snow 2013

GE MIG SNÖ !!

Julkalender

Jag lovar härmed att uppdatera med ett nytt tema, varje dag fram till jul. Om ni har några önskemål på vad dessa teman ska vara så är det bara att säga till. Det kan vara allt mellan himmel och jord, bästa julklapp till fulaste skor (det får gärna handla om julen, men det är inget måste). Ni har nu chansen att påverka! Jag börjar redan imorgon med "godaste julmaten".


Student 2013

Jag måste beställa min studentmössa ...

Ny på jobbet

 Under gårdagen var jag på möte tillsammans med min kordinator på IKSU. Vi gick igenom det viktigaste, jag fick mina kommande pass-tider samt blev tilldelad lite fina jobbkläder från Nike. Efter detta så kan jag bara inte sluta tänka och längta efter att få komma igång och jobba som instruktör. Jag älskar aqua och jag hoppas att jag kan få fler i min egen ålder att se det roliga i det hela med träning i vatten. Förhoppningsvis så kan lite rolig och med ungdomlig musik locka. HÄR har ni massor med exempel på låtar som troligast kommer att vara med så småningom. Jag har i alla fall mitt första pass torsdag 10/ (kommer eventuellt att ha ett pass tidigare under julschemat). I hope I will see some of you there!

Springer frivilligt in i väggen

Sedan när övergick min blogg till att bli väldigt ouppdaterad och när det väl händer något så handlar mina inlägg oftast om mat..?
I alla fall så åkte jag hem från skolan pga att jag håller på att döda mig själv. Med andra ord så pallade jag inte att sitta i skolan två lektioner, utan tog istället tillfället i akt att ta tag i mina skoluppgifter + körkortet. Jag har nämligen ovanligt mycket att göra och av någon anledning så har jag dragit ut på alla till samma tillfälle. Jag har två inlämningar redan på fredag, sen har jag två redovisningar på tisdag, lilla-uppkörningen torsdag, körkortsteori, prov, inlämning och allt annat jobbigt.
Stress fungerar verkligen inte ihop med mig längre! Inte nog med det så får jag dåligt samvete över att jag inte tränar.. Lugnet - var tog du vägen?

PS. Här är min lunch. Nudlar med kycklingsmak, toast och gurkvatten.


An orange snack

Clementiner, russin, grönt te, mandlar, hårdbröd, vitlöksost & paprika. Nu ska jag njuta av fikat medan jag kämpar ihop något vettigt till vetenskapsteorin nästa vecka. puss


the stress of today is running past me

Idag händer allting och ingenting på en och samma gång. VI har föreläsning på universitetet, jag har utvecklingssamtal, jag ska hinna äta lunch, ha körlektion och träffa min chef på IKSU för att få alla instruktörs-grejer. Inte nog med det så ska jag även hinna hem för att jobba i säsongsuthyrningen samt för att hjälpa pappa med en massa pappersarbete. Skola jobb jobb skola jobb skola skola jobb...
 
"Look like a girlact like a lady, think like a man & work like a boss"
 

new year

underwear - H&M / bag - Rut mf.l / nailpolish - essie / shoes - skopunkten / dress - nelly eve
 
Funderar på att beställa denna skönhet till nyårsafton. Tyvärr så vet jag ännu inte om det är värt pengarna. Klänningen är helt underbar, men jag vet dessvärre inte om jag eventuellt befinner mig på jobb i Vemdalen under nyår eller ej.. hmm

AQUA

Jag sitter för tillfället och lyssnar på musik som eventuellt skulla kunna passa in i mitt kommanda aquapass. Det är tyvärr himla svårt! Man får inte välja låtar man tycker om för mycket - man blir less och förstör dom totalt. Man får heller inte välja låtar man inte alls tycker om - man ska ju faktiskt bli motiverad till att träna till musiken.
Mitt problem är hårfint vid det här laget. Låtarna jag är helt säkra på att jag vill ha med i passet är sådana som jag inte lyssnar på till vardags, men som jag fortfarande tycker är bra och taggar mig till att ösa. Tyvärr så söker jag en hel del mer musik än vad jag har i dagsläget.
 
Därför ber jag er läsare.. Vilken/vilka låtar skulle DU kunna tänka dig vara med i ett gruppträningspass? och till vilken muskelgrupp/del av passet tycker du att den skulle passa bäst? .Jag uppskattar verkligen alla svar jag kan få :)

Riskutbildning 2

Idag har jag varit på halkbanan hela dagen. Vi tränade omkörningar på vägen dit och efter det fick vi varsin bil att sladda med.
Det hela började tyvärr lite värre än väntat. Tjejen som körde framför mig på en transportsträcka mellan banorna, körde alldeles för fort och åkte i och med det ner i diket. Jag fick lov att meddela våra lärare om situationen, och som tack gav dom mig order om att hjälpa henne att back upp bilen ur diket. Det gick inte så lätt, bilen var tvungen att bli uppdragen med en traktor (ja så dåligt till stod hon i skogskanten).
Efter det gick däremot allt bra. Vi halkade runt i timmar och sedan åkte vi hemåt igen. Kort sagt var halkbanan roligare än jag trodde innan!


skolarbete

Ungefär så här taggad är jag på den här veckans skolarbete och annat..
 

Onsdag: redovisning multimedia - gjorde just klart den, är inte speciellt nöjd
 
Torsdag: halkbanan - har inte gjort klart all teori som jag egentligen behöver göra
inlämning företagsekonomi - ska lämna in en 14 sidor lång affärsplan som för tillfället består av ungefär 11
 
Lördag: jobb i skiduthyrningen
 
Söndag: mässjobb med 3´60 Norr + ska även sprida vårt UF-företag på IKSU snömässa

i want to have - by carlings

Drömmer om mysiga tjocktröjor, mössor och sköna byxor..

testing testing

För några dagar sedan fick jag besked om att jag efter jul börjar jobba som instruktör på IKSU. Inför premiären med eget pass osv, var jag tvungen att göra ett lite kortare pass för att kunna prova på nu innan jul. Det är fyra låtar som ska komponeras ihop med kroppsfokus och olika övningar. Efter några timmars arbete är jag nu klar med val av låtar samt övningar. Imorgon så ska detta sättas på prov för första gången då jag ska prova övningarna i vattnet samt testa att instruera Lisa & Emelie. Förhoppningsvis går allt som planerat vilket innebär att jag har mitt "mini-pass" färdigt för test på en hel grupp.

Nervositet

Igår fick jag ett brev från transportstyrelsen. Min första tanke var att det kanske handlade om halkbanan (som jag för övrigt har nästa vecka). Jag öppnade brevet och fann till min förvåning två bokningar, ett teoriprov samt en uppkörning. Min körlärare hade med andra ord bokat in mina slutprov utan att säga någonting till mig.
Jag ska vara ärlig och säga att jag blev rent utav rädd när jag läste på datumet och insåg hur nära mitt körkort egentligen är. Nu vill jag bara att det ska bli nästa vecka och veta att halkbanan är bortgjord.

Breakfast in bed

När jag vaknade imorse klev jag upp och gjorde frukost till mig & Kristoffer. Det händer inte så ofta att jag äter frukost, men när jag vaknade bredvid världens sötaste pojkvän som i princip såg ut som en liten hundvalp med sitt stora rufsiga hår, så kände jag för att vara extra snäll.
Mackor och juice blev det. Mycket simpelt men jag skyller på att klockan var sju på morgonen och att jag också var trött. Ett värmeljus fick värma tillvaron i mitt mörka sovrum medan vi såg på Vakna med the voice och myste för fulla muggar. Gud vad jag älskar att förstöra den vanliga morgonrutinen ibland!


The best basic hat

För någon vecka sedan fick jag en rabattcheck på H&M värd 50kr. Min tanke var att använda den till ett par underkläder eller någonting annat billigt och användbart. Jag sprang förbi butiken innan jag skulle ta bussen hem och jag hittade då denna.
En jättemysig och ribbstickad mössa för ynka 49:50, & den fanns i färgerna grått och vitt. Det är en stor rekommendation till du som behöver en sådan mössa man alltid kan ha. Jag har använt min nästan varje dag! Något jag älskar med den är storleken och modellen då man i princip bara tar på sig den och sen är det inget mer fix.


A night snack

Avslutar kvällen som bestått av träning och plugg med en välförtjänt filtallrik. Ikväll toppar jag med fullkornsflingor, rice krispies, kokos, russin, kiwi & frusna hallon.


Train like a beast

Jag har äntligen hittat motivationen till att träna mer än någonsin tidigare.
Om några dagar får jag besked om eventuellt arbete på IKSU.
Ryggen mår bättre och jag kan nu träna många gånger till i veckan.
Rumpan ska bli fastare, låren mindre & magen plattare.. och så är det bara!
 

new years eve

Kavaj - Vero moda / Halsband - Bikbok / Klänning - H&M /
Nagellack - Make up store / Skor - Skopunkten

dålig uppdatering + farsdag

Fredag innebar utgång för första gången. Det var ingenting speciellt enligt mig, men underhållande var det att se Jacob dricka för första gången. Kvällen avslutades sent och i följd av det så var jag & Kristoffer även tvungna att kliva upp tidigt för att ta bussen till Vännäs för att öppna butiken redan klockan tio.
Inte nog med det så lyckades jag halka utanför skiduthyrningen med famnen full i grejer. Det resulterade i en stukad tumme samt ett fint sår på knät..
Idag är det ju även farsdag som vi valde att spendera på stan. Efter det åt vi middag på ett indiskt ställe och nu ska kvällen avslutas med Solsidan och popcorn. Vi hann även med ett kort besök hos farfar på kyrkogården.


Älskade rabatter

Jag tror aldrig att jag varit mer lycklig, eller jo det har jag ju förstås..
Saken var den att jag sedan tidigare bestämt mig för att besöka stan efter skolan idag. Vi slutade tidigt och jag tänkte att det skulle bli skönt med ett kort besök på stan och sedan åka hem i vanlig tid vid långa skoldagar.
Det började inte ens som tänkt.. Jag gick in på Bikbok eftersom att jag hade fått ett presentkort där då jag fyllde år. Utanför butiken står det stora skyltar med texten "Allt i butiken 50% - bara idag". Jag gick in i gröten av tjejer som alla stod med högar av kläder i famnen. Jag gick en runda, hittade lite gott och ställde mig i kön till kassan. 15 minuter tog det innan jag fick komma fram och betala mina saker, helt galet! Det hela resulterade i ett köp för 123kr, som egentligen skulle kosta hela 846kr. Gud vad jag älskar presentkort i kombination med rabatter!
Inte nog med det så blev min sväng på stan lite längre. Ett par skor, en kofta och en blus senare gick jag till bussen och åkte hem.


Dagarna går i ett

Efter att jag och Kristoffer suttit uppe till klockan två inatt och redigerat skolfilmen, så har jag bott i träningskläder och varit supertrött hela dagen. Nu är jag äntligen hemma igen och gissa vad som står härnäst på schemat, SOVA! Det sorgliga vore om jag inte skulle lyckas somna när jag faktiskt vill.
För övrigt så har jag de senaste dagarna gått klart instruktörsutbildningen i aqua, ätit ton med fika, varit sjuk och påbörjat ett syprojekt vid namn kuvertväska.


if i only were good at painting my nails..

      
     
     

Birthday

Födelsedagen från en annan värld utspelade sig idag.
Jag fick fika på sängen och grattades med sång av Kristoffer och hans familj tidigt imorse. Fick skjuts till IKSU för att ha utbildning. Badade, åt, byggde pass, tränade & badade igen. Efter allt det tog vi bussen hem där min familj samt en fet middag väntade. Åt mat och sedan fick jag öppna paket. Ett par skor, underkläder, presentkort, receptbok, kläder & pengar. Jag fick dessutom världens bästa present av Kristoffer - en weekend i Stockholm med resa, hotell & shopping. Underbart!


Heart-pops

Jag har sedan en tid tillbaka velat göra cake-pops. Det känns som ett av de roligare bakverken då dom blir små och söta.
Eftersom att jag & Kristoffer firade ett år i onsdags, så hade jag gjort cake-pops med en liten twist. Jag valde att forma dom till hjärtan dagen till ära.


instruktörsutbildning

Igårkväll började utbildningen på IKSU, och tyvärr inte så bra som tänkt. Bussen var sen ifrån Vännäs, den stannade alldeles för länge på vasaplan och det hela resulterade i att jag behövde springa med min proppfulla träningsväska från sjukhuset till IKSU för att hinna i tid. Efter min svettiga löptur gick vi igenom grunderna och avslutade med ett pass i vattnet.
I kväll ska vi fortsätta med musikteorin och även få en uppgift som jag gruvar mig lite inför. Vi ska välja tre låtar att ha med i ett pass, sedan ska vi välja övningar som passa till musiken. Under helgen ska detta redovisas och FILMAS. Enda gången jag har blivit filmad är när jag åkt skidor och sjungit. De är i alla fall saker som jag känner mig säker på när jag gör dom, men när jag är instruktör vet jag inte om jag är så jättebekväm att bli filmad...
 
PS. jag fyller banne mej 18 imorgon, har inte riktigt förstått det än

RSS 2.0