better things are hard to find

You are the sunshine of the day, the one thing that makes me wanna go out of bed in the morning, the one who tells me you love me even if I'm a bitch and looks like hell. You make me feel special and like I am the only girl in your world. The feeling of you loving me until the end makes my heart bounce dubble-speed. I love you, I really do! Even if I am bad at telling you sometimes..
You are my world, I live for you and I can't imagine a life without you by my side ♥

once again - the ugliest thing in the world

Tack hand- & plastikkirurgen för ännu en grotesk skena..

X-RAY

Jag MÅSTE fixa en röntgentid inom kort! Har så fruktansvärt ont i ryggen att jag skulle kunna döda någon, om inte mig själv. Kan inte sova, träna, sitta eller göra någonting ordentligt längre. Och allt tack vare ett jävla revben som läkarna inte vill erkänna är orsaken till mina problem.
.
- min gamla röntgenplåt från 2008

taking charge of my life

Jag har sedan några veckor tillbaka insett att mitt liv blivit väldigt segt på senare tid. Nog för att 90% av anledningarna bakom det hela är på grund av mina ryggproblem, så känner jag att jag blivit mycket mindre positiv och bara mer otaggad till saker och ting. För tillfället så vill jag bara börja träna och komma i form igen.
När jag tänker på saken så har jag inte tränat fotboll regelbundet sedan förra höstsäsongen, vilket innebär att jag tränat mindre än tre gånger i veckan sedan dess. Tyvärr så har det inte ens blivit så mycket, det har i princip inte blivit någonting alls! Jag har väl släpat mig själv till gymmet vid några tillfällen då jag känt för att vara lite hurtig, men dessa tillfällen är tyvärr alldeles för sällan.
Nu har jag istället bestämt mig för att ta tag i saken och börja träna mer. Det hela började igår då jag drog på mig kängorna och tog en 30 minuters promenad ut till slalombacken i solen. Det kändes väldigt bra att göra någonting spontant, bara så där. Nackdelen med detta är ju just min rygg.. Enligt några kunniga människor så har jag ett förskjutet revben och i och med det så kan jag inte träna så mycket som jag skulle vilja - det gör ont och leder endast till att det lägger sig ännu mer fel. Jag har istället bestämt mig för att försöka ta mig en 30-60 minuters promenad varannan dag för att hålla igång kroppen tills revbenet är bra och jag kan börja träna regelbundet igen.
.
#Sandra - läkarna vill inte inse att det är revbenet som orsakar att jag har ont i ryggen. Men jag ska försöka få mig en tid på röntgen så dom ser och fattar vad problemet är.

önskelista för tillfället

- bo i en stor alpstuga - gå på festival med vänner - känna sanden mellan tårna -
- kramas och aldrig släppa taget - en egen fransk bulldog -

//Stoffe

Hejsan hoppsan allihopa!
Den här gången är det inte från bloggerskan själv som inlägget kommer ifrån, utan nu är det från en person som älskar henne av hela sitt hjärta.

Jag älskar dig Stina!

little princess

Grattar Kronprinsessan Viktoria och prins Daniel till den lilla nykomlingen i kungafamiljen.

love and all the rest of it

Känslan av att ha någon som älskar en är inte bara en skön känsla, det är också den mest efterlängtade och underbara känslan jag sökt efter länge. Att veta att en annan person tänker på en dagligen gör livet så mycket mer värt att leva. Ibland är det tufft, man tycker olika och känner olika. Men i samma stund som allting känns jobbigt så lyser kärleken upp och skymmer det dåliga. Jag älskar dig - tänk vad tre ynka ord kan betyda mycket.
.
Jag älskar dig Kristoffer, och jag vet att du känner desamma.

naturkunskap B

JAG RÅDER ER ATT ALDRIG LÄSA KURSEN NATURKUNSKAP B. IT WILL KILL YOU!

aldrig roligt att känna sig nere

Man undrar ju hur kroppen fungerar då man varit hemma från skolan i två dagar pga annat än sjukdom. Men när man väl kravlat sig ur sängen och åkt till skolan, då kommer sjukdomen. Kul att man nu sitter och har ont i halsen och ont i huvudet men i samma stund har en hel dag framför sig..

books

Så här mycket känns det ungefär som att jag ska hinna med de kommande två veckorna..
Fyra prov på fem dagar, jobb, skola och träning, men fortfarande ett liv på det.

science is killing me

jag går och gömmer mig från min naturkunskap. Don't tell it where I am

home alone

Tack älskade rygg som valt att förstöra mitt liv!
.
Idag är jag hemma från skolan med smärta i både hals och rygg. Har knappt sovit någonting inatt och stackars Kristoffer fick ta hand om mig klockan fem imorse då han egentligen ville njuta av att ha sovmorgon. Förlåt älskling..
I alla fall så kände jag för att vara duktig idag. Istället för att fortsätta sova när Kristoffer åkt till skolan, så valde jag att slänga ihop ett repetitionshäfte inför kommande spanskaprov. Nu är det hela 14 sidor långt, så jag borde fått med allt. Jag hade ju tänkt ta tag i instuderingsfrågorna till provet i naturkunskap B som är på torsdag. När jag är klar med dom, DÅ ska jag sova.


race to the finish

Just hemkommen från Agnäs där vi tittat på Kristoffer som tävlade i puckelpist. Själv tyckte han väl inte att de gick så bra, men jag tycker då att det var roligt att se honom i sin egen gren med tanke på att han inte tävlat sedan förra året. Det blev i alla fall en trevlig utflykt med frisk luft och en massa snö, toppat med en svettig pojkvän.

Nu sitter jag istället i soffan, iklädd underställ och ser på 102 Dalmatiner och äter vanilj-yoghurt. Om ett tag så kommer Kristoffer hit och då ska vi beställa thaimat och plugga naturkunskap.

Dagen i bilder

image description
image description
image description
image description
.
snökaos - kinamat - 18års fest - ännu mer snökaos

new in

fick mig en maffig skena idag (maffig på ett mycket negativt sätt!).

dör av smärta..

..över att jag har gått och blivit förkyld. Fryser och huttrar som ett litet asplöv medan halsen stillas med bafucin och jordgubbsyoghurt. Dagen till ära är dessutom fylld av lektioner (NON-STOP) från 08:30 till 17:00. Har 126 stycken glosor i engelska samt prov i idrott och hälsa. FML

my valentine

Tackar för en underbar alla hjärtans dag tillsammans med världens bästa pojkvän! I love you ♥
.
Fick mig till och med ett fint meddelande i laxdisken på ICA..

"kämpa för det du själv vill göra"

inspirationskälla: Rocky Balboa
.
Rubriken är densamma som den som ska pryda mitt fördjupningsarbete i estetisk verksamhet och musik. Jag har valt att producera en egen låt, text musik och allt annat som behövs för att skapa en bra låt. Till och med en snygg musikvideo ska jag försöka åstadkomma! Den ska handla om att man ska våga göra det man själv vill och inte välja den väg som samhället vill att vi ska ta. Vi ska kämpa för det vi tycker om, vad det än är.
Hittills så har jag skrivit en refräng samt påbörjat en vers på endast några timmars arbete. Nackdelen med att jag valt att skriva all musik och så själv, är att jag absolut inte får belasta mitt brutna finger på minst tre veckor till, vilket innebär att jag endast har sex veckor kvar att då lyckas skriva all musik till texten. Vi får se hur det går. För tillfället så kan jag faktiskt spela lite piano och mixa på datorn, men någon gitarr kommer inte att ligga i min famn de närmsta veckorna.

Norrland levererar

Tacka Gud för David Lindgren och hans bidrag till melodifestivalen. Äntligen verkar någon förstå var riktig musik är!


series I am watching


- The Vampire diaries - Glee - Pretty Little Liars - How I met your mother - Make it or break it -

i got it from my mama'

.
Nya träningsshorts införskaffade idag. De är från H&M och kostade mig 129kr.

äckligt

Så här såg mitt finger ut efter att de tagit bort stygnen igår. Inte så fint men fortfarande bättre än väntat.
I alla fall så är jag nu av med det fruktansvärda gipset och kan nu vara lite mer normal, lite mer som jag vill vara. Däremot så har jag fortfarande ont och de delar av handen som varit innanför gipset är söndertorkade och det känns som att jag har kilovis med död hud. Har seriöst avverkat en hel flaska handkräm på ett dygn!

äter cottage cheese


gått och blivit lik min morfar

Jag måste bara erkänna en sak; jag älskar jackor!
Detta inte i bemärkelsen "Jag gillar att kolla/prova jackor", utan snarare "Jag SKA HA en jacka om jag tycker att den är snygg (och gärna billig)". Tyvärr så har detta gått och blivit lite större än jag trott att det skulle bli. Känner mig snarlik min morfar som också lider av samma syndrom. Däremot så har han tusen gubbjackor medan jag vill ha en massa annat också.
I alla fall så insåg jag detta idag då jag, egentligen skulle kolla på en t-shirt, men av någon konstig anledning kom in på outlet-delen av Zoovillages hemsida och hittade denna underbara skapelse.
Det perfekta med den här jackan är att den både går att ha till vardags och ute i snön (vilket är ett av alla mina krav), samt en annan sak som var bra att den var på rea. men vem gillar inte rea liksom?
Nu ska jag endast medla med mitt inre, lite smartare och ekonomiska jag, och komma fram till något innan alla tar slut och jag ligger ledsen på badrumsgolvet i fosterställning..
.
.
Undra om vi är lite lika till utseendet också?

För ovanlighetens skull

Jag är den som verkligen ALDRIG läser böcker frivilligt! De få gånger som jag över huvudtaget läser en bok är då jag behöver info till ett skolarbete eller då man måste göra läslogg och svara på dumma frågor varje vecka.
Av någon konstig anledning så har jag gått och blivit frälst eller något liknande, för jag har i alla fall fått för mig att jag ska läsa en bok. Inte ens en bok, utan en serie på typ tre böcker!
I detta nu så ligger jag alltså i sängen och läser Hungerspelen, skriven av Suzanne Collins. Jag har hittills inte läst mycket alls men so far så är den bra. Mitt mål är att läsa klart första boken innan jag ska se filmen, vilket jag för tillfället vet har premiär den 23/3. Jag har alltså med andra ord 47 dagar på mig att läsa resterande 289 sidor (vilket säkert inte låter mycket alls för er bokmalar).

image descriptionimage descriptionimage description

 


RECEPT: Citron- & mintcupcakes

(Originalrecept från Leila Bakar, endast med en liten touch av jag & Kristoffer)
.
Ingredienser cupcakes:
100g smält smör
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
1 st citron (skalet)
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
1 nypa salt
.
Gör så här:
1. Sätt ungen på 175°. (200° om man vill göra små muffins)
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
3. Rör ner smöret, mjölk och rivet citronskal.
4. Blanda i vetemjöl, bakpulver, kakao och salt.
5. Fyll formarna och placera dem gärna i muffinsform - ger dom mycket finare form.
6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 min.
.
image description
.
Ingredienser choklad-frosting:
100g philadelphiaost
60g mjukt smör
3 dl florsocker med chokladsmak
1/2 st citron (saften)
5 bitar After Eight
.
Gör så här: (lättast med elvisp)
1. Blanda smör, florsocker och citronsalt krämigt.
2. Blanda i philadelphiaost och after eight.

Dagarna går i ett

Skolan bjöd på många läxor, gipset skavde och helgen skulle egentligen bestå av skidskola. Tack och lov så gjorde jag bort nästan alla skolarbeten under veckans gång, gick och fick gipset bytt och kylan räddade oss från att behöva lära sexåringar att åka slalom.
Istället för alla dessa tråkigheter så tog jag och Kristoffer tag i våra liv och försökte göra vår första lediga helg på länge till en rolig sådan. Vi gick på bio, bakade cupcakes, gjorde middag och myste i soffan. Helt underbart om man frågar mig!


RSS 2.0