autumn-shoes from DinSko


Nighty nighty

Kvällsfika & smurfarna, perfekt!


making american pancakes

Eftersom att jag är fruktansvärt lat när jag är sjuk så har jag nu tagit mig i kragen. Mamma hade möte så hon lämnade mig med min egen middagsfråga. Lat som jag var så gjorde jag ingen middag, utan väntade tills kvällsfikat var på g och jag bestämde mig för att göra american pancakes.
 
Det här är lätt mitt bästa recept!
tips: ett decilitermått kan vara bra att använda som mått när man tar smet,
det ger en perfekt storlek på pannkakorna.
 

two months left

Om ganska exakt två månader fyller jag 18 år. Längtar egentligen bara efter den dagen för att jag inte ska vara den som inte är 18 och inte kan gå ut på krogen, eller ha körkort och allt annat som 18 år innebär. Det är av ren vana skittråkigt att fylla år sent på året. Men just när man fyller 18 så tror jag faktiskt att det är som mest svårt.
Detta är i alla fall lite saker som just nu står på önskelistan. Lite småsaker samt lite större och dyrare saker - jag fyller ju faktiskt 18!
      
   
   
  





Old stuff

Hittade en hel massa arbeten och bilder från högstadiet då jag grävde i en garderob efter något att pyssla med. Sagor, analyser, målningar osv. Frågan är ju hur jag kunde vara så bra i skolan då och inte nu..


Fortfarande..

Jag är fortfarande sjuk.. Började redan igår känna mig extremt rastlös så idag vet jag inte vad jag ska kunna komma på för konstiga idéer att göra. Baka, sy något, pyssla, se på film, skriva musik - ja det finns några att välja mellan.
Det som stör mig minst just nu är kanske det som de flesta tror är det största problemet, vilket är att jag missar skolan. Jag har under mina tre dagar i sängen endast missat sex lektioner (riktiga sådana som inte har introduktion av kursen). Med andra ord så tycker jag att mitt största problem är att det är så fruktansvärt tråkigt att vara ensam hemma. Så nu ska jag försöka göra någonting åt saken, frukost framför ännu en film och sen ska kreativiteten flöda!


that guy


Solglasögon - Oakley / Jeans - Cheap Monday / Ryggsäck - Sandqvist / Skor - Gant /
Skjorta - Encore / Klocka - Calvin Klein / Tshirt - Tshirtstore
 

Call this food?

När både jag & mamma är sjuka så är detta slutresultatet till middag. Råstekt potatis med korv, ketchup & jordgubbssaft. Serveras tillsammans med en fleecefilt i soffan och lite serier.


twenty-four life goals

                

jeans by Monki

Monki har gjort en egen jeanskollektion som jag diggar mer och mer för varje gång jag ser dem.
Älskar framför allt modellerna vid namn ELISA & STEVIE - boyfriendjeans & ett par tighta favoriter.

creativity

När jag är sjuk brukar jag alltid passa på att vara extra kreativ. Att sticka, sy eller rita något är med andra ord
inte en ovanlighet. Detta händer förstås endast den tiden på dygnet som jag mår som bäst - alltså på kvällen.
Idag så har jag avverkat lite stickning (håller på med en vit tjocktröja) samt denna. En väska i fuskskinn & mocka. Fodret är för övrigt ett tyg som mamma köpte i Tanzania för några år sedan. Blev riktigt nöjd med slutresultatet + den smarta fickan,
nog för att jag hade kunnat göra ett mycket mer avancerat och snyggt arbete.



snow

Drömmer om snö & skidåkning när vädergudarna bjuder på skit..

rocking autumn

Skinnväst - Saints & Mortals / Jeans - Now & then Kelly / Blus - Saints & Mortals / Tröja - Red label /
Skor - Coverse / Halsband - Nelly accessories / Mössa - Vandals soter / Väska - A.Nordin

Late up down body

Dagarna man spenderar hemma från skolan i sjukdom är fruktansvärt överskattade. "Det är så skönt, man kan sova och se på film hela dagen lång". Ibland vill man bara vara hemma av ren lathet, dessa dagar är okej. Men när anledningen till att inte kliva upp ur sängen på morgonen är för att ens kropp gör alldeles för ont, så byts det roliga helt plötsligt ut till någonting helt annat.
Imorse så kändes det precis så. Jag hade ont i huvudet och halsen, var snorig, ömmande kropp och som vanligt, ont i ryggen.. Jag vill för en gångs skull faktiskt vara i skolan som alla andra dödliga!


osynliga blåmärken?

För tillfället så tror jag fullt ut på osynliga blåmärken. Jag har under dagens gång endast fått ondare
och ondare i kroppen. Det känns som att jag har ramlat av en motorcykel i 120km/h iklädd ingenting
alls och att jag nu har skrubbsår och blåmärken över hela kroppen - är med andra ord helt superöm överallt!

hatet mot skolfoto

Jag ska ju då alltid lyckas. Förra året kom jag till skolfotot med nässelutslag i princip hela ansiktet och på bröstkorgen. På grund av det så ville jag verkligen inte ta enskilt foto, vilket fotografen tvingade mig till ändå. I år återkom förbannelsen och idag är jag fruktansvärt förkyld. Är svullen i halsen, snoret rinner och ögonen vill helst vara stängda. Jag kan med andra ord kort säga att jag inte blev en så vacker kvinna på vårt sista skolfoto. Man får väl hoppas att man vid nästa fototillfälle, vilket för övrigt är på studenten, ser mycket finare ut!

dreaming

Ett hett tips till alla ni som tänkt köpa en födelsedagspresent till mig senare i år!

sickness

Vill sova, dricka varm choklad & se på en hel massa film. några tips?
Dagens planer var egentligen att arbeta på butiken ett tag och sedan ta paus för att se på fotbollsmatch i Vännäsby. Så blev det tyvärr inte. Jag och Kristoffer bestämde oss istället för att ligga kvar i sängen och mysa tills jag klev upp och gjorde frukost till oss båda. Saker och ting som jag personligen tycker borde hända lite oftare!
 

Basketball

Idag så står jobb på tapeten. Saker och ting ska fixas i butiken och jag ställer gärna upp.
Gårdagen var smått underbar då jag endast hade en lektion, åkte hem för att sedan åka tillbaka till Umeå och vara med Kristoffer. Svängde förbi på hemmakväll och frossade sedan resten av kvällen i godispåsen framför datorn. Ikväll vankas det nog en liknande lösning fast gärna tillsammans med en film, om jag själv får bestämma.
-----------------
Linne - Lakers / Jeans - DrDenim / Skor - Converse / Hoodie - Monki


give me

Everything from chicy.se

nakna män

UNDERHÅLLNING PÅ HÖG NIVÅ!!!
Jag satt och sökte lite inspirationsbilder på tumblr.com utan så stor framgång. Beslutade mig till sist för att ha roligt och söka efter lite "hunkar". Man vet ju aldrig, rätt var det är så hittar man en riktig snygging man aldrig vetat om sedan tidigare (nog för att jag alltid tycker att min egen pojkvän är snyggast i världen).
I alla fall så slutade det hela i att första sidan endast bestod av bilder på Zac Efron och Channing Tatum, medan de resterande tusentals sidorna endast bestod av bilder i liknande tappning som de nedan (de fanns även de som var många gånger värre!).. suck
 
     
(jag var bara tvungen att redigera bort lite på den vänstra bilden - blir äcklad av bara tanken)

CHICY.SE

Inspiration från chicy.se

Blä

Idag så är jag sjuk, men jag gick ändå till skolan för att åka med till klabböle och ha friluftsdag vid kraftverket. Rundturer, tipsrunda och så vidare.
Nu är kg istället på väg hem för att krypa ner i soffa med duntäcket och se på Disney samt fortsätta sticka på min tröja.


Projektarbete

Skolan är igång (nästan på riktigt) och idag så fick vi påbörja tankarna kring våra projektarbeten. Jag som sedan tidigare varit helt säker på att jag ska göra ett UF, fick istället sitta och spåna på företagsnamn, produkter osv.
Tanken som slog mig under dagen va; Hur fan hade jag kommit på ett bra projektarbete om jag inte hade läst FekB och varit tvungen till att göra ett UF (som ni kanske redan vet räknas som projektarbete)? Jag tror faktiskt att det skulle stå still ganska rejält från början men när jag väl kommit på en idé att den skulle vara toppenbra. Mina idéer innan UF-planerna var att eventuellt göra ett träningsprogram att utföra, eller möjligen göra ett eget album med egenskrivna låtar och så. Däremot så kändes båda de alternativen som lite otänkbara då låtar inte bara kommer som brev på posten, samt när min rygg motverkar mig i varje fysisk aktivitet.. Men nu blir det istället UF som gäller och jag hoppas verkligen att det kommer bli roligt och lärorikt.
Vad ska alla göra/har tänkt göra som projektarbete?


Under cover beauty

Blus - Dagmar / Jeans - Only / BH - Chicy.se / Jacka - Topshop
Skor - Vila / Plånbok - Tiger of Sweden / Parfym - Calvin Klein (Eternity moment)

Let's go crazy workout

Jag var idag på andra besöket hos sjukgymnasten, vilket gick bra. Han såg en förbättring och jag har de senaste veckorna haft mindre ont i ryggen. Detta gav mig lite mer glöd till att fort komma tillbaka i form samt träna bort lite överflödigt rumpfett.
Det ledde i sin tur till att jag åkte ner på stan och inhandlade ett par nya löpartights samt en jacka. Sökte även fram syrrans gamla pilatesboll som i framtiden ska användas flitigt!

Löparjacka & tights - SOC / Pilatesboll - Casall / Klocka - Nike


Skolstart

Uppe med tuppen för att börja skolan idag. Har saknat den en viss del av sommarlovet, egentligen bara när det varit riktigt kasst väder. Men av någon konstig anledning så kom den där värmen som gör att man absolut inte vill gå till skolan. Nu är det istället bara att kliva upp och se glad ut - om mindre än 300 dagar så tar vi studenten!


Avund / avundsjuk ?

Fråga mig inte om rubriken, är ledsen över att Kristoffer och grabbarna åker till Stockholm i november för att se Swedish house maffia. JAG VILL OCKSÅ!
Men nu ska jag sluta sura och äta chips istället (att tröstäta fungerar alltid). Förhoppningsvis så hittar jag någon film vi kan se till det. Sängen vankas även hyfsat tidigt ikväll eftersom att skolan börjar imorgon, fy!


Dinner

Äter middag med mamma & pappa i vardagsrummet och ser på tv. Medan de äter räkmackor käkar jag sallad med cesardressing och salami. Om en timme åker jag tillbaka till stan för att träffa Lisa och se på bio.


Bad x2

Igårkväll så åkte åtta taggade ungdomar ut till Stöcksjö för att spela beachvolleyboll, bada och grilla. Kvällen slutade i ring runt en brasa vid tolvtiden. Mycket trevligt!
Idag så har badandes fortsatt. Vi klev upp tidigt och åkte med mamma till Brännäset där vi nu har varit hela dagen. Lapat sol, spelat strandtennis & ätit spontan lunch. Nu ska jag bara duscha och äta middag innan jag återvänder till Umeå för att se på bio med syster.


Of to town

Då åker jag in till Umeå för att lämna in mitt CV samt vara med Kristoffer. Kramar!

Tshirt - Weekday / Jeans - DrDenim / Armband - H&M / Skor - Skopunkten


147 kalorier

Har just kommit hem efter en halvtimmes powerwalk runt Vännäs. Det hick ovanligt fort ned tanke på hur lång tid det brukar ta att gå samma slinga, det kanske var musiken som gjorde sitt. Jag har nämligen en tendens till att alltid vilja gå i takt med musiken, vilket inte alltid är ett så normalt tempo.
Nu ska jag ta en frukt, hänga en tvätt och sen hoppa in i duschen. Efter det ska jag förbi på mammas jobb och dra ut mitt CV som jag sedan ska lämna på ett förhoppningsvis framtida arbete.


In bed

För att träna lite inför skolan, som börjar på måndag, så har jag under sommaren försökt att äta frukost. Jag har nämligen inte ätit regelbunden frukost sedan jag gick i åttan.
Varför kan man undra sig? Under högstadiet var det endast på grund av lathet. Jag ville sova så länge jag bara kunde och sedan i princip springa till skolan. Nu på gymnasiet har det övergått till någonting annat. En tidsbrist som även toppas med att jag lätt blir illamående på bussen om jag ätit just innan jag går hemifrån.
Efter att jag för en månad sedan börjat med ett avtal tillsammans med mig själv om att inte äta onyttigt och genom det försöka gå ner lite i vikt, utan någon specifik träning. Detta har gjort mig till att känna att jag nästan är tvungen att äta frukost om jag ska ha en chans att orka hela dagen. Därför så har jag börjat med mindre frukostar som både är goda och nyttiga.
En av dom är lite lättyoghurt med müsli, solrosfrön & kokos. Det kan även toppas med lite söt frukt, som för dagen blev granatäpple (kan även vara äppelbitar, banan, hallon osv). Riktigt gott och bra när man står sig länge på en liten tallrik!


Blue autumn

Drömmer om kalla höstnätter iklädd stickade koftor och stilrena boots,
färgglada naglar och naturliga läppar.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Väska - Topshop / Läppstift - Nouba / Nagellack - Nails inc. / Skor - Jeffrey Campbell /
Underkläder - Calvin Klein / Tröja - Second female / Chinos - H&M

Tips: Beach fondue

Repris av gårdagen, åkte med Kristoffer till stranden för att sola och bada. Tyvärr så blev det inte så bra som vi önskat. Solen gick i moln och kom aldrig tillbaka. Så vi åkte hem till Vännäs istället där det är strålande sol, klarblå himmel och 30,6 plusgrader.

Dagens tips: BEACH FONDUE - Ta med en chokladkaka till stranden och låt den ligga framme i solen och smälta. Öppna den när den är helt smält och doppa färsk frukt. Superdupergott!


Sand mellan mina tår

Tanken var att jag & Kristoffer skulle fortsätta jobba på butiken idag. Det hela slutade istället med att vi fixade en kycklingsallad, köpte lite frukt och packade in i bilen för att åka ut till havet och Brännäset.
Värme, sol och bad i mängder. Även en hel massa bilder från dagen än så länge.


Grillkväll

Efter att ha jobbat på butiken hela dagen och varit på besök i farmors hallonbuskar en stund så har kvällen spenderats på grillkväll ute i Vännfors. Planen var sju tjejer, en grillstuga och en massa skitsnack.. medan det hela slutade med tre tjejer och en del framtidsprat.
Nu ska jag och Kristoffer istället basta och bli varma igen (det börjar verkligen bli kallt ute på kvällen) innan vi kryper till kojs. Natti natti


Breakfast


Körlektion

Då var min första körlektion avklarad. Det gick oväntat bra med tanke på vad jag förväntat mig för händelser. Nu vill jag bara boka in nästa lektion för att snabbt beta av och ta det här förbannade körkortet.


Honey, I'm home

Matchen mellan Sverige & Frankrike gick inte riktigt lika bra som vi alla ville, men nu ska annat göras än att deppa över förlusten. En film ska sökas upp, melon ska skäras och sen ska vi bara mysa tills jag behöver upp imorgon för att åka på min första körlektion. Wish me luck!


Äntligen

Jag sitter för tillfället på bussen på väg in till Umeå för att träffa Kristoffer. Efter många om och men så är han äntligen tillbaka på hemmaplan. Det har gått hela nio dagar sedan jag såg honom sist så det ska bli fruktansvärt skönt att få sig några kramar och så.
Inte nog med det så vankas det även handbollsfinal i afton, viker betyder soffhäng och taggade personer. Heja Sverige!


At work

Jobbar några timmar på butiken idag. Paketerar cykelslang, sorterar pedaler och viker tröjor hela dagen lång. Inviger även den nya kjolen som jag sydde igår.


Wesc Nike DrDenim

 

Made by me

Här har ni beviset på min frånvaro under dagen här på bloggen. Jag har idag lyckats sy klart två nya plagg, en bustier & en svart långkjol. Är superdupernöjd med tanke på att jag egentligen inte brukar sy så mycket, och när jag väl syr så slutar det oftast i katastrof och ingenting användbart.
Vad tycker ni? Jag kanske ska börja sy kläder oftare..


La ropa por el dia

Skjorta - Monki / Tshirt - Cheap monday / Shorts - avklippta DrDenim / Knästrumpor - Pieces / Armband - H&M / Ring - Indiska


Här ska sys!

Dagen till ära ska få fyllas med allt kreativt som jag bara hinner med. Jag ska sy klart min bustier som jag började med i förrgår, jag ska sy en kjol av lite tyg som jag köpte på stan igår & jag ska även försöka beta av några rader på min lusekofta. En hel massa handarbete ska med andra ord ske idag.


Hers and Mauritz

Dagens inköp;
 
grön blus, rutig skjorta, nagellack & armband.

Blue flowers

Om ett litet tag så åker jag & mamma in till Umeå för att spendera lite tid på stan innan jag ska på sjukgymnastik. Förhoppningsvis så finner man äntligen ett slut till mina ryggproblem.
För övrigt så är detta dagens outfit, förutom skorna som jag troligast kommer att behöva byta ut mot något varmare när vädret inte riktigt tillåter pumps. Tshirt - Gina tricot / Jeans - DrDenim / Skor - Tiamo


INSPO

photo: tumblr

kisse

Den här bilden är från någon gång i vintras då vi var hem till mina grannar som nyligen fått kattungar. Förälskade mig i denna lilla söta krabat som numera är på besök i vår trädgård mest varenda dag. Vaknade för övrigt av att hon satt jamandes i hallen under förra veckan (inte mitt hus - hjälp mig ut någon!).


Nail design

En uttråkad tjej + en hel massa nagellack = kaos!
Jag försökte göra någonting coolt med lite afrikansk inspiration. Inte fan lyckades jag med det inte! Det blev i princip bara fulare och fulare.. tills jag (nästan) lyckades med en "flick-look". Så nu har jag gett upp och dragit på ett lager av min favorit. Kicks make up nailpolish, i färgen macaron pink.

Black leo

Kjol - Chicy.se / Skor - Sugarfree shoes / Halsband - Pieces / Topp - Chicy.se /
Väska - Topshop / Skjorta - Tiger of Sweden / Armband - Nelly accessories

Dagens move

- Drömmer om surfing
- Skruvar ihop nya cyklar
- Drömmer lite mer om värme
- Skriver fakturor
- Fortsätter drömma
- Tar betalt av kunder...
 
Idag har jag faktiskt varit ganska duktig. Ställde väckarklockan och klev förvånande upp ur sängen, gjorde en nyttig frukost och läste VK. Gjorde mig klar och gick till butiken för att ställa ut cyklarna i regnet. Monterade ihop en beställd cykel & skickade fakturor till säsongshyrare. Nu funderar jag istället på att återvända hemåt för att äta en sen lunch samt fortsätta sökningen av ett jobb. hard work

DINNER MIDDAG COMIDA

En efterlängtad middag efter att jag gassat sol i X antal timmar. Nu ska jag duscha och ta hand om mig själv extra mycket, för sedan vankas det fruktsallad och serier.


Sunny training

62 minuter powerwalk fram och tillbaka från backen i strålande sol. Fruktansvärt skönt, och fruktansvärt svettigt (hade bannemig på mig långärmat!). Nu ligger jag istället i bikini på gräsmattan och lapar sol. Har just ätit lite hemgjord potatissallad samt grillad kyckling. Mycket bra recovery efter 285 förlorade kalorier.


Be right back

Vaknade bara för en liten stund sedan och bestämde mig direkt för att ta en långpromenad i solen. Proppade i mig en hårdbrödmacka för att inte dö av hunger, men när jag kommer tillbaka så blir det lunch och lite sun-catching.

Kreativitet

Dagens produktion: ett misslyckat försök till ett svart/vitt armband, samt ett väldigt lyckat helsvart armband med lås och allt. Blev faktiskt riktigt nöjd med det!


Sunday fifth of august

Idag har jag bestämt mig för att vara kreativ! Har ingenting annat bra för mig nu när alla serier har sommaruppehåll, vädret är sådär & jag är mest sugen på att ta det lugnt och vara smått produktiv. Förhoppningsvis så kan jag klara av att sticka (har ju ett finger som säger nej till det mesta). Jag har ju nämligen en egendesignad lusekofta som för tillfället står ganska stilla i produktionen, men någon timmes arbete ska säkert kunna göra klar den störta delen. Tänkte bara visa er dagens klädsel. Väldigt sofistikerad till utseendet men underbart bekväm. Skjorta - H&M / Shorts - Bikbok / Klocka - Nike


Outfit of the day

Är hos mormor och morfar på kalas idag. Kör på något mysigt men snyggt eftersom att jag helst skulle vilja sova hela dagen pga det tråkiga vädret. Skjorta - Monki / leggings - Monki / skor - Bikbok / ring - Gina tricot / kofta - H&M


Want it, love it, do it

Vill ha en tatuering också. Förundrande över vad jag velat göra så har jag bestämt mig. Om det ska tatueras mer på min kropp så blir nästa i form av en textmening på vänster axel. Just nu så är jag mest inne på meningen; "Amor vincit omnia" som betyder "kärleken övervinner allt" på latin. Kan inte sluta drömma!!


Surfing with ROXY

Vill såå himla gärna åka iväg och surfa.. typ nu!

Gardenparty

Här är lite bilder från när vi var hos Felicia och firade förra helgen.

Night time bath

at Hjåggsjö


V.31

Under de senaste dagarna har jag varken varit hemma eller haft tillgång till internet - med andra ord ingen blogg. Jag har befunnit mig i en stuga i Ostnäs utanför Sävar. Där har vi åkt båt, solat, ätit god mat, åkt wakeboard och plockat en hel massa blåbär. Vi hann även med ett simpass på IKSU innan vi åkte hem igen. Idag så har jag och Kristoffer istället jobbat i butiken och ikväll ska vi mysa i soffan med film och bara må!


RSS 2.0