forever you and me

Den 8:e oktober för ett år sedan skrev du för första gången till mig på facebook. Vi pratade om allt mellan himmel och jord, skidåkning och musik, skola och mat. Några dagar gick och detta blev till en rutin. Vi började prata mer och mer när vi träffades på skolan. Några veckor gick och jag övertalade dig att komma till Vännäs. Du var som vilse i skogen och jag var jättenervös över att möta dig vid bussen.
 
Det blev höstlov och jag fyllde år. Veckan var som perfekt! Att fylla år och få världens bästa pojkvän i present är ingenting jag säger nej till. Vi levde på rosa moln och längtade efter snön.
 
Nu har det gått ett helt år. Vi har gjort så många saker tillsammans att jag nästan inte ens kommer ihåg allt. Det har varit dom bästa 12 månaderna i mitt liv och jag kan inte säga annat än att jag älskar dig mer och mer för varje dag som går. Idag firar vi ett år tillsammans i kärleken och om tre dagar fyller jag dessutom 18. Då kommer livet att förändras ännu en gång. Vi kan då göra allting som vi sedan du fyllde år velat göra tillsammans.
 
Vi har åkt skrana på vägen, åkt longboard, sett på barnprogram i underkläder, sovit i tält, ätit romantiska middagar, åkt skidor, varit på festival, promenerat i solen, köpt basketkläder, skrattat, åkt massor med mil, badat i vallt vatten, ätit lunch på altanen, kramats i solnedgången, åkt på roadtrip, monterat hundratals par skidor ....
     
 
Jag älskar dig Kristoffer Pettersson ♥

vad tycker ni?

Jag har sedan en tid tillbaka velat göra en till tatuering. Jag har ju som sagt en sedan tidigare som föreställer en G-klav bakom höger öra. Saken är den att jag är sugen på att göra en till. En sak som jag är säker på är att jag vill göra en text som betyder någonting. Jag gillar till exempel inte "Carpe diem" osv. Frågan är då bara vad det ska stå..
 
Jag tänkte därför fråga er, och jag skulle verkligen uppskatta ett svar. 
Vad tycker ni är en snygg text till en tatuering & var skulle ni placera den på kroppen?


"sometimes we need to stop analyzing the past, stop planning for the future and just go with whatever happens"
 
Detta är en nylig idé om en längre text på ryggraden.
Tycker att den är väldigt allmän men passar ändå in på just mig då jag är lite av en planerare.

min vinter 2012-2013


wool - a sign of autumn

Shoes - Sugerfree shoes / Painting - IKEA / Jeans - TopShop / Scarf - Monki /
Coat - Oh my love / Tshirt - H&M / Leather bag - Swedish hasbeens

Guds gåva till oss i Norrland

Snön bara vräker ner från himlen. Dessutom visar termometern många minusgrader (hela -13,9 grader vid lunchtid idag). Det känns verkligen som att vintern är här på riktigt!
.. har för övrigt lånat bilden från min grannes instagram


Körkort

.. Ja förhoppningsvis är det mitt om några veckor.

Nu ska jag äta lunch i form av nudlar med broccoli. Sedan ska jag plugga körkortsteori, baka & till sist se på lite serier. En bra start på höstlovet!


Season break

Höstlov innebär för många en resa till fjällen med familjen, halloween, mysiga kvällar i soffan & en massa avslappning i en hel veckas tid. Mitt höstlov har alltid inneburit födelsedagar och en enorm längtan efter snö.
För ovanlighetens skull så ser mitt höstlov i år inte riktigt ut så. Nog för att jag kommer att fylla år precis som vanligt.. Men i år ska jag istället spendera två dagar på körskolan, samt fyra dagar på IKSU för att slutligen bli aquainstruktör. Det känns konstigt att kombinera min 18-årsdag, utbildning & körkort på en vecka som alltid inneburit någonting annat. Dessutom firar jag och Kristoffer ett år tillsammans på onsdag. Jag hoppas att det blir ett underbart höstlov!


satur-day and night

- Jobb på butiken, gjort om i skyltfönstret, hyrt ut skidor till taggade Svenssons.
- Mat på Taj Mahal tillsammans med mamma.
- Köpte nästan ett kilo godis samt hyrde filmer på Hemmakväll.
- Ska nu se på film och trycka i soffan tills jag somnar av paltkoma.
Puss

H&M likes

  
  
Satt och kikade på H&M:s hemsida efter lite mysiga höstkläder.
Hittade en hel massa intressanta saker som jag inte alls hade haft någonting emot att själv äga.
 
Här här ni även produktbilderna på allt som använts ovan.

coloring darkness

Ja då var man tydligen sitt "rätta jag" igen. Med andra ord i en mörkare nyans av hårfärg.
Fick mig ett ryck under gårdagen då jag hade lagt mina mattekunskaper på hyllan och jag cyklade iväg för att köpa färg. Mamma fick lov att hjälpa mig då jag själv inte kan se allt som tillhör mina enorma kalufs.
Har ni för övrigt märkt hur mycket mitt hår har växt den sista tiden? Jag har själv nästan inte ens tänkt på det, men när man ser tillbaka på bilder så är det en stor förändring. Det är ju till och med samma längd som då jag hade löshår

Makeover

Jag hade egentligen ingen tid till att göra det, men eftersom matteprovet inte lockade tillräckligt blev det bara så.
Vad det exakt blev får ni se först imorgon. Jag behöver sova så att jag ska ha någon som helst chans att få bra betyg i matte C. Wish me luck..


grattis till körkortet stumpan!


hate all this stress

Gårdagen bestod av en lång skoldag, en snabb middag och ett långt möte på jobbet. Efter det åkte jag med Kristoffer tillbaka till Umeå, såg på New Girl och jag var superdupertrött resten av kvällen. Detta satte sina spår kan jag definitivt säga!
Jag vaknade i panik mitt i natten och trodde att jag nästan försovit mig. Jag väckte Kristoffer och bad han kolla vad klockan var.. till min förvåning svarade han att den bara var halv fem på morgonen. Jag skulle inte upp förrän klockan sju, men av någon anledning kunde jag bara inte sova. Troligen var jag bara frustread över att jag skulle ha körlektion redan efter halv åtta och jag hade panik över att försova mig och inte höra väckarklockan.
Detta stör mig otroligt mycket! Nu är jag helt kopiöst trött, och skolan har just börjat för dagen. Please let me sleep..

nya pjäxor

Låg på soffan och halvsov efter middagen då pappa kom hem från jobbet och berättade att mina nya pjäxor hade kommit. Inte så stor glädje då jag vet att det innebär några kvällar iklädd slalompjäxor spända på max, som även det innebär avdomnade fötter. Men glad blev jag ändå när han senare bar in kartongen i vardagsrummet och jag fick ta på mig dom. Happiness med nya pjäxor efter att jag de senaste fyra åren har haft samma gamla pjäxor sen jag tävlade i slalom. Nu är det nya, fina dampjäxor som gäller!

Boyfriend-jeans


en daglig dos av beroendeframkallade medel

Sedan jag var på Peace and Love i sommar har jag dränkt mig själv i musik från Mumford and Sons. Det är som en drog för mig då jag inte kan sluta lyssna på deras låtar. Varje sekund jag har över! Då inte lärarna pratar, när jag går till matsalen, på bussen, när jag kommer hem, när jag ska sova, när jag är ledsen, när jag är glad, då jag myser, då jag dansar & sjunger..

sleeping beauty @ HM

 

Sex tidiga födelsedagspresenter

Som många kanske redan har sett så har Nelly.com mega-rea på allt mellan himmel och jord. Själv så hittade jag en hel del fina saker som jag gärna kunde tänka mig att fylla garderoben med.
En klänning, en stickad tröja, en blus, två bikiniöverdelar & en underdel. Allt det för bara 800kr inklusive frakten. Och som pricken över i:et så betalade mamma för det som en tidig födelsedagspresent. Gud vad jag älskar att jag fyller år om två veckor!


fyra saker som gör mig glad i vardagen

1. När man inser att det där jobbiga skolarbetet inte skulle inte förrän nästa vecka och du redan är klar med.
 
2. När ens pojkvän överraskar en med ovanliga saker. Några tända ljus, en massage eller varför inte fika på sängen.
 
3. När man tror att man är pank men man har egentligen bara glömt bort att man just fått studiebidraget.
 
4. När man avverkat ett mer effektivt träningspass än vanligt och man inte känner sig helt utmattad efteråt.
  
  


studentlunch

Hej jag heter Stina & jag har inte tid för en ordentlig lunch då jag
håller på att dö av hunger efter fyra timmar på körskolan och riskettan..

MUA Makeup Academy


Sedan en tid tillbaka fick jag syn på ett nyt märke. MUA är ett märke som säljer billigt smink, lite som ELF:s kändare koncept. Själv så har jag spanat in lite nagellack, en hel del faktiskt.. Detta är däremot någonting som jag tycker är riktigt häftigt. Stenar att sätta på naglarna som jag tycker liknar strössel i lite mindre format.
 
Här är även en video på hur detta egentigen fungerar. Sjukt häftigt!

Bidra du också!

Klicka på bilden ovan för att bidra. Det enda som behövs är att du klickar på bilden,
inga pengar inga bindande avtal, bara ett enkelt klick ifrån att hjäpa flickorna i Senegal.

höstens måste

Kylan och vintern börjar verkligen trampa en på hälarna. Vinterjackan har fått komma fram ur garderoben, kängor används mer än converse samt att mössa och vantar blir allt mer ett måste. Precis som jag tycker att detta är mycket skönt eftersom det är ett tecken på vinter, så lider jag av extrem trötthet och omotivation pga allt det dåliga vädret.
 
 
Om det bara kunde komma lite riktig snö?
 
Med detta skidtväder kommer ändå någonting jag tycker väldigt mycket om. Möjligheten att krypa ner under en mysig filt i soffan tillsammans med trevligt sällskap, lite värmeljus, en kula gräddglass och se en film. Det är bara livet! Det måste nog vara det enda som jag ser är positivt med hösten. Om hösten är piss i era ögon också blir mitt tips är att försöka göra hela dagarna till en mysiga tillvaro. Därför detta kollage med endast en massa mysiga kläder och full av värme.
News from Monki. Sweater/shirt/cap/rings/tshirt/shoes/jeans/blouse/scarf

DROP OF MINDFULNESS

"Drop of Mindfulness består av atletiska yoga-kläder för den moderna utövaren. Filosofin bakom kollektionen är att erbjuda en funktionell och snygg design med moderna materialval som möjliggör komfort och passform för aktiva träningspass. Produkterna är utformade så att de passar utmärkt även till annan träning eller som en snygg outfit i vardagen. Drop Of Mindfulness vill lyfta fram en klok livs- filosofi av att leva i nuet, ge inspiration till att vara aktiv och känna sig vacker både in- och utombords."
 

åter igen

Denna helg gick även den åt till jobb. Vi möblerade om i Kristoffers rum, åkte till Luleå, hade klubbträff och sålde en massa skidprylar, käkade kinamat & åkte hem igen. Tyvärr så sätter dessa helger fulla av jobb sina spår. Jag har de senaste måndagarna varit så kopiöst trött, det är nästan sjukt. Som tur var så har jag bara tre lektioner på förmiddagen idag och sedan slutar jag. Det hade ju inte suttit fel med lite extra sömn då!

missing you

Det var nu fem månader sedan du lämnade oss. Det var hårt! Mitt första dödsfall och min första begravning. Jag lovade dig, när du låg där sovandes på sängen, att jag skulle göra något för dig en sista gång. Jag lovade att jag skulle göra det du alltid uppmuntrat mig till att göra - sjunga. Jag trodde att allting skulle gå lätt, men det gjorde det inte. Tårarna rann och jag lät inte som mig själv. Men jag kämpade på och sjöng vidare. Med Kristoffer bredvid min sida sjöng jag hela låten, bara till dig!

Idag fyller farmor år. Det känns konstigt att veta att du inte kommer att närvara. Det kommer vara konstigt att du inte står där och frossar bland allt fika, även fast farmor säger att du inte ska äta en massa socker. Det kommer vara jobbigt att veta att du inte lägger armen om farmor när vi sjunger ja må hon leva. Det kommer att vara tomt utan dig i vardagsrumssoffan där du sitter och ser på sport och är engagerad.

Jag ville så gärna att du skulle vara med då jag fyller 18. Se mig bli vuxen. Jag ville även att du skulle se mig ta studenten. Jag ville se dig från flaket då vi åker genom stan, glad och lycklig över att ännu ett barnbarn lyckats. Men så kommer det inte att bli..

Jag saknar dig farfar!

Luxury lunch

Jag älskar fredagar! Inte bara för att det innebär helg, utan för att det för mig ofta innebär att jag är ledig från skolan.
Idag vaknade jag tidigt, men kunde skönt lägga tillbaka huvudet på kudden och sova vidare till klockan var halv elva. Då klev jag upp och gjorde monster-lunch. Känner mig så himla duktig som orkade fixa ihop allting & som inte bara kokade ett paket nudlar. Good work - good food!
Det blev i alla fall en stor sallad med majs, gurka, tomater & avokado. Toppade salladen med lite korv för att det skulle likna lite mer mat. Till det har jag ett glas tropisk juice, två skivor nybakat bröd, keso, brieost, salami, skinka, ost & slutligen en liten dip som jag slängde ihop av lätt crème fraiche och italiensk salladskrydda. mums
Jag planerar att fortsätta med att vara snäll med mig själv under dagen och jag ska därför gå ut på en lång promenad efter att jag ätit. Sen blir det en varm dusch och kanske lite skolarbete. Just love fridays!


make up

Dessa är några av alla sminkprodukter som jag använt genom åren. För tillfället söker jag däremot en cremé-ögonskugga (tycker att det är så fruktansvärt praktiskt när jag är värdelös på att fixa med just ögonskuggan), en bra mascara som inte klumpar så mycket, samt ett rouge som inte blir för synligt mot vinterblek hy. några tips?

inspiration

pictures from weheartit - collage by me

SALE

Som många kanske redan har sett så har H&M påbörjat sin höstrea på hemsidan. Massor med bra erbjudanden och billiga priser. Själv så hittade jag mig en stickad kofta med 50% rabatt som jag kort sagt inte hade haft något emot att beställa hem.
(klicka på bilden för att komma direkt till H&Ms hemsida)

Behov

Jag känner för tillfället ett stort behov av god & framför allt nyttig mat samt en hel massa träning.

Jag vill verkligen komma i form igen!

  
  

Mår inte jättebra..

Dagen blev inte särskilt lång idag. Jag åkte till skolan och mådde precis som vanligt. Under första lektionen fick jag ont i huvudet, som endast ökade i smärtgrad. Så jag åkte hem till Kristoffer som också han var hemma och hade ont i huvudet. Efter en simpel lunch och lite sömn tog jag bussen hem igen.
Nu har jag kämpat ihop ett mellanmål och ska precis krypa ner under duntäcket i soffan. Förhoppningsvis så släpper huvudvärken innan morgondagen.


tears running down my cheeks

Jag såg just det sorgligaste avsnittet någonsin genom tiderna av Glee. Tror aldrig att jag har gråtit så mycket till en serie eller film som jag nu gjort under 40 minuter. Det är egentligen helt sjukt! Tänka sig att en annans liv kan påverka en så mycket..

tjugosex dagar

Om inte mindre än 26 dagar infaller min födelsedag. Det jag längtar mest till just nu är egentligen bara att få en massa pengar att köpa fina saker som dessa till min garderob. Längtar ju förstås även till att fylla 18! Hej & välkommen krogen.
 
Jag måste även ursäkta för frånvaron i helgen. Vi har varit iväg med pappa på jobb i Sundsvall. Kort sagt så har jag arbetat ett storta antal timmar, burit flera hundra kilo skidprylar & ätit jättegod mat hemma hos mina tremänningar i Kramfors.
Nu är man tillbaka hemma, tillbaka i vardagen & tillbaka i skolan. Tre veckor kvar innan lovet är här och kroppen ska få vila - däremot inte de fyra dagarna då jag har utbildning till träningsinstuktör.

life sucks get use to it

Jag har aldrig haft något probelm med att jag fyller år sent på året. Det har däremot blivit värre och värre de senaste åren. Man var sist med att få ta moppekort, börja övningsköra & nu med att fylla 18. Hittills så har detta inte setts som ett problem för mig, det har faktiskt varit ganska skönt att inte behöva tänka på det så mycket. Nu har det däremot nått sin gräns.
Den 31/10 anordar skolan en fest för alla kommande studenter i Umeå och de närliggande kommunerna. Saken är bara den att man måste vara 18 för att få komma in. Den andra saken är ju då att JAG FYLLER ÅR TRE DAGAR EFTER!!
Med andra ord så får jag inte komma in, och heller inte vara med på den fest som med ett annat namn går som 200-dagarsfesten (200 dagar kvar till studenten).        måste älska livet säger jag bara..

dog lite inombords

Jag fick just ett nyhetsbrev från Junkyard.se. Dog litegrann inombords när jag såg den här tshirten.
Superdupermegasnygg om man frågar mig. Somewear levererar - as usual
   

Kanelbullar

Idag är det precis som vanligt den fjärde oktober kanelbullens dag. Jag & Kristoffer lyxade med att ta bilen från skolan till Berghem för att köpa bullar. Dessa satt vi sedan och tryckte oss mätta av på företagsekonomin. Mums!
Nu är jag istället hemma och måste hitta på något att äta till middag. Mamma är i Piteå och pappa jobbar = jag får leva snålt som en riktig student och äta fil till middag. Nej men någonting vettigt ska jag nog hitta att äta.
Dagens sköna (och inte så snygga) klädsel: jeans - DrDenim / skjorta - H&M / hoodie - Monki


Shoes from GinaTricot

GinaTricot har lanserat en kollektion med skor. Jag valde att göra kollaget utifrån mina personliga favoriter.

Onsdagsinspiration

All photos from Weheartit.


andra oktober

Efter att jag slutat skolan idag så svängde jag förbi på stan innan jag tog tåget hem. Eftersom att studiebidraget ramlat in på kontot så bestämde jag mig för att vara snäll med mig själv och köpa en tröja från Ginatricot som jag pratat om tidigare. Inte nog med det så hittade jag även en superfin skjorta på H&M samt en färgglad och användbar bh för en billig krona.

56 minuter

Efter en dryg timmes lång promenad i regnet tillsammans med Sofia & hennes hund, så ska jag nu springa vidare in i duschen.


Vatten & bröd

Dagens kvällsfika:
Wasa sport med Norrglimt samt med italiensk salladskrydda & vitlökspulver på, lite vaniljyoghurt toppad med fullkornsflingor, blåbär, solroskärnor, russin & några skivor nektarin. Ett perfekt slut på en hektisk dag! godnatt


Sportakademin

Tyvärr så har jag inte tagit några bilder idag.. Vi har haft fullt upp med att lyssna och prata med olika försäljare, titta på skidor samt försöka sälja in vårt UF-företag. Dagen har varit mycket lång, med andra ord fullt ös från klockan fem imorse då vi åkte hemifrån till nu. Trött trött och åter trött säger jag bara! Nu ska jag packa inför morgondagens skola och sedan ska jag bara njuta av kvällen och somna som ett litet foster bland mina stora duntäcken.

RSS 2.0