord kanske du inte får svar på din fråga direkt.

1 december - godaste julmaten

   
Personligen tycker jag att enkelthet som kokt potatis, köttbullar & prinskorv är den godast julmaten. Jag är inget för sill, julskinka, janssons frestelse, rödbetssallad osv. Man kan väl kort och gott säga att jag är som en tioåring som endast äter det som annars räknas som helt vanlig middag och egentligen inte är speciellt juligt alls.

Stina Lidén

Mitt namn är Stina Lidén och jag är 18 år gammal. Jag är född och bosatt i en liten by vid namn Vännäs, som ligger tre mil nordväster om Umeå. Jag har för ett tag sedan tagit studenten från Minervagymnasium i Umeå där jag gick samhällsvetarprogramet. För tillfället är jag arbetslös och i jakt på något att sysselsätta mig med till hösten. Annars arbetar jag extra som gruppträningsinstruktör på IKSU (som är europas största träningscenter). Jag arbetar även extra på min pappas företag 3´60 Norr, där jag jobbar i skiduthyrning och sportbutik.
 
Förutom skola och arbete gör jag massor, men mest ingenting speciellt. Jag spelar musik & sjunger, syr, läser bloggar, drömmer om kläder & skor, tänker på framtiden, umgås med vänner & pojkvän, äter mat, och en massa massa mer. Det är kort och gott det man kan läsa om här på bloggen!
 
Hope you like it!
 


PS. Om ni vill veta mer än det jag skrivit här, vad som helst, så är det bara att fråga. Inga frågor är dumma frågor, och jag uppskattar alla kommentarer jag kan få.

RSS 2.0