Biodejt

Sista dagen innan allvaret börjar igen, inte för mig då jag är arbetslös, men för i princip alla andra i min omgivning. Ikväll ska jag följa med Kristoffer och hans pappa på middag och efter det ska vi vidare och se på bio. Vi ska se Dumma mig 2 - jag vet att den klassas som barnfilm men den första filmen var alldeles för bra för att jag skulle kunna missa den här.
Imorgon står IKSU på schemat då jag ska ha pass på sport. Jag tänkte även passa på att träna lite grann på egen hand.


Before and after

Snacka om att några timmars hårt arbete i rummet gör sitt! Jag har under dagen bäddat sängen, plockat undan en massa kläder - rena som smutsiga, sorterat en del papper & gjort en snabb rensning av garderoben. Till min förvåning gick det både ganska snabbt och det blev riktigt bra. Till sist har jag tagit reda på några plagg som är helt oanvända (alla har lapparna kvar!) som jag tänkte att ni kan få möjligheten att köpa för en billig peng. Dessa kommer jag lägga upp bilder på senare.

 

Före

Efter


Back on track

Igår återgick jag till arbetet på IKSU. I dagsläget så är sommarschemat i full gång och jag kommer att ha pass tre gånger i veckan, fyra veckor framöver.
Jag har inte haft pass sedan mitten på maj, så det var lite ovant att ställa sig framför tjugotvå stycken supertaggade människor redo att svettas. Nu efter två pass så känns det redan mycket bättre. Det enda som jag känner är att jag skulle vilja byta ut själva passet - ny musik & nya rörelser skulle verkligen göra jobbet roligare och lite mer fräscht (då inte bara för mig utan också för dom som gått på mina pass hela våren).


Skater skirt and blue stars

Sommaren kanske har tagit fart på riktigt nu. Det har varit alldeles för många dagar med tråkigt väder här i trakterna så nu vill jag har riktig sommar med sol och blå himmel hela dagarna. Inga moln och vindar som gör att man måste gå klädd likt som på hösten.

Idag har jag tagit en lämplig sovmorgon (sisodär mittemellan frukost och lunch) och sedan ätit frukost bestående av grovt bröd med skinka & keso. Nu ligger jag istället i en solstol bredvid mamma på altanen och lapar sol. Förhoppningsvis hinner man få lite färg så att man inte ser ut som en blekfis till nästa helg då det vankas bröllop i Piteå.

Dagens outfit; Kjol - Monki / Skjorta - Saints & Mortals / Skor - Vans / Solglasögon - BAM


Som arbetslös gör man vad som helst för en liten summa pengar

Troligtvis är jag inte den enda som har sett Stylepit.se nya reklam där de söker nya modeller till deras företag. Självklart så kan jag inte hålla mig borta från att kolla vilka människor som faktiskt har anmält sig till tävlingen, för det tenderar ju alltid att finnas en massa roligt folk som absolut inte skulle passa som modeller. Hur som haver så faller jag tyvärr också på snöret.. Jag och tävlingar har också en tendes att dras mot varandra, varesig det är någonting jag borde eller ej. Hur som helst anmälde jag mig - man vet ju aldrig vad som händer. Dessutom gör jag i dagsläget allt för att få in pengar på kontot på grund av den fina rubriken ARBETSLÖS som pryder min panna.
 
 
 
Så gå in och rösta nu bitches! eller varför inte anmäla er?   KLICKA HÄR 
 

Midsommarhelgen

Jag ursäktar frånvaron här på bloggen - men det har ju faktiskt varit midsommar!
 
Själv har jag befunnit mig i en stuga i Ostnäs hela helgen tillsammans med Kristoffer och hans familj. Vi har grillat, ätit gott, hållit oss borta från regnet & åskan, badat badtunna, spelat tennis, vindsurfat och en massa mer. Vädret var inte det bästa så någon varm och solig midsommar fick vi tyvärr inte. Istället passade vi på att sitta in en stund och se på friidrottt och mysa med katten. Bilder finns det tyvärr ytterst få utav, både på grund av att min kameras batteri dog men också för att vädret gjorde bilderna tråkiga..

Vikare & butiksbiträde

Igår jobbade jag som vikarie på mammas jobb. Där jobbade jag på fritids med en bunt sex & sjuåringar hela dagen. Det var roligt, men framför allt väldigt lugnt då det endast var fem barn på vår avdelning under dagen. Ännu mysigare var det att äta frukost ensam med två små killar som nästan somnade vid bordet när det åt - trött var jag också, men så är det väl när man haft sovmorgon några dagar och sedan börjar klockan sju en dag.
 
Idag fick jag däremot inget jobb på skolan här i Vännäs. Istället åkte jag förbi hos pappa på butiken och hjälpte till med att hänga upp alla saker som behövs under sommaren. Jag ska även dit imorgon och hjälpa till med lite andra förberedelser inför cykelsäsongen. Inte nog med det så ska jag åka in till Umeå och avsluta det sista med UF-företaget tillsammans med Kristoffer & Josefin.

Alnön

Igårkväll var vi ute på Spikarna och Anton bestämde sig för att ta ett dopp innan vi åkte hem igen. Det var så där mysigt lugnt där ute och både jag & Kristoffer blev sugna på att åka ner till Stockholms skärgård och bara mysa någon helg. Däremot får vi väl se när detta blir av då vi båda har jobb ett tag framöver. Men drömma kan man ju alltid göra!


Sundsvall

I helgen befinner jag mig i Sundsvall hos Kristoffers farmor & farfar. Vi är här dels för att Andreas tävlar i friidrott, vi ska förbi på IKEA & Birsta en snabbis samt hälsa på lite kusiner. Internet finns det inte jättemycket av så det kan eventuellt bli lite dött på bloggen, men jag ska försöka uppdatera med lite bilder efter friidrotten imorgon. Innan dess bjuder jag på en bild på Andreas in action från målgången i 100m herrar idag.


Ett avslutande kapitel tillsammans med S10A

Fina Ofelia hade precis lagt upp lite bilder från champagnefrukosten på studenten. Lånade ett fåtal av dom då jag själv inte tog några bilder av kvalité för bloggen. Jag märker själv hur jag ler stort när jag tittar på bilderna. Underbara minnen gör livet!


Godaste frukosten på länge

Jag passade på att ta igen all sömn som försvunnit under de senaste dygnen genom att sova bort hela förmiddagen. Passade dessutom på att lyxa till det till frukost/lunch med våfflor & kladdkaka till efterrätt. Toppar allt med att se den sista delen av Pitch perfect och mysa i soffan.


Så här dagen efter

Ja gud vad gårdagen bjöd på mycket! Tidig morgon, frukost, alkohol på tom mage, slutbetyg, gråtande mentorer, studentsång, ösregn, flak, dunkande musik, glada miner, champagne, vita klänningar, tårta, stiliga killar, ballonger, blommor, fest, presenter, släkt, utgång, drinkar och en massa massa mer.

Idag mår säkert en hel del dåligt, och jag är glad att jag inte ingår i denna skara. Istället vaknade jag & Kristoffer vid tiotiden och klev upp och åt resterna från smörgåstårtan. Efter det gick jag in på stan och fixade mina naglar, shoppade på monkis rea samt åt lunch tillsammans med Kristoffer & Andreas. Nu sitter jag på bussen hem till Vännäs för att packa om väskan inför en helg i Sundsvall. Innan dess ska jag hinna fira studenten med den andra halvan av släkten samt se på film och kolla på alla bilder som togs under gårdagen. Jag kan lova att det kommer att komma upp några bilder här på bloggen lite senare. Tills dess får ni nöja er med en bild från min systers instagram.


Om några timmar smäller det

Nu är jag färdig för att krypa i sängs. Efter att jag packat två olika väskor inför morgondagen, åkt tåg till Umeå och sedan duschat & rakat benen en lång stund, är jag redo för min skönhetssömn. Troligtvis så kommer denna sömn inte bli särskilt lång då väckarklockan ringer redan vid femtiden. Så jag avslutar det här inlägget lite kort med ett stort GODNATT (och en hel massa endorfiner inför studenten).


An evening with classmates

Ikväll hade vi myskväll tillsammans med klassen. Vi åkte till Nydala och grillade, snackade skit om gamla lärare och spelade brännboll. Dessutom fick vi med oss vår käre mentor Oskar som tyckte att det var mer än roligt att hänga med klassen en sista gång innan studenten. Roligt var det, önskar bara att det var fler som dykt upp.. Men vi hade det ändå fruktansvärt kul och det syns på bilderna!
 
Frida passade på att slita sönder den gamla matteboken
Oskar in action!

Studentbalen 2013

   

Cherries and green grapes

Home sweet home.. Efter en bussresa på eftermiddagen är jag nu hemma i Vännäs igen. Tänka sig att jag bott hos Kristoffer och inte varit hem sedan i onsdags. När jag kom hem åt vi middag och efter det somnade jag på soffan. Känner att den sista förkylningen fortfarande sitter i med en mix utav pollenallergi, då jag fortfarande hostar & har ont i halsen på morgonen och kvällen. Så från och med nu ska jag kurera extremt så att jag är frisk och kry på studenten. C-vitaminer, mycket sömn och absolut ingen träning står på schemat!
 
Inför kvällen har jag och mamma planerat att vara på egen hand. Pappa är ute och cyklar så vi passar på att mysa ner oss i soffan och se på film. Vi har just laddat upp med godis, körsbär, vindruvor, dricka & en gammal klassiker.
 
 
Körsbär är min absoluta favorit på sommaren - speciellt på stranden

Döden har nått bloggen

Ursäkta frånvaron! Jag har sedan i tisdags inte befunnit mig på hemmaplan vilket gjort att jag varken har min dator eller min kamera till hands. Utan min dator så känns det så himla tråkigt att blogga. Mobilbloggandet är mer likt ett långt sms som aldrig blir snyggt på bloggen utan alltid måste redigeras i datorn sedan (blogg.se borde verkligen uppdatera sin app).
Hur som helst återvänder jag troligtvis till Vännäs idag vilket betyder att bilderna från balen kommer upp på bloggen inom kort. Sedan ska jag även förbereda några inlägg inför studenten på onsdag.


Onsdagen den femte juni

Igår var det bal och en massa roligt stod på schemat. Tyvärr har jag inte kameran (mamma fick med sig den hem till Vännäs), men bilder kommer att komma när jag väl kommer hem från Kristoffer. Hur som helst var kvällen mycket rolig. Vi träffade en hel del gamla vänner från högstadiet och annat. Tyvärr mådde jag inte jättebra i kroppen på kvällen så vi gick hem tidigare än tänkt. Blev dessutom bjuden på skjuts från vasaplan till öst på stan - på Kristoffers rygg!
 
Kan för tillfället bjuda på denna som togs just innan vi åkte iväg mot balen

Today is tuesday

Idag är jag ledig från skolan så jag passade på att göra lite andra viktiga saker. Till att börja med klev jag upp vid sjutiden för att hänga på låset på solariet här hemma i Vännäs. Efter några minuter under lampan tog jag mig hem, duschade & åt frukost innan jag kastade mig i bilen och åkte till Umeå. Klockan nio hade jag tid för nagelförlängning på FACE (- dom blev för övrigt jättefina!) och efter besöket fixade jag lite ärenden på stan. Bland annat köpte jag en kostym-näsduk som matchar flugan Kristoffer ska ha på sig på balen imorgon.
 
Detta är dagens klädsel. Vädret är kanske inte det bästa, men jag trotsar att ha shorts på mig ändå. Istället fick den enorma polotröjan från H&M vara värmekällan ute i blåsten. Jag hade troligtvis inte haft shorts om jag inte haft turen att ha bilen...
     
     
Sweater - H&M / Shorts - Saints & moratals / Shoes - Converse / Bag - Åhlens

The high coast

Här kommer några av alla bilder från klättringen & vandringen på Höga kusten.

Det är freaking bokat!

Igårkväll bokade jag & Kristoffer en surfresa till Portugal. Detta sker i slutet av september då det är som bäst surfing i södra europa. Jag är superduper-taggad och jag kan inte annat än börja räkna ner dagarna redan nu. Två veckor fyllda av surfing, sol & bad, god mat, ett nytt land och trevliga människor. 110 dagar kvar!
 

Longboarding in denim shorts

Shirt - Monki / Denim shorts - Saints & mortals / Shoes - Converse / Top - Monki / Sunglasses - BAM / Longboard - Slipstream

Cravings from the bottom of my active heart


Världsmästerskap i brännboll

Helgen är äntligen här och de sista skolarbetet är inlämnat. Snacka om en stor tyngd som släppte från axlarna efter dagens lektioner. Nu är det bara några ynka dagar kvar i skolan innan vi tar studenten - och det känns underbart!


I och med den hektiska avslutningen på skolveckan bestämde sig jag och Kristoffer för att inte gå ut på brännbollsyran utan istället bara ta det lugnt och mysa. Det hela slutade med Baksmällan 3 på bio och sedan en fruktansvärt skön natts sömn.


RSS 2.0