twenty-one and a half out of forty-eight

Äntligen tar jag helg! Sedan lördag morgon har jag arbetat på butiken tillsammans med Kristoffer. Vi har gjort om i princip hela butiken på mindre än ett dygn. Saken var den att pappa skulle ha klubbträff idag, och hade inte tagit fram alla vinterprylar. Vi tog istället på oss uppgiften att flytta, ta ned, hänga upp och hänga till allt i hela butiken så att det skulle bli fint inför vintersäsongen. Det var mycket att göra, men det är roligt att designa om en butik precis som man själv vill.
 
Tyvärr så arbetade vi lite för länge. Efter våra 15 arbetade timmar under lördagen sa vi godnatt till butiken klockan halv två på natten. Inte nog med det så var vi uppe med tuppen imorse för att göra klart det sista, samt jobba under själva klubbträffen. Samanlagt 21 timmars arbete i helgen med andra ord.
 
Och det tar inte slut där heller. Imorgonbitti så åker jag, Kristoffer & pappa mot Luleå för att gå på mässa. Där ska vi träffa en massa återförsäljare från alla möjliga märken. Det kommer nog bli roligt + att det är en resa vi gör med vårt UF-företag i hopp om att locka sponsorer. Jag ska försöka lägga upp några bilder från helgen & mässan senare. Men nu vill jag istället äta popcorn och bara ta det lugnt. kramar

2012-09-28

Fredag är det idag, och jag har fått äran att vara ledig från skolan. Snacka om lyx att endast ha en lektion som till 80% av fallen består av eget arbete. Love multimedia!
Hur som haver så ska jag ändå försöka få någonting gjort idag. För det första så ska jag snart gå bort till pappa på butiken och hjälpa han inför helgen. Efter det ska jag ta bussen in till Umeå för att hämta min plånbok som jag glömt i skåpet, samt vara med Kristoffer resten av kvällen. Det vankas serier och mys vilket jag verkligen ser fram emot.

Todays: jeans - drDenim / skor - BikBok / kofta - Kappahl / linne - GinaTricot / sjal - Vandals


panties by H&M

Dessa måste nog vara mina absoluta favoriter. 
69:50 på H&M. Ett plus är att de går att köpa som 3för2.

veckorna framöver

- - - - -
Skolan bjuder på mycket det kommande veckorna. Prov hit och dit, uppgifter, affärsplaner och så vidare..

studiedag

Idag så har vi på minerva haft studiedag, eller rättare sagt varit lediga. Däremot så tog några av oss tag i vårt multimediaarbete istället. Vi möttes på Waynes och satte oss ner för att rita bildmanus till vår kortfilm. Efter några timmars disskution, fula streckgubbar och en ljuvlig sallad till lunch så kunde vi känna oss duktiga som arbetat på vår lediga dag. I och med allt detta arbete så kan vi nu redan på onsdag börja med att filma. Känns riktigt roligt att äntligen få visa våra tankar för andra.
 
 
  
  
Det här hade jag på mig idag. Ett par smala svarta jeans, jeansskjorta med en mysig vit tröja utanpå,
sotarmössan och mina vinröda boots från Monki.

bags

 
För tillfället så är jag på jakt efter en väska. En sådan väska som passar bra både till skolan och till
de finare stunderna. En väska man kan packa i för över ett dygn och en som håller för att skolböcker.
Frågan är ju bara vilken man ska välja?

kind of like it simple

Skor - Sixtyseven / Kappa - Topshop / Skjorta - Issue 1.3 / Byxor - Estradeur / Nagellack - Essie
Enkelt med ett par sköna byxor, en lite mer formell skjorta, ett par tuffa skor och en stor kappa.

Emilia knitted sweater

Detta är tröjan som jag visade igår. Jag kan inte tycka någonting annat än att den är riktigt mysig, nästan mjukare än hundöron (ursäkta för en konstig liknelse men jag lovar att flera förstår vad jag menar). I alla fall så hittar ni den på Ginatricot och den kostar 249kr.
Här är tre av de färgerna som jag gillar mest. Cream, black & surf spray.

    

Ska jag eller ska jag inte?

Nu frågar jag er läsare -jag hoppas på svar. Vad tycker ni angående tanken att jag ska gå en instruktörsutbilding i gruppträning?
 
Jag har funderat på det länge och har under de senaste veckorna insett att det skulle vara riktigt roligt. Däremot så vet jag inte om jag är ämnad för jobbet. Nog för att jag är och har varit ledare på skidor i flera år.. hmm

Breakfast and training

Om tjugo minuter ska jag ta bussen in till Umeå. Där ska jag äta lunch tillsammans med Kristoffer och sedan ska jag svänga förbi på IKSU för ett 55-minuters pass aqua.
Eftersom att jag inte hade några lektioner idag så passade jag på att göra en riktig brakfrukost. Yoghurt med müsli, russin och kokos. Till det ett glas juice och en hårdbrödmacka med keso på. Mums! Toppar allt med att tända lite ljus och måla naglarna.


Saker

Eftersom att jag hade håltimme i flera timmar så svängde jag in i några butiker på stan efter lunch.

införskaffade mig blusen på den tredje bilden. 149kr på H&M


Vi tänker på dig.

- - - -
Dagens nyheter var inte glada. En drabbad klasskompis som lyckligtvis klarat sig.
Hoppas allt är bra med dig och din familj. Jag beklagar sorgen ♥

Svar frågestunden

Fråga 1: Vilket är ditt favoritämne i skolan? och vem av dina vänner lagar bäst mat?

Just nu, företagsekonomi B och det är eftersom att jag knappt läser några kurser nu i trean. Annars så är det ju förstås musik, bild & slöjd pga min estetiska kärlek. När det gäller matlagning så vet jag faktiskt inte, ingen är proffs och ingen är sämst. Men om jag måste välja blir det nog Felicia. Mästare på kyckling och potatisklyftor.

 

Fråga 2: Kan du inte göra ett inlägg där du tar kort en gång i timmen under en hel dag?

Tyvärr så skulle det bli så tråkigt att folk skulle sluta läsa min blogg. Så nej tack!

 

Fråga 3: Ska du göra lumpen/mönstra?

Jag ville göra lumpen när jag var liten, jag såg nämligen mig själv som värsta ”wonder-women”. Nu idag vet jag istället att jag aldrig skulle orka det. Jag är alldeles för vek för flera månader i hårdträning, skog och lera.

 

Fråga 4: Vad har du tänkt göra efter gymnasiet?

Min tanke för tillfället är att först ta tag i min jobbsituation och arbeta ett halvår efter studenten. Efter det så vill jag åka iväg och resa. Indonesien, USA, Alperna osv. Resandet vill jag kombinera med arbete och nöje, med andra ord leva på topp samt få lite livserfarenheter. När jag är redo så ska jag börja plugga. Just nu känns det som att det lutar mot arkitektur eller sjukgymnastik.

 

Fråga 5: Hur träffades du och din pojkvän? Vilka är dina bästa/sämsta egenskaper? Drömjobb?

Jag och Kristoffer träffades för första gången på första dagen i skolan. Då visste vi ingenting om varandra, utan bara sågs i korridorerna. Dagarna gick och vi insåg att vi läste spanska tillsammans. Plötsligt en dag så skrev han till min på facebook, och vi började prata dagligen. Det ledde sakta men säkert till att vi träffades utanför skolan och fikade, såg film osv. Nu är vi lyckligare än lyckligast och har snart varit tillsammans i ett år!

När det kommer till mig själv, oj. Min bästa egenskap måste nog vara att jag är väldigt empatisk och att jag ofta tänker på andra. Min sämsta egenskap är nog dessvärre att jag ofta ger upp väldigt lätt. Drömjobbet är någonting inom musiken. Jag har och kommer alltid vilja hålla på med musik. Därefter kommer drömmen om att arbeta som arkitekt och designa mitt eget drömhus.

 

Fråga 6: Vilka plagg tycker du är ett måste/”vill ha” inför hösten och vintern?

Inför hösten har jag själv uppdaterat min egen garderob med ett par kängor, några mysiga koftor och en hel massa nya blusar, både för vardag och fest. Det senaste inköpet kommer upp senare idag.


Kunde inte vara så mycket bättre

Efter gårdagens skola åkte jag hem med sällskap av min man, och på kvällen fick vi åter igen massage utav mamma. Under tiden jag blev masserad smög Kristoffer iväg och bäddade rent i min säng samt tände doftljus i hela mitt rum. Det var sjukt mysigt att gå och lägga sig efter det.
Inte nog med det så vaknade jag imorse av att han var på väg upp, på toa som han påpekade. Jag somnade om och vaknade igen då han kommer insmygandes i mitt rum med fika och värmeljus. Fika på sängen klockan sex på morgonen är ungefär den bästa starten man kan ha av dagen. Jag älskar dig Kristoffer!


let's go a little bit crazy

Everything from Monki, except the shoes from Jeffrey Campbell.

Frågestund

Ask me nothing or something. Love or hate. School or work.

För att skaka liv i er läsare så slänger jag upp min alldeles första frågestund. Den kommer att vara öppen under hela dagen, sen ska jag försöka lägga upp svaren så fort som möjligt. Se till att inte göra mig besviken!


Dead?

Vår lilla trip till kanotvärlden ska nu avslutas med bastu, dusch, massage, film & en renbäddad säng. Grädden på moset är att jag får göra alla dessa tillsammans med mannen i mitt liv. Love you, hatar inte kanoter och vatten! <3


Fortsätt simma

Idag ska vi paddla med skola i Öreälven utanför Bjurholm. Så dit åker vi i eftermiddag. Innan dess så ser min skoldag väldigt enkel ut - en lektion samt hål i över fyra timmar. Så jag tar tillfället i akt att vila på kristoffers säng och pilla med hemsidan.


Hit the gym

Efter skolan mötte jag upp mamma på ICA och vi handlade lite saker inför morgondagen. Viska nämligen iväg och paddla med skola. Efter det så käkade vi en riktig kaloribomb till middag i form av pannkakor med nutella och frukt. Inte så värst nyttigt men fruktansvärt gott!
Efter middagen så åkte vi till Vännäsby och tränade. Det kändes riktigt bra att få träna efter sådan middag.
Jag gick först i tjugo minuter som uppvärmning, efter de använda jag mig av appen "Nike training club" som är perfekt om man inte har fantasin att komma på bra övningar. Jag körde 15 minuter rygg & mage, körde lite fria vikter samt avslutade med min favorit - sittande rodd.
Nu har jag duschat och fixat kvällsfika. Det blev en tallrik fruktyoghurt med russin, jordgubbar och fiberflingor samt några skivor ost (love it)!


långa dagar, korta nätter


Saker & ting

Schemat är fullspäckat under de kommande veckorna. Körlektioner, träningar, födelsedagar & skola. Jag har bara idag bokat in mig på fyra körlektioner, samt två pass aqua på IKSU. Det känns bra att planera in träningspass i skolschemat så man känner sig mer tvungen (jag tenderar att bli lat om jag inte ser det som ett måste). Så nu ska jag fasen komma i form!


It's a deal

Idag ska jag boka en klipptid. Punkt slut! Håret ska få sig en omgång i form av en ny färg samt lite fräschare toppar. Jag längtar verkligen tills jag får komma ut från salongen med ett helt nytt hår.


It is rough and feminine clothes inspired from the music scene, especially Rock and Roll

Den senaste tiden så har jag förälskat mig i ett specifikt märke. Saints & Mortals är i mina ögon det mest ultimata märket som någonsin funnits. Dom göra sådana plagg som verkligen ingen annan ens är i närheten av att göra.
 
Om jag ska börja räkna så har jag säkert minst ett plagg i varje kategori, och jag älskar dom alla. Senast igår så inhandlade jag en ny blus från just dessa, som för övrigt finns att köpa på Carlings. Den heter Cherry (bild.6) och är en blus utan ärmar som går i vitt, svart och gult. Den är så där gudomligt mjuk och skön!
 
          
Saints & Mortals gott folk, Saints & Mortals!

Leather details

Efter att jag slutat klockan elva så åkte jag ner på stan. Jag var på jakt efter en stor och mysig kofta. Det slutade däremot med en ny blus, en tshirt och ett par trosor. Bra-att-ha saker helt enkelt!
En sak som jag lagt märke till på sistone är att det här med skinndetaljer kommer tillbaka. Jag minns att man för några år sedan ofta hade leggings med skinndetaljer på knäna osv. När jag var på stan så märkte jag tydligare & tydligare hur många plagg som faktiskt har så. Dessa två plagg nedan är några som jag hittade på Bikbok. En långärmad tröja med läder på axlarna, samt de mörkröda jeansen som även de hade läder på sig. Jag tycker att dessa två plagg är bra exempel på plagg som både visar på vardag och fest - det beror egentligen endast på vad du matchar dom med.


Thougths about hair

Sedan en lång tid tillbaka så har jag velat göra någonting av mitt hår. Att klippa det var inte tanken utan egentligen bara göra något snyggt utav färgen.
Det som var klart redan från början var att jag inte ville färga det mörkbrunt igen eftersom att jag haft det så länge. Istället gick tankarna kring en mörkblond ton med mycket slingor osv. Tyvärr så var mitt hår alldeles för mörkt och det skulle behövt blekas i flera omgångar för att ens få en bra grund.
Nu när sommaren är över så har min hårfärg ljusnat ordentligt (nog för att man fortfarande räknar det som brunt), som jag nu på senare tid ser som mycket bra då jag har fått upp tankarna om att göra en ombre. Med andra ord få håret i olika nyanser - från mörkt i rötterna till ljusare i topparna.
Vad tror ni? Skulle jag kunna passa i en ombre färgning av håret?


Datorn är tillbaka

Glad tjej! Nu är datorn tillbaka, tyvärr med en räkning på 2381kr också.. (liking my enormous hand)

Ginatricot

Under eftermiddagen har jag suttit och arbetat med vår hemsida som nu äntligen är färdig.
Nu ska vi bara trycka upp alla tröjor så vi kan lägga upp bilder på dem på hemsidan.
 
Nu sista tiden så har jag istället kikat in på Ginatricots hemsida och samlat på mig lite wanties.
Hittade några plagg som jag gärna skulle vilja införskaffa nu när hösten kommer. Ett par färgade jeans,
några mysiga tshirtar, ett mörkt läppstift, en klänning och en väst för kallare höstväder.
                               






Onsdag

Skola 09:50-14:35 - två lektioner, en bestående av film
Hemma - tvätta, plocka undan, göra middag, skriva idrottsarbete, hämta två bruna saker på flygplatsen.. Min dag äger, INTE!
Ni kanske undrar varför, ja det gör jag också. Men för tillfället så känns allting väldigt jobbigt och jag vill helst bara få till någonting bra av allt man sliter med dag ut & dag in. Med andra ord så snackar jag om vårt företag. Det går sakta men säkert framåt, vilket jag tycker är jobbigt. Jag vill göra allting nu och fort så jag slipper tänka på det sen.

Ni kan ju för övrigt kika in på vår hemsida som jag knåpat med i flera dagar. Är fortfarande inte nöjd..
http://uniquetshirts.se


girl and boy

  

Eftersom att jag för tillfället inte har något photoshop så kan jag heller inte lägga upp några
kollage på kläder eller annat roligt. Däremot så bjuder H&M på en bra webbfunktion - garderoben.
Det som jag tycker är bra med den funktionen är att man enkelt kan sätta ihop en outfit och få inspiration till
att med hjälp av vad man själv har i garderoben sätta ihop någonting liknande. Man kan i princip se
vad som passar ihop eller ej, utan att behöva prova själv. Perfekt!

döden

Skolan rullar på i vanlig takt och jag har varken tid eller ork till att blogga. Under förra veckan så lämnade jag in min skoldator på lagning. I och med det så har jag fått lånat Lisas dator, vilket innebär att jag inte har någon tillgång till varken internet eller photoshop. Så under dagarna har jag heller ingenting att blogg om. Men för att undvika inlägg som endast innehåller bullshit, så ska jag under veckans gång försöka fixa ihop några lite intressantare inlägg. Däremot så skulle jag gärna vilja ha lite förslag på teman. Vad vill ni att jag ska prata om?

I alla fall så håller vi i skolan på mycket med våra företag. Jag och Kristoffer har de senaste dygnen arbetat hårt med hemsidor, bank och marknadsundersökningar. Det är jobbigt men fortfarande så himla roligt. Jag hade inte kunnat valt en bättre kurs att avsluta mina tre gymnasieår med. Och för er som ännu inte gått ut gymnasiet - jag råder er till att läsa kursen (vilken det nu är på just din skola) där du får driva ett eget UF-företag.

mountains of shit

Dagens arbete - packa upp cirka 100 ryggskydd. För att göra det hela lite roligare = stapla dom till ett berg.

Big curly hair

Jeans - DrDenim / Blus - Saints & Mortals / Skor - Sixtyseven / Jacka - Rütme / Armband - H&M


H&M

   
   
   
 
Stil 1. Romantisk - Ett simpelt linne toppat med en mysig kofta ger den där avslappnade men ändå lite uppklädda effekten. Den puderrosa färgen förstärker det hela med en liten romantisk touch. Bältet är endast för att fullända looken.
 
Stil 2. Outdoor - En lite längre kappa blir snyggt oversize och praktisk då den värmer rumpa & lår lite extra. Det är snyggt att bryta av och den gröna färgen är lite annorlunda men ändå fullt användbar då den går att matcha med mycket.
 
Stil 3. Rock - Skinn = rock! Den lite hårdare skinnjackan kläs ner med den lite mer vardagliga jeansskjortan. Man kan även köra fullt ut och mörka ner outfiten tillsammans med en t-shirt eller liknande.
 
Stil 4. Party - Jag tycker att simpelt är snyggt. Den klarblåa blusen ger outfiten mer liv och får den att bli lämpligt uppklädd. Toppa med smycken, i det här fallet med några snygga armband i silver, men det funkar även med ett stort halsband eller ett par extrema örhängen.
 
Stil 5. Sweet - Enkelt och gulligt. Jag kan tänka mig att den här outfiten kan passa på jobbet (beroende på vart man nu arbetar). Den är klassisk och uppklädd men känns på något vis ändå väldigt vardagsfin. Den röda väskan piffar upp det hela och gör det hela mer roligt.
 
Stil 6. Colour - Senapsgult är en perfekt färg för dig som vill använda färg men inte alltid vill bära cerisérosa. Det funkar till det mesta och passar lika bra som en kavaj eller en halsduk för att piffa upp lite. Väskan fulländar outfiten och gör att kavajen sticker ut ännu mer.
 
Genom detta ville jag visa hur mycket en basgarderob bestående av ett par svarta
jeans och ett par pumps kan göra tusen olika outfits och stilar. beautiful!
 

it's hot apricot

Klädseln för dagen. Simpel, enkel, tidlös, graciös, glad, vacker, ledsen och allt annat som står i ordboken.
Linne - GinaTricot / Kjol - gjort själv / Tröja - BikBok / Skor - Converse / Armband - H&M


Friday

På fredagar har jag endast en lektion och slutar i och med det klockan elva. Så för att ta vara på dagen så bestämde jag träff på stan med Felicia som just haft körlektion. Vi gick på subway och åt lunch samt svängde förbi i några butiker innan vi tog bussen hem till Vännäs.
Nu sitter jag i soffan med datorn och funderar på vad jag ska göra ikväll. I princip hela min familj är borta, mamma & Lisa utomlands och en pappa som tar tillfället i akt att jobba 24/7. Med andra ord så är jag ensam ikväll då även alla mina vänner ska ut på krogen. Det får väl bli en myskväll med sig själv kanske?


Siberian huskey

Ikväll så har jag och pappa varit och lämnat mamma & Lisa på flygplatsen. De åker nämligen till Grekland ikväll. Efter att vi lämnat dom så svängde vi förbi hos mina kusiner där den här skönheten var mycket villig till mys. Hon måste ju bara vara världens sötaste och snällaste hund!


rösta rösta

För att göra någonting och ingenting alls så anmälde jag mig själv till denna tävling.
Om ni vill så får ni gärna rösta på mig här! puss


cozy by H&M


Unique tshirts UF

Som många kanske redan vet så läser jag kursen företagsekonomi B som innebär att jag ska starta ett eget företag. Jag och Kristoffer bestämde oss ganska snart att vi skulle jobba tillsammans med uppgiften och göra någonting roligt av det hela.
08:00 på lördagsmorgonen öppnade registreringen av företagen på UF:s hemsida. Då var vi helt inne på ett företag vid namn Freedom som skulle sälja tshirtar med sportiga tryck. Där slutade det tyvärr inte.. Just nu heter vi Unique tshirts UF, och slutprodukten kommer att bli tshirtar med olika inspirationspunkter som musik, sport & design.
 
Nu i efterhand känns det så himla bra att vi gjorde den förändring som vi gjorde. Namnet var dåligt och idén gjorde oss låsta till just sportiga tryck. För tillfället så känns det som att vi för första gången försökte på riktigt för att göra det här till ett bra och förhoppningsvis lönsamt företag. Nu vankas det bara en hel massa bokföring, marknadsföring, logga, affärsplan, mässor osv.

Last night

Efter att vi jobbat hela dagen så slängde vi ihop en snabb middag bestående av nachos. Riktigt enkelt och riktigt gott var det! Vi toppade allt med att se på Batman hela kvällen och tagga inför ikväll då vi ska gå på bio och se den senaste Batmanfilmen.
Idag så har vi istället tagit det lugnt. Vi svängde förbi på kalas hos min kusin Adam som fyllde 21 och fick oss lite gott i magen. Nu ska vi bara göra oss klara & sen vankas det bio.


Åttaåriga flickor?

Efter att vi inventerat på butiken i över sju timmar så har vi inte ens kommit hälften. Detta är beviset på att det sätter sina spår av att räkna cykeldelar i flera timmar - vi älskar Hello Kitty!


RSS 2.0