Karlsson på taket

Co-co, sinova, OLO yoghurt, nässpray, Veckorevyn, trocadero, chips, halstabletter, alvedon, tuttifrutti och en massa massa mer. Det kallas kurering med Karlsson på taket-metoden. Vem blir inte bättre av lite kukelimuckmedicin? Tack mamma!


Sickness

Jag hatar att vara sjuk! Att bara ligga i sängen hela dagen känns som att befinna sig längst ner på alla skalor. Man är så himla hjälplös.. Hur som helst är jag placerad just där. Ligger nerbäddad på soffan med nässpray & alvedon, lite apelsinklyftor och juice. Lycklig är jag i alla fall över att det är Punk't maraton på MTV - så undra vad jag kommer se hela dagen?


Let's go to africa

Efter att jag slutat dagen tidigare än vanligt gick jag en sväng på stan. Istället för att åka hem försökte jag fördriva så mycket tid som möjligt för att sedan kunna åka tillbaka till skolan och öppethus. Jag passade på att testa en jacka från Carlings som jag tittat på tidigare. Min svarta kappa från Saints & Mortals har nämligen börjat gå mot graven sedan en tid tillbaka. Nu var det helt enkelt dags! 399 kronor fattigare och en kappa rikare, det kändes inte alls fel då den var nedsatt från 1199 krornor.
 
Inte nog med det så svängde jag även in en snabbis på Ohlssons tyger där jag hittade det fränaste tyget på länge. Nästan fyra meter mönstrat trikotyg ska nu gå och förvandlas till en byxdress eller en långklänning. Älskar i alla fall mönstret som går i rött, marinblått & vitt. Jag ser ett par stora luftiga ben & en tshirt-liknande överdel framför mig. Åh vad jag ser fram emot att sy någonting & att sedan använda plagget flitigt hela sommaren.

Rubrik:

Dålig fantasi?  Fyra timmar i säsongsuthyrningen tillsammans med Magnus. Det var inte speciellt många kunder, men några mycket sega och omständiga. Vi drog över en halvtimme efter ordinare stängning och efter det var jag tvungen att slå ut kassan, släcka och låsa butiken. Glömde till och med det absolut viktigaste och lämnade rekvisitan för morgondagens öppethus. Jag gav sedan mig själv lite uppmuntran då jag köpte en låda texas pecan-glass. Väl hemma lyxade jag och mamma med glass & coca cola (bara lilllördag en dag i förväg). Nu ska jag ta en varm dusch och sedan krypa ner i sängen för att se på serier.

Before and after the bomb

FÖRE:
 
EFTER:
 
I och med att jag varit hemma hela dagen passade jag på att städa mitt rum samt min garderob. En hel del kläder fick äran att stanna kvar, medan en hel del även fick åka ut i hallen. Högen blev fort ganska stor och den täckte nästan hela golvet. Efter en massa slit hit och dit blev jag äntligen klar. Nu är rummet fint och sängen är renbäddad och ser sådär mysig & inbjudande ut. Längtar redan tills jag får gå och krypa ner bland alla täcken!
 
Men till det roliga. Alla kläder som jag själv inte använder längre, kommer jag att fota och sedan lägga upp här på bloggen. Om någon är intresserad av ett/flera plagg så är det bara att kommentera inlägget. Bilderna kommer att numreras samt med ett pris. Men för att vara snäll kommer priset inte vara slaget i sten. Så om du är intresserad av något, kommentera så kan vi tillsammans komma fram till en bra lösning.

A real night snack

Belönar mig själv med ett ordentligt kvällsfika efter att jag skottat bort all snö från gården. Jorgubbskräm med mjölk och blåbär, apelsinklyftor, varm choklad & korvmacka. Nu ska jag ta vara på tiden och sedan försöka sova ordentligt. Har sovmorgon på tisdagar och börjar inte förrän klockan tolv.


Forward and back

Åkte hem tidigare från skolan idag. Hade en molande huvudvärk från gårdagen och bestämde mig för att hoppa över mattelektionen och istället åka hem för att vila. Jag gick lite snabbt på stan medan jag väntade på bussen hem. Mådde inte alls bra och ville bara att tiden skulle gå fort så jag fick komma hem och krypa i sängs. Helt plötsligt faller jag handlöst mot marken efter att jag halkat på en vattenfläck med mina högsta klackar. Smällen var inte liten och paniken om att komma upp på fötterna igen kom snabbt. Vilken klassiker att bry sig mer om hur många som sett en ramla än om hur ont man har. Däremot kom smärtan direkt då jag ställt mig upp igen, knät kändes som krossat och fotlederna mådde inte toppen. Nu är jag öm om knät men i övrigt mår jag okej. Har däremot fortfarande ont i huvudet och funderar därför över om jag ska stanna hemma imorgon..

Feeling sick in my head

Varför gjorde jag det där?

Under gårdagen arbetade jag från åtta på morgonen till halv fem på eftermiddagen. Efter det åkte jag & Kristoffer in till Umeå och åt middag tillsammans med hans familj. Jag var ungefär hur trött som helst efter timmarna på skidskolan med mina sex stycken sjuåringar.
Väl hemma hos Kristoffer fotade jag till min uppgift på multimedia, hjälpte honom att packa & lyssnade på gammal musik. Helt plötsligt började jag tröttna igen, och vad gör jag? Jo jag faller handlöst baklänges på sängen och slår baksidan av huvudet i gitarren som ligger där. Fruktansvärt ont gjorde det, och fruktansvärt ont gör det fortfarande! DUMT...

Give me summer and vacation

Jag kan inte annat än längta till sommaren. Vintern har tröttat ut mig alldeles för mycket och nu vill jag endast ha sol och lite värme. Med andra ord skulle en utomlandsresa inte ha suttit helt fel så här i vintermörkret och kylan.
 
Efter förra sommarens resor och så vidare inhandlade jag X antal badkläder. Bikinis hit och bikinis dit. Jag handlade till och med tre nya nu under hösten. Mani för badkläder är väl det minsta man kan säga. Hur som haver är jag nu sugen på en till. En sådan som får en att känna sig snyggast på stranden. Nog för att det är ganska svårt för min del, främst eftersom jag inte känner mig i närheten av snygg om jag inte är brun på sommaren.
Här är några badkläder som nyligen släppts i H&M:s butiker. och jag kan självklart inte sluta drömma om den grå bikinin...

Evening with love

I och med att mamma & pappa åkt på rockfest fick jag och Kristoffer äran att mysa på egen hand. Vi lagade middag i form av nachos med kyckling, tog en fruktig drink, såg på TV & åt dumle.

Det lär bli en ganska fortsatt lugn kväll då morgondagen bjuder på skidskola & arbete i skiduthyrningen. Ja och efter det åker pappa & Kristoffer till Vemdalen under tre dagar för att titta på kommande års skidprylar.


Friluftsfrämjandet

Precis som tidigare år arbetar jag under vecka fyra & fem på skidskolan i Vännäs. Idag var första dagen för årets skidskola och i år fick jag en helt egen grupp med sex stycken knottar. Gruppen var förvånansvärt duktiga då de redan efter något åk kunde åka med stämsväng (skidlärarterm). Hur duktiga de än var så gjorde kylan mig ledsen.. Där står man i -18 grader med sex stycken 7-åringar, som fryser om tårna och som inte egentligen vill åka alls. Nej så farligt var det faktiskt inte, men efter två timmar var jag mer än nöjd. Arbetet fortsatta sedan ner i skiduthyrningen där jag nu är fast till klockan fyra. Lååång dag... och samma visa imorgon

In three weeks

Om tre veckor är det alla hjärtans dag och jag ser verkligen fram emot det. Planeringen är redan igång - hur töntigt det än låter. Det är en sådan dag som jag vill endast ska handla om kärlek, kärlek till den du älskar.
 
Förra året var underbar på ett lite annorlunda sätt. Jag och Kristoffer åt makaroner & hjärtformad korv till middag, jobbade i säsongsuthyrningen och myste till sist på soffan framför en film. Många kanske tycker att det låter som tråkigt, men jag tycker att det var så där avslappnat och okrystat trevligt. I år skulle jag vilja göra ännu mer.. Planerna är just nu en mysig middag & egentligen bara en massa tid ensam med varandra. Självklart önskar jag, precis som många andra, att man kunde få en sådan romantisk film - alla hjärtans dag.
 
 
Vem drömmer inte om att få en bukett röda rosor, en ask med hjärtformad choklad eller bara ett fint meddelande på sängen?

Naturdiet

Jag var förbi på Rusta för någon dag sedan och hittade då dessa på nedsatt pris. 15 kronor styck för både proteinbars & shakes. Mamma inhandlade två stora flak med färdigblandade chokladshakes som hon testade i somras, medan jag testade fyra stycken proteinbars med smak av nogat & choklad. Jag har hittills ätit två av dom, båda i samband med träning, och jag har börjat gilla smaken mer och mer. Till en början var jag skeptisk till både konsistensen och smaken, men nu tycker jag om dom mycket mer.
Jag köpte dessa främst i syfte av att jag äter väldigt dåligt då jag tränar. Om jag istället äter en sådan kaka får jag i mig hela 220 kalorier bara genom den, och jag behöver då inte tänka på att få i mig något mer. Efter att jag testat dessa funderar jag även på att inhandla någon sorts proteinpulver som går att blanda med vatten. I och med att jag är laktosintolerant så fungerar exempelvis inte de shakes som mamma dricker då de är baserade på just mjölk. Däremot såg jag att det fanns ett annat alternativ, också från Naturdiet, pulverpåsar som man blandar med antingen vatten eller mjölk. Det blir ungefär som den färdigblandade versonen med den innehåller till min fördel inte lika mycket mjölk.
 
PS. Såg just på Friggs hemsida att det även finns helt laktosfria alternativ för oss allergiker.

Redo för enorm strid

Imorgon klockan 08:00 öppnar registreringen av företag till UF-mässan i Skellefteå. Det finns för tillfället 234 företag i Västerbotten, som alla ska slåss om ynka 82 platser på mässan. Med andra ord får endast en tredjedel av alla företag plats.
Jag skulle dö om vårt företag inte fick en plats. Därför ska jag krypa i sängs nu på direkten så att jag får ordentligt med sömn och är på topp när klockan slår åtta. Datorn är laddad & fingrarna stretchade. Nu jävlar ska det slåss!

Breakfast with love

Godmorgon världen!

Sovmorgonen blev idag bättre än vanligt. Ett underbart sällskap samt en mysig frukost innan skolan & allvarligheten kallar igen. Ute är det svinkallt, närmare sagt -17 grader, och jag är nu ännu gladare över att jag lånat bilen till skolan.


29 istället för 129

Avslutar dagen med apelsinbåtar, min underbart mysiga filt & TV. Inviger även ett mintgrönt spetslinne som jag fyndade på Gina Tricot tidigare. Betalade endast 29 kronor för något som tidigare kostat hela hundra kronor mer.
Imorgon har jag sovmorgon och endast en lektion. En idrottslektion där jag ska hålla ett aquapass för klassen. Wish me luck!


Something I really need to order

Min studentdröm sedan två år tillbaka - Jones & Jones Vicky cream dress

Wanna stay home, were cosy clothing & eat loads of food

Vissa dagar vill jag endast ligga hemma i sängen bland en massa duntäcken, äta glass med alldeles för mycket kolasås, se på filmer man inte sett på länge & skriva blogginlägg om icke-intressanta saker. Tyvärr är det en sådan dag idag, och jag måste vara i skolan..

Love is all you need

Jag älskar dig Kristoffer Pettersson !!


Still working

Efter en vecka fylld med skola, arbete & träning såg jag verkligen fram emot en lugn helg på soffan. Däremot fortsatte arbetandet då jag befann mig i skiduthyrningen hela förmiddagen. Efter jobbet gick jag hem och packade väskan, åkte till mormor & morfar, fick mig lite fika, duschade och gjorde mig i ordning. Sedan åkte jag, mamma & pappa på Taj Mahal i Umeå och åt middag tillsammans med min syster och hennes kompis.
 
Imorgon fortsätter arbetet då jag ska jobba i backen hela dagen. Dessutom är det tävling, vilket jag kanske kan hinna ut och titta på. Efter jobbet ska jag åka in till Umeå igen för att välkomna hem Kristoffer och hans kompisar som varit i Kittelfjäll sedan i torsdags. Det ska bli skönt att få se min saknade igen.

A summer perfect

Under en del kalla sommarkvällar har jag önskat att jag ägt en sådan perfekt stickad tröja att bara dra på sig. Efter att jag tittat i vårkatalogen från H&M hittade jag den här tröjan. 199 kronor för en enkel stickad tröja som kommer i flera härliga färger. Perfekt om man vill ha flera stycken för olika tillfällen & outfits. Gillar framför allt det lilla extra som flätmöntret ger. 

Sovmorgon

Vanligtvis innebär fredagar en lektion på morgonen, lunch, aqua & sedan hem igen. Den här veckan fick vi däremot uppgift som innefattade fotografering, så jag tar tillfället i akt att fota mina bilder hemma. Det slutar kort sagt med att jag inte har någon skola utan behöver endast åka till Umeå för att ha aqua 12:30. Hur som helst valde jag att ta sovmorgon. Inte en speciellt lång, men en väldigt skön sådan.

Möttes för övrigt av denna underbara utsikt när jag drog upp persiennen för någon timme sedan. En rosa himmel och ett snötäckt landskap.


Tjugonio jävla minusgrader

Vintern har verkligen sina för- & nackdelar. Detta är några..
 
Positivt med vintern: allt det vita, skidåkning, roliga lekar i snön, mycket kläder & bekväma skor, mysiga utflykter med varm choklad osv.
 
Negativt med vintern: ATT DET SKA VARA SÅ FÖRBANNAT KALLT !!

Kaloriförbränning

Jag önskar verkligen att jag ägde en pulsklocka!  Efter dagens gjorda pass skulle jag vilja veta hur många kalorier jag egentligen gjort av med. Jag är nämligen ingen storätare när jag tränar, vilket är mycket konstigt eftersom att det är då man borde äta som mest. I och med detta skulle jag vilja se hur mycket jag förbränner under dagar då jag tränar & för den delen inte är så värst mycket.
Jag har länge velat ha en pulsklocka men har hittills inte funnit någon som fallit mig i smaken. De flesta pulsklockorna är ofta stora och klumpiga medan de som faktiskt är snygga kostar skjortan. Vem vill lägga över 2000 kronor på en pulsklocka om man inte satsar för att bli världsmästare liksom?

Någon som kanske kan tipsa om en pulsklocka av den billigare sorten?
 
 
 

Tidigt

Jag har börjat inse hur fruktansvärt det egentligen är att bo långt från skolan. Man skulle kunna sammanfatta det med att mina klasskamrater inte ens har stigit ur sängen när jag kliver på bussen. Kort sagt kliver jag upp två & en halv timme innan jag börjar skolan, endast för att åka tre mil hemifrån. Tur att skollivet avslutas nu till sommaren!


H&M sports

H&M har den senaste tiden breddat sitt sortiment med en hel del sportkläder. Tyvärr har jag inte testat några av dom, men de sägs vara mycket bra och sköna. Det bästa med dessa är precis som allt annat på H&M - priset. Det gör egentligen att man kan köpa flera olika kläder/set för samma summa pengar som man i princip spenderar på två linnen från Nike.
 

Winter wonderland

Onsdagar innebär oftast två lektioner, företagsekonomi & multimedia. Efter att jag legat vaken i princip hela natten kände jag inte speciellt mycket för att närvara på dessa två ynka lektionerna. Tapper klev jag upp och släpade mig iväg till bussen. Väl i skolan fick vi informationen att multimedialektionen var frivillig då vi endast skulle fortsätta med vår uppgift. Därefter gick jag till företagsekonomin, där vår lärare stormar in säger; "Det har blivit ett missförstånd! Ni ska på en UF-föreläsning som börjar om fem minuter." Kort sagt var det bara för oss elever att packa in oss i alla bilar och bege sig mot dragonskolan och föreläsningen. Efter det tog dagens måsten slut..
 
Som tur var kunde jag åka hem till Vännäs ganska direkt efter föreläsningen. Vanligtvis brukar det vara en klassisk väntetid på en timme eller så till nästa buss går hemåt. Hur som haver fick jag uppleva ett fruktansvärt fint vinterland när jag kom hem. Det var så där mysigt kallt (jag vet att förklaringen är kass). Man kanske kan beskriva det som att allt såg så väldigt stilla ut. Frost på i princip allt och riktigt kallt, men i samma stund mysigt. Ni som bor norrut, och som faktiskt uppskattar vinterhalvåret, förstår nog vad jag menar.
 

Working out

Eftersom att jag numera arbetar på IKSU får jag gratis träning när jag håller mina pass. Däremot är träningen som instruktör inte lika givande på aqua som kanske muskel eller bodypump. Hur som helst gillar jag hur aquan gett mig mycket bättre muskulartur i ryggen då det är en fokuspunkt i träningen. Jag har redan efter en månad som instruktör fått mycket bättre stabilitet i ryggen samt bättre balans.
 
Jag har sedan premiären hos IKSU verkligen velat komma i form på riktigt då man kort sagt arbetar som en förebild för alla deltagare. Självklart vill man ju visa på en vältränad kropp när man ska inspirera andra till att vilja träna.

 
     
     
     
     
     
 
 

Buy what you want, need & dream of

Detta är en del av all shopping som fick följa med mig hem från Stockholm. Under helgen har garderoben fyllts till taket, vilket innebär att den nu är i behov av en rejäl rensning. Om jag hittar någonting av värde kommer det förmodligen att läggas upp här på bloggen för försäljning. Just wait and see..

Penne con mozzarella

Tisdag innebär sovmorgon, en ganska rejäl sådan. Som pricken över i:et tar jag bilen till skolan vilket gör det hela ännu bättre. Jag har tagit tillfället i akt och gjort en riktig lunch. Pasta med mozzarella & spenat, bröd och ett stort glas mjölk. Perfekt start på dagen!
Idag har jag bara en lektion som är idrott - 60 minuter i skolan och sedan hem igen. Jag är för övrigt inte supertaggad på att gå ut i kylan då termometern visar -15 grader.


Aqua 55

Under dagen fick jag ett sms från IKSU. De hade panik över ett olöst pass under eftermiddagen. I och med att jag ändå tänkt åka hem senare på kvällen, tog jag på mig passet. Klockan fem befann sig 21 motiverade och träningssugna individer i bassängen, redo att ösa i 55 minuter. Efter passet var jag tvungen att springa till tåget eftersom att det var det enda sättet att ta sig hem inom de närmsta två timmarna. Nu är jag däremot hemma och bosatt i soffan med en stor tallrik korvstroganoff och ett glas mjölk. Ska snart hoppa in i duschen och efter det vankas det serier.

Stockholm

 
Detta är några av alla bilder från helgen i Stockholm. En väldigt förkortad verson av dagarna kan beskrivas som UNDERBART. Att få spendera en helg enbart tillsammans med den man älskar är någonting svårslaget!
 
Vi avverkade tre goda middagar på Broken, Vapiano & Jensen Böfhus. Vi badade i vårt inte så romantiska badrum på hotellet. I och med lite tristess en kväll, toppade vi med nattbio där vi såg Gangster squad i en av Stockholms största biosalonger (hela 512 plaster). Ett sista fika blev det även innan vi skulle åka hemåt igen. Sist men verkligen inte minst var all shopping. Jag trodde aldrig att jag ens skulle få igen dragkedjan på väskan när vi flög hem, så jag fick packa hälften av shoppingen i handbagaget - som också blev fullproppat.
 

Tillbaka imorgon

Då var vi åter på hemmaplan. Jag är däremot sjukligt trött och behöver ta igen lite sömn efter helgens roligheter. Skriver mer om resan till Stockholm imorgon då jag har ork till att skriva.


En tur & retur till huvudstaden

Som några av er redan vet fick jag en underbar födelsedagspresent av Kristoffer - en weekend i Stockholm.
Tiden är i alla fall inne och redan om någon timme lyfter planet från Umeå airport mot huvudstaden. Hotellfrukost, mysiga middagar, vintershopping och en hel massa mer ska det spenderas tid på. Allt tillsammans med världens bästa pojkvän. Tack honey, jag älskar dig!
 
Hur som haver vet jag inte riktigt hur mycket uppdatering jag kommer att kunna bjuda på under helgen. Däremot lovar jag att dokumentera resan och visa er den i form av bilder när jag återvänt.
 

Här är några bilder från våra resor tillsammans under året.

Nästan en veckas lov extra

Vi på Minerva började skolan igår till skillnad från alla andra gymnasieskolor. Som tur var hade jag endast en lektion på eftermiddagen, och så kommer det vara resten av terminen. Samma sak blev det idag. Jag skulle ha två lektioner men pga brist på sal spenderade jag endast en timme på skolan. Inte nog med några sådana dagar så kommer faktiskt hela min sista termin i skolan vara väldigt ihålig. Endast åtta lektioner i veckan!

New design

Efter lite mekande med bloggen ser det numera lite annorlunda ut här. Jag kände för en liten förändring och detta är resultatet.
Däremot är allting inte klart ännu, några små ändringar fattas innan jag är helt nöjd. Vad tycker ni?

Äntligen i min hand


14 dagar i ett inlägg

Jag ursäktar frånvaron och uppdaterar er alla om att jag fortfarande är vid liv! Det är nämligen så att jag de senaste tolv dagarna har befunnit mig i Vemdalen på jobb. Jag & Kristoffer har jobbat lite mer än en vecka i deras skiduthyrning och efter det har vi åkt skidor i tre dagar. I och med allt detta så har jag varit helt utan internet - med andra ord helt utan kontakt med omvärlden.
Hur som haver är vi nu åter på hemmaplan och jag är trött som ett djur efter jakt. Jag ska packa upp min enorma packning imorgon då jag istället tänkt spendera kvällen med lite grönsaker & guacamole i min renbäddade säng, framför min nya TV, iklädd mitt nya Houdini underställ. LIVET!
Detta är för övrigt min packning som jag måste ta reda på imorgon. Känner mig inte så värst peppad på det, vill tusen gånger hellre använda mina nya träningskläder och allt annat roligt jag shoppat de senaste tre veckorna.


RSS 2.0