Två år

Jag älskar dig Kristoffer!











Skåpsrensning

Ikväll har jag rensat i badrumsskåpen. Bland annat så fick de flertalet sminkväskor som stod där en helrenovering från gammalt smink och sånt jag inte längre använder. Efter en halvtimme hade jag gjort klart lite mer än hälften (möjligen ett tecken på att det var en massiv mängd smink?). Slutligen blev det fint i skåpen och tre fräscha sminkväskor utrustade med allt som kan tänkas behövas.

Back-pain

Vaknade med väldigt ont i ryggen imorse, vilket har varit ovanligt den senaste tiden. Förstår inte riktigt hur det kan gå så i vågor från dag till dag. I alla fall så kan jag se till det positiva att jag har ont mycket mer sällan än för bara ett år sedan.

Idag ska jag jobba lite hos pappa på butiken. Packa upp nya produkter inför vintern och så vidare. Efter jobbet ska jag knåpa lite på min & Kristoffers utklädnad inför helgen och halloween.

Senast jag var på maskerad var ett bra tag sedan. Temat var "från gatan" och jag tog skepnaden av en hora medan Felicia var en dödsätare från Harry Potter.

New in

I helgen besökte jag Umeå centrum för första gången på väldigt länge - i alla fall i syfte för att shoppa. Jag passade på att ta en sväng genom den nya gallerian Utopia och kika i de nya butikerna samt gå en sväng genom de vanligaste. Då jag i princip räknas som helpank efter resan till Portugal så ville jag inte spendera några pengar (behöver ju faktiskt ha någonting att leva på resten av året & i Vemdalen). Däremot gick det inte riktigt som väntat.. Införskaffade mig ett nytt linne från Gina Tricot, samt fick två tidiga födelsedagspresenter utav mamma. Helt okej shopping för min egen plånbok medan mamma fick spendera tusenlappen på mina behov - tack mamsen!

Week of 44

Veckans "vill ha" består mestadels av nya ytterkläder men med en touch utav snygga underkläder. Behovet av en ny jacka är väl inte störst när det kommer till mig, men när jag såg erbjudandet i den nyöppnade BIKBOK i Umeå så kändes det helt rätt att lägga 300 kronor på en ny höstjacka. Kort och gott får vi se om jag blir en jacka rikare till veckan eller ej..
jacket - bikbok / scarf - monki / bra - monki

Sådan fakta som gör att man tittar på klockan och tänker vart fan man själv varit den senaste tiden

• Jag och Kristoffer firar två år tillsammans den 31 oktober
• Om åtta dagar fyller jag 19 år
• I mitten på december så flyttar jag till Vemdalen för att bo & jobba i nästan sex månader
• Om ganska exakt två månader blir det 2014 och folk födda -94 börjar fylla 20 år och handla på systembolaget

Gud vad tiden går fort..

Portugal dag arton till tjugofem (Peniche)

   
   
På vårt hotell fanns det både utomhus- & inomhuspool. Men då stadens alla fåglar använde den ena poolen som ett enormt fågelbad, valde vi att bada på annat håll. Jag som dessutom har fågelfobi hade väldigt svårt för att ligga och sola bland ett femtiotal äckliga fiskmåsar och annat. Vi fick det istället desto roligare då vi var tvungna att ha på oss badmössor för att få bada inomhus (ägg-huvud?).
 
   
Några av dagarna, främst då ryggen inte riktigt ville, så fick jag agera fotograf istället. Tyvärr är bilderna varken många eller av så bra kvalité, men ändå bättre än de bilder som finns på mitt surfande (vilket för övrigt är noll).
 
Som avslut på varje dag placerade vi oss i varsin stol på balkongen men en bok i handen och lite chips. Helt underbart att ha kvällssol rakt mot hotellrummet!
 
   
Med gångavstånd till stranden (cirka 50m) så var det den vanligaste destinationen på dagarna, antingen för surf eller bara för bad & sol.

Portugal dag elva till sjutton (Ericeira)

Under dagarna på campet roade vi oss bland annat med att ha yoga, bada i poolen, men framför allt försöka få alla kläder & handdukar torra efter sex dagar med konstant regn.
 
   
Vägen från centrum till campet bestod utav en evighets-lång backe. Riktigt bra träning för rumpan då man gick upp och ner minst två gånger om dagen i två veckor
 
   
   
När det kommer till Ericeira så var det en liten mysig stad/by som påminde lite om gamla stan i Stockholm med alla kullerstensgator och smala gångar mellan husen. Inte nog med det så är Ericeira ett utav världens få Surfreservat (alla stränder som ingår i reservatet har en egen surf-skylt)
 
Sista kvällen på Lapoint så var det BBQ på campet. Underbart god mat och riktigt roligt sällskap från alla möjliga delar av Europa. Vid den här tiden kändes det precis som att vi var klara och skulle åka tillbaka hem till Sverige igen.

Rip Curl PRO 2013

Gillade verkligen "Surfers parking" där de satt upp skyltar med bilder och namn på alla tävlande. Lite häftigt att kunna gå förbi världens bästa surfare där de stod och packade in & ut ur deras bilar.
   

Första julklappen

Igår beställde jag årets första julklapp & redan idag så låg den i brevlådan. Presenten är till både min mamma & min syster, och vad det innehåller får ni helt enkelt sen efter jul. Jag kan i alla fall avslöja att temat är rosa!

På tal om julklappar så vet jg inte riktigt hur jag känner inför årets tradition. Saken är den att jag & Kristoffer fått säsongsjobb i Vemdalen från och med december. Jag flyttar ner i mitten av december medan Kristoffer kommer cirka en månad senare efter att han slutat på sitt aktuella jobb här i Umeå. Kort och gott så kommer jag eventuellt behöva spendera jul på egen hand (om han inte har möjlighet att hälsa på).
I och med detta så känner jag inte för att köpa så mycket julklappar, främst för att jag inte kommer att kunna va med när mottagaren öppnar presenten. Däremot har jag redan nu sagt att jag ändå kommer att köpa lite julklappar. Dessa kommer däremot endast vara sådana presenter som personen i frågan antingen önskar sig eller som bara passar så bra att man inte inte kan köpa det. Undra om jag själv kommer att få några julklappar i år?

Portugal dag fyra till tio (Ericeira)

När vi flyttat in på campet i Ericeira passade vi på att inviga den svalkande poolen
 
Under de första dagarna surfade vi på Foz do Lizandro beach, resterande dagar surfade vi på revet. De här är för övrigt de enda bilderna jag har från den första veckan då de i princip var dåligt väder alla dagar..

Portugal dag 1-3 (Lisboa)

   
Resan började med tåg från Umeå till Arlanda
 
   
Därefter flög vi vidare till vårt vandrarhem i Lissabon
 
   
Den första kvällen bestod av en kort promenad genom stan & en efterlängtad middag på McDonalds
 
   
   
Dag två spenderade vi antingen på en sightseeing-buss eller gåendes under den gassande solen
 
   
Dag tre gick åt att transportera vårt enorma bagage från Lissabon till Ericeira med både tunnelbana & buss

Höstväder

10 dagar sedan (Ericeira, Portugal +30 grader)

En vecka senare (Vännäs, Sverige -3 grader)

Ägg?

Kanske ska gå klädd som simmare/ägg på halloween?

En senare frukost

Passade på att sova lite längre än tänkt imorse då mitt enda måste idag är att hjälpa pappa med den nya webbshopen. Hela hans hemsida ska göras om och alla produkter ska läggas in. Det är ganska mycket jobb men då allt arbete med hemsidan kan göras från soffan tackar jag inte nej.

Jag började min dag med en tallrik yoghurt med supermüsli, päron & russin. Till det tog jag två mackor med keso & avokado på (färgen på avokadon ser lite rutten ut, men det är bara alla goda kryddor som jag älskar att ha på just avokado & keso). Slutligen toppade jag min brunch med ett litet glas juice samt lite frukt. Älskar att äta brunch då man kan blanda allt man tycker om fast i mindre portioner!



One year left to twenty

Om lite mer än två veckor fyller jag år och inför den här födelsedagen har jag önskat mig ovanligt mycket. De senaste åren har jag i princip endast önskat mig pengar i form av presentkort och kanske något speciellt som en tröja eller något liknande. Till årets födelsedag har jag önskat mig följande saker:
 
1. En tavla med ett roligt budskap / 2. Parfym från MEXX / 3. Ett pyjamas-set / 4. Kokböcker av något slag / 5. Nike Roshe run skor / 6. Doftljus med frukt- eller blomdofter / 7. En simpel toot-bag i skinn / 8. Nike Tech fleece cape
 
 

GLEE S05E03

Jag har aldrig gråtit konstant i 45 minuter åt någonting liknande! Ett serieavsnitt fullproppat av känslor och så påverkande att jag nästan inte ens kan beskriva det. För er andra som följer Glee och har gjort det alla fem säsongerna vet vad jag talar om. Men för er andra så kan jag kort berätta att en av skådespelarna nyligen dog av en överdos och detta har lett till att serien tillägnat ett avsnitt bara till honom. För tillfället så kan jag inte riktigt förstå att jag grät så mycket som jag gjorde (jag är väl inte den mest blödiga typen) men av någon anledning så väckde avsnittet så många känslor inom mig att det inte gick att motstå tårarna.

Sverige

Nu befinner vi oss på hemmaplan igen! Efter 23 dagar i Portugal är vi nu några nyanser brunare och lite bättre på att surfa. För tillfället är vi galet trötta efter resan samt har fullt upp med packning och så vidare. Mer info får komma senare då jag är tillbaka i vardagen och har orken till att sammanfatta resan samt lägga upp mer bilder.

Två dagar med sol

 
Efter att Portugal bjudit på hela sex dagar med regn så var det nu äntligen dags för lite solsken. De senaste två dagarna har därför spenderats mestadels vid poolen och annars på surflektioner eller på stan. Igår passade jag & Kristoffer på att promenera bort till Quicksilver och köpa lite presenter till dom där hemma. I och med att torsdagar är ledig dag här på Lapoint så var alla som klistrade i solen under i princip hela dagen - förutom tysken som istället satt inne och såg på film..
Idag spelades ungefär samma visa upp igen. Däremot så hade vi surflektion på morgonen, som för oss även innebar den sista lektionen innan vi åker hem (har nästan glömt bort att det fortfarande är en veckas semester kvar). Så dagens schema var surflektion, sol, sol, bad, sol & sol. Alla som ska åka hem till Sverige imorgonbitti var flitigast på att spendera så mycket tid som möjligt i solen. Ikväll vankas det BBQ på Camp Licandro, OCH jag lovar att kameran ska med för att förverkliga stunden!
 
Jag måste bara berätta en liten rolig sak som vi fått ta del av den här veckan. Inte nog med att vi under dagarna har fått agera modeller till Lapoints nya reklamfilm, så har även lilla Alice fått vara med oss under veckan. Denna lilla krabat har underhållit oss alla och har sannerligen fått mycket uppmärksamhet. En liten omställning för mig som förra veckan var yngst på campet, medan jag den här veckan var ganska exakt 18 år äldre än den yngsta deltagaren.

RSS 2.0