Den fartfyllda byn

Ja då var vi framme i Åre. Fyra stycken taggade på skidåkning har just flyttat in i en lägenhet mitt på torget och dessutom 50 meter från kabinbanan. Perfekt! Nu vankas det bara en massa mys på soffan samt lite varma mackor innan vi går i säng och drömmer om skidåkningen som kommer.


Leg-day and couscous

Aqua 55 tillsammans med 16 tappra tanter imorse. Det följdes av en timma på gymmet med fokus på ben, då främst på rumpan. Innan jag visste ordet av det var jag på väg i rask takt mot sjukhuset och bussen hem. Slängde i mig en couscoussallad och lite vatten på bussen medan jag suktade efter en ny jacka till den enorma samlingen.

Nu ska jag istället ta en snabb dusch, trycka en kanelbulle och sedan fortsätta med multimedian tills imorgon. Inte nog med det så åker jag, Kristoffer och två anda till Åre efter skolan för att spendera några dagar på Freeridehelgen. Förhoppningsvis får ni lite bilder att dregla till under tiden.


Sleeping beautifully in my own arms

Ikväll ska jag passa på att bara ta det lugnt! Jag fick en smootie av mamma medan jag satt vid symaskinen och arbetade med en långklänning. Efter det har jag gjort mig en hårdbrödmacka med keso & gurka på för att avnjuta tillsammans med ett avsnitt Vampire Diaries. Förhoppningsvis orkar ögonon hela avsnittet, annars är det bara att se klart på bussen till skolan imorgon.
 
Det är förövrigt en utav de bästa tidsfördriven jag vet - att sitta på bussen och faktiskt ha någonting att göra. Varesig det handlar om att plugga glosor, läsa en bok, uppdatera sig på instagram & facebook, eller för den delen se en bortglömd film eller ett serieavsnitt. Jag brukar vanligtvis inte ha något att göra på bussen till och från skolan, vilket oftast resulterar i att jag sover med musik i örononen istället.
 
(from tumblr)

White denim with a neon touch

Sweater - Dagmar / Sunglasses - RayBan / Lace bra - Lindex / Shorts - Topshop / Shoes - NLY white lable / iphone case - Society6

Bad weather - bad body

Vaknade imorse med huvudvärk och sjukanmälde mig från skolan. Låg kvar i sängen och såg på MTV i flera timmar innan jag klev upp och gjorde mig en macka till frukost. Nu mår jag bättre och har därför förflyttat mig till soffan med en skål nudlar i händerna. Utanför de stora fönstren i vardagsrummet är det skitväder. Himlen är grå och det blåser så där kallt och trist. Det är nästan så att man får kalla vibbar av att bara kolla ut..

Nytt i sminkväskan

Idag kom mitt paket från Elf. Det innehöll en salig blandning behövligheter som passar perfekt i den stora sminkväskan. Jag beställde både saker som jag inte har, men också lite saker som jag behöver en extra uppsättning av, detta för att jag ska kunna ha en liten väska hos Kristoffer med det mest värdefulla delarna. Jag passade även på att inhandla lite saker jag aldrig testat (ur Elf:s sortiment) då det även var 50% rabatt på hela köpet. Totalt kostade allt 20 pund, vilket motsvarar cirka 200 svenska kronor.
 

 
1. Duo eye shadow cream (Mocha swirl) - en creméögonskugga i en mörkare & en ljusare nyans av brunt.
2. Nail polish (Champange) - nagellack i en svårbeskrivlig färg. Jag skulle nog placera den mellan falu-rödfärg och brun-orange.
3. Dual pencil sharpener - ett tvåpack med pennvässare för två olika storlekar. En med behållare och en liten.
4. Mechanical eyelash curler - ögonfransböjare med ett riktigt bra handtag.
5. Mineral booster (Sheer) - ett mineralpuder som gör det där sista lagret riktigt bra, fungerar bra ovanpå foundation.
6. Mineral foundation (Beige) - foundation i puderform. Passar (enligt mig) bra på sommaren för ett lättare resultat.
7. All over cover stick (Light beige) - ett coverstick med perfekt förpackning för att ha liggandes i väskan.
8. 10pc brush set - 10 olika borstar & penslar med olika arbetsområden.

Animals move quietly through the summer night while the colours roar on their behalf.

För ungefär en vecka sedan köpte jag en möntrad & mycket färgglad bomberjacka på Monki. Sjukt cool enligt mig men många äldre kan nog se skeptiskt på den då det skriker väldigt mycket 80-tal om den. I alla fall så har jag nu sett att Monki fått in fler plagg i samma mönster. Personligen tycker jag mest om väskan då den är en sådan färgklick man gärna använder tillsammans med en enkel outfit.

To-do-list

  • Tvätta kläder
  • Plocka undan på rummet
  • Skolarbeten
  • Städa toaletterna
  • Sy klart en klänning
  • Dammsuga
  • Diska
  • Gå en promenad
  • Slå in paket
Söndag idag.. Jag ska försöka hinna med så mycket som möjligt innan familjen börjar rulla in. I och med att jag aldrig tog mig ut på en promenad igår, får det bli idag istället. Jag ska även passa på att svänga förbi på solariet, samt hämta lite grejer på butiken. En effektiv dag före en kväll fylld av bara mys tillsammans med min alldeles enga vinnare av Ride the cow. Grattis älskling!

Bikini - Necklace - Sweater

Jag har syndat - IGEN!
 
Igår när jag och Felicia fördrev lite tid på stan innan vi skulle åka hem, shoppade jag en ny bikini, ett halsband & en kofta. Ack vad dåligt samvete jag får, men i samma stund så är alla tre inköpen saker jag tittat på tidigare (det känns alltså inte så farligt att spendera några hundralappar på det). Jag ser det istället som samma pengar jag annars hade spenderat på drinkar igår. Kläder eller drinkar? - jag föredrar nog kläder som räcker tiotusentals gånger längre än ett glas redbull vodka.

Lunchtime

Toast med ost, salami & vitlök, lite röd paprika, avokado & keso. Perfekt lunch toppad med alla mina älskade serier. Den här dagen har börjat riktigt bra. Nu fattas endast en powerwalk till slalombacken, en snabbis på solariet och sedan vankas det grillat till middag tillsammans med Felicia.

Yesterdays dinner

Igårkväll avnjöt jag och Felicia en tallrik sparrissoppa till middag. Enkelt och fruktansvärt gott kan man sammanfatta middagen med. Kanske inte den vackraste maten på tallriken, men godare för magen. Jag passade även på att grädda några ciabattabröd i ugnen för att det skulle bli lite mer mat utöver soppan. mums
 

Friday morning

Sovmorgon i all ära - mest när jag haft en riktigt jobbig natt! Drömmar som får en att gråta, skapar smärta i hela kroppen och som när man väl vaknar gör att man endast vill ha någon att krama för att veta att ingenting egentligen är sant. Min natt har främst bestått av det, och ensam i huset gjorde inte det hela mycket bättre. Nu på morgonen mår jag istället mycket bättre. Tack vare sovmorgonen har jag kunnat ta igen lite förlorad sömn.
 
För ovanlighetens skull har jag gjort frukost. En grov hårdbrödmacka med keso och paprika, samt en smootie gjord på vaniljyoghurt och blåbär. Ska bara slänga i mig frukosten och packa klart väskan innan jag beger mig in till Umeå för att ha aquapass.

Magical

    

Workout inspiration

"if my mind can conceive it and my heart can believe it i know i can achieve it"

Everyones leaving

Ensam hemma blir man kvar när pojkvän, syster & respektive åker till Hemavan, medan mor & far åker åt andra hållet och Åre. I samma stund som det känns tråkigt att de åker, så känns det ganska skönt att få stanna hemma ensam några dagar. Men helt ensam kommer jag inte vara. Under morgondagen ska jag, Felicia, Thea med flera gå ut och dessutom på Nelly high heels. Fruktansvärt härligt att man kan få nya skor för att man går ut och dricker en kväll. Inte nog med det så ska jag och Felicia bo lite som ett gulligt par hemma hos mig -se på en massa film, äta godis, grilla till middag och bara softa hela helgen.

Vi har gjort en hel del konstigt vi två..

Nike ID

Personligen älskar jag Nike:s hemsida, och speciellt deras Nike ID-sektion där man kan designa sina egna skor & väskor. Igårkväll när jag var uttråkad till tusen designade jag dessa. Det är ett par Nike Air max 90 - som jag drömmer om att äga dagligen..

Monday

Skoldagen är över, jag är hemma och livet leker - men inte så länge till. Jag måste ta tag i nästa skolarbete som dagen till ära landat på förberedelser inför matteprovet på torsdag. Inte den mest taggade i byn kan man väl kalla mig! Men det är ett måste om jag ska ta studenten & faktiskt vara nöjd med slutbetygen. Innan dess ska jag ta en powernap för att ta igen all förlorad sömn (hockeyfinal & PA100 sätter sina spår) och sedan ska jag och mamma äta underbar middag. Längtar redan!!

I have to stop!

 
Jag blev just 270 kronor fattigare, däremot blir jag istället lite kläder rikare om några dagar. Beställde lite underkläder, en t-shirt & ett par leggings från Mid summer sale på Nelly. Älskar reor & mest när man har rabbatkoder både som student och för att man beställd tidigare. Däremot behöver jag sluta impulshandla kläder så här, klasskisk fördelen/nackdelen med att ha ett eget mastercard. Nu ska jag hålla i pengarna och endast spendera dom på saker jag verkligen behöver.

Förvänta er ingen förändring

Jag kan lova er läsare om att det inte kommer att komma upp några inlägg på bloggen under de närmsta två dagarna. Projektrapporten är inte klar än och den måste skrivas klart innan jag går och lägger mig imorgon. Vi har med andra ord ungefär 24 timmar på oss att skriva klart hela vårt projekarbete. Saken är bara den att det fattas kvitton --> vi kan inte bokföra rätt --> budgeten går inte ihop --> vi kan inte skriva någon analys av resultatet. Kort sagt så är jag ganska så stessad över detta (mer än bara ganska! jag skulle ärligt kunna lägga mig ner och gråta av sorg bara för att jag inte orkar ta tag i allt som måste göras). Men det är inte lösningen på problemet! Nu ska jag försöka skriva några rader till och sedan sova. Imorgon vankas det ännu mer skrivande osv osv..

Studentmössa

 Innan jag åkte in till Umeå för att jobba, svängde jag in på ICA hemma i Vännäs och hämtade ut mitt efterlängtade paket från Abc-gruppen. Innehållet var min studentmössa samt lite annat smått och gott inför studenten. Nu kan jag bara inte sluta längta efter sommaren!!

Up to now

Bloggen fick lov att vara tom på nya inlägg under gårdagen då jag spenderade mestadels av den framför datorn och projektrapporten. Jag hann med att skriva ungefär tio sidor under dagen. Jag inbillar mig att det är bra medan jag innerst inne vet att jag måste skriva lika mycket till innan söndagkväll..

Som tur var så har jag ingen skola idag, vilket innebär att jag endast har ett måste på IKSU. Kör pass klockan halv ett och efter det planerar jag att träna själv ett tag på gymmet. Därefter är det endast projektrapporten som gäller! Imorgon åker jag med Kristoffer och några från hans familj till Skellefteå för att se på hockey. I och med det så vet jag att all tid innan dess måste läggas på att skriva så naglarna blöder - har ju inget val än att skriva klart!


Blodapelsin & äpple

Avslutar dagen med lite färsk frukt, en säng full med fluffiga täcken, samt en klassisk high school-serie. Imorgon ska jag upp tidigt till skolan för att ha mattelektion, följt av aquapass & lite egen träning. Imorgon ska jag även försöka ta tag i projektrapporten och allt annat som måste göras i skolan. Men det är morgondagen det - nu ska jag njuta av det som är kvar av idag och sedan sova så gott (tyvärr utan mitt favoritsällskap).


Very long legs

Jeans - Vero moda / Top - Issue 1.3 / Cardigan - Whyred / Shoes - NLY shoes / Watch - Triwa / Bag - NYPD / Nailpolish - Essie
 
Jag har någon sorts förkärlek till enkla plagg. Enkla plagg mixat med mönster och färg är liksom det bästa för att få ut så många outfits som möjligt. Den senaste tiden har jag tänkt mycket på det faktum att någonting enkelt ofta är snyggare än någonting galet, just för att man inte behöver vara all-over jämt (nog för att jag tycker om galna mönster & mycket färg också). En ny favorit, som jag är på jakt efter för tillfället, är den enkla vita & gärna V-ringade toppen som funkar lika bra till ett par slitna jeans som till en fin kjol. Några tips?

Dino dinosaurie

En lektion, lunch från max & sedan hundvakt tillsammans med syster. För tillfället är jag helt såld i Emelies lilla Dino som springer runt i cirklar och hoppar. Inte nog med det så är han expert på att bita på allt. Han har exempelvis redan bitit hål i Lisas byxor, lämnat fina märken på min ena hand samt smaskat på allas tår. Fortfarande så är han ju världens sötaste hund så jag förlåter honom! gullunge


Tjugoen plankor

Innan jul läste jag ett nummer av iForm som tipsade om hur man kan få en plattare mage på bara några veckor. Detta väckte mitt intresse direkt då tipset för att orka mer var att försöka variera övningar så ofta som möjligt. Tyvärr har jag inte tagit mig ann utmaningen än då jag varit upptagen med Squat-challenge den senaste månaden. Men det ska vi härmed ändra på!
 
Upplägget är i alla fall att välja ut tre olika sorters plankor och utföra dom varannan dag. Med andra ord så väljer man i princip tre olika plankor varje dag. Alla plankor har olika utföranden och upplägg, vissa bygger på tid och vissa på antal repetitioner och set. Totalt så ska man hålla på med detta i fyra veckor för garanterat resultat.

Metromode

Hittade detta i brevlådan under dagen. Mitt andrapris från en tävling på Metromodes hemsida. I paketet fanns deras senaste tidning, två mascaror, två eyeliners samt en giant pen stick - allt från MaxFactor. Nu saknas endast tre flak cocacola light samt en fondation, plus två färger till av giant pen stick. Härligt med lite nytt smink!

Hemmagjorda energibars

Precis som utlovat kommer här bilder och instruktioner på de energibars jag bakade igårkväll. Smakat dom har jag även hunnit göra nu på morgonen - sammanfattningsvis kan jag säga att den enda kritik jag har är mot den mörka chokladen. Jag är inte ett stort fan av mörk choklad och tror därför att det skulle bli ännu godare med vanlig choklad. Däremot är den mörka chokladen lite nyttigare..
 


Ledig tisdag

Dagens skoldag har blivit borttagen - vi hade kompledigt på idrotten, vilket gav mig helt ledigt från skolan. Så idag passar jag på att bara ta det lugnt och njuta av solen. Dagen har bara börjat men jag har redan hunnit med en gudomlig frukost, lite serier samt köpt biljetter till studentbalen. Nu väntar jag istället bara på att Kristoffer ska komma hit så vi kan ta oss ann vår projektrapport samt lite annat som ska göras inom UF-företaget.
 
Frukosten blev en stor och salig blandning av allt jag tycker allra mest om. Grova mackor med salami & ruccola på, vanlijyoghurt med bananer & hallon samt ett glas tropisk juice. Inte nog med det så passade jag även på att smaska in mig allting i sängen för att göra det extra mysigt.

Kvällens sysslor

När jag kom hem från skolan åt jag middag och åkte sedan och handlade med mamma. Vid fruktdiskarna blev vi dundersugna på fruktsallad, vilket ska få äran att bli kvällsfika för dagen. I samma veva fick jag även för mig att inhandla ingredienser till att göra egna energibars.

Jag och Kristoffer har nämligen pratat om att prova på att göra någonting eget för att äta efter träning. Vi har kollat på hemsidor om kost och träningsbloggar för att hitta inspiration men också för att hitta ett recept som verkar bra. En gemensam goding hittade vi (traningseffekt.blogspot.se) så jag bestämde mig för att gå på samma grund men smaksätta med annat. Så nu under kvällen har jag bakat för fullt - men bilder och mer info, samt smaktest, får ni se imorgon. En av anledningarna till det är att kakorna ska stå i kyla under natten innan man kan göra klart det allra sista.


Relaxing sunday

Igårkväll åkte jag med mormor & morfar till Umeå för att välkomna hem Kristoffer efter en vecka i Kläppen och SM. Vi myste hela kvällen med godis och en riktigt bra film. Måste för övrigt tipsa om den vid namn "Chasing Mavericks" som vi såg. Den är baserad på en sann historia om en kille som ska surfa en enorm våg. Den var riktigt bra och jag har en förkärlek till sanna historier!

Idag har vi istället tagit en lång sovmorgon, ätit frukost och sett på serier tillsammans i sängen. Nu på eftermiddagen tog vi oss även en promenad bort på ICA för att handla till middagen. Ibland kan söndagar vara mer än den klassiska veckostressen!


Pasta for dinner

Under dagen har mormor & morfar varit hos oss i Vännäs och härjat. Jag övertalade nämligen dom igår om att komma till oss och äta middag samt se på hockeyn mellan Luleå & Färjestad. Så kort sagt gick dagen åt att förbereda inför middagen, se på hockey, fika ananaspaj & äta middag. Jag passade även på att visa gamlingarna mina kläder inför studenten och balen - det är ju alltid bra att få höra fleras åsikter!
 
Midadgen bestod i alla fall av pasta med kyckling och ruccolasallad, toppad med riven parmesanost. Jag vet inte riktigt vart receptet ursprungligen kommer ifrån men det är ett litet experiment från mammas sida när hon lagt till lite extra gott som släkten tycker om. Det smakade i alla fall himmel och jag bara älskar gräddiga pastasåser med mycket vitlök och andra kryddor. Till allt hade vi även ett nybakt bröd som bara gjorde allting ännu bättre och smaskigare!

Totaly match

Idag matchar jag till tusen! Inviger de nya underkläderna tillsammans med nya byxor och ett knappt använt nagellack. Av någon anledning fick jag för mig att måla naglarna (detta händer inte så ofta då jag inte alls gillar mina naglar - speciellt inte till formen) och valde dagen till ära ett klarblått nagellack från H&M. Mer exakt så heter det "Blue my mind" och täcker ganska bra, själv målade jag två lager för att få en riktigt härlig färgklick.


Dinner at my grandparents

Middag bestående av fläskfilé, ugnsbakad potatis & morötter, svartvinbärsgele, sås & sallad i form av honungsmelon. Toppade även med den sista flaskan påskmust för året. Nu ska vi istället slå oss ner i soffan för att se på hockey. Lär ju med andra ord sitta bänkad resten av kvällen.


Dagens träning

Aqua 55 minuter följt av lite kort fokus på armar. Jag bara älskar att bara instruktör. Alla besökare på mina pass gör en så himla glad och motiverad till att fortsätta.

I och med att det är fredag & för att jag tränat så lyxade jag med en ny BH med matchande trosor på H&Ms rea. Smög även i mig en burk cola (var så himla sugen att jag kunde dö efter träningen) vilket smakade ovanligt gott dagen till ära.


Tummen upp

Fredag är dagen, 12:30 är klockan, aqua står på schemat - ganska exakt så startar jag min fredag.

Hur som haver har jag pass nu efter klockan tolv. Efter det ska jag och mamma åka till mormor & morfar för att gamle man vill klippa sig. Troligtvis blir det även lite gofika och mys innan vi eventuellt ska se på hockeymatchen tillsammans med dom. Ibland hatar jag verkligen att inte ha vissa kanaler på tvn, speciellt när det är typ avgörande i SM-slutspelet.. Men då är det ju samtidigt positivt att ha möjlighet att se det ändå!


Roses - blue sky - white sand

Veckans shopping sammanfattat i några bilder.
 
Kofta & blå blus - Bikbok / Blommig blus - Lindex / Skinnbyxor - H&M / Rouge - Make up store / Hårdonut - Ur&Penn / Korsett - Gina Tricot

Aqua, abs & other areas

55 minuter aqua med 17 stycken galna pensionärer som kämpade sig genom passet med ett stort leende på läpparna. Detta gav sig även på mig då jag glatt gick vidare in på gymmet efter passets slut. 10 minuters uppvärmning följdes av fokus på armar och mage.

Jag känner äntligen att min träning börjar ge resultat, vilket gör mig galet motiverad till att fortsätta i samma anda (om inte ännu mer!). Magen har blivit lite plattare, rumpan fått en finare form och konditionen har även den blivit en aning stadigare. Det känns så himla bra att kunna köra fullt ös på ett träningspass utan att få ont i ryggen. Kan nästan inte förstå hur jag klarade av att inte träna så tidigare!


Vaken & omotiverad

Efter en knakig natts sömn känner jag mig inte ett dugg sugen på att åka och jobba. Vissa dagar är helt enkelt sämre än andra, och idag känner jag endast för att göra ingenting och inte för att jobba & träna. Det positiva med dagen är istället att solen tittar fram mer än under gårdagen. Får nog smita ut en stund senare och få lite energi från naturen.

DAGENS INSPO: Längtar ihjäl mig efter sommaren. Vill ha värme, shorts & massor av glädje.


Music - high volume

Under dagen fick jag rycka in på arbete i skiduthyrningen på Bräntberget. I den lilla mysiga uthyrningen satt jag hela dagen och redigerade animerad film samt såg på Ice Age 4. I och med det inte så värst mysiga vädret som var i Umeå (det blåste isvindar som inte ens min nya dunjacka ville uppleva) blev det heller inte så stor aktivitet i backen. Istället fick jag fokusera mer på lite bokningar som skulle göras samt på lite skolarbeten.
 
Efter att jag stängt skiduthyrningen åkte jag till IKSU för att träna. Det blev härliga tre kilometers löpning till uppvärmning, följt av fokus på ben & rumpa samt en lång stretch i omklädningsrummet. Invigde även mina nya hörlurar från Urbanears som jag köpte tidigare - helt underbara när man tränar då de faktiskt sitter kvar på huvudet. Nu är jag istället just hemkommen och fokus är nu på tv:n som visar hockeymatchen mellan Skellefteå & Linköping.

Lekande kul

Hittade en tävling som handlade om att komponera ihop en egen Bravo-juice. Min blev smaksatt med mina egna favoriter - hallon, passionsfrukt & persika. Gå in och rösta vet'ja! (för att rösta på just min smak klickar ni endast på bilden).

One day in town

Under dagen har jag, mamma & Lisa strosat omkring på stan och spenderat pengar. Själv blev jag ett par byxor, en kofta, en blus & lite underkläder rikare.

Till lunch passerade vi inne på Brobergs och åt ceasarsallad samt en mastig morotskaka. Galet gott & väldigt skönt för fötterna att få vila en liten stund från all gång.

Jag passade även på inhandla ett nytt rouge då mitt från Elf har tagit skada i sminkväskan och fallit i tusen bitar. Hittade ett på Make up store som var i en underbart fin färg, lite så där rosigt rosa blandat med persika.


Say what?

Nog för att man kan tycka att lilla Vännäs inte bjuder på så mycket roligheter i vardagen - idag blev det andra bullar. Till min förvåning fick jag äran att hyra ut skidor till Amanda Jenssen nu på eftermiddagen. Min största fråga var nog vad fan hon gjorde här.. 

Dagens outfitta

Ja så här kan man se ut om man jobbar i skiduthyrning. Ett par slitna jeans med målarfärg på som man inte bryr sig om särskilt mycket, en skön hoodie med vårt populäraste skidmärke, Kristoffers mössa på huvudet (kort sagt för att jag inte kände för att göra något med håret imorse) samt ett par dundersköna löparskor från Nike. Life is wonderful - främst då man har en stor påse godis gömd under disken..

RSS 2.0