Julkänsla

Efter att jag jobbat sedan sju imorse börjar jag nu ha slut på krafter! Fullt ös i hyran, buss från Vemdalsskalet till Röjan, tåg vidare till Brunflo, middag på stationen & till sist så sitter jag nu på sista tågresan mot Sundsvall. Väl där ska jag fira jul med Kristoffer & hans släkt. Ser fram emot att få krama om min älskling efter en vecka från varandra. Ser även fram emot att få lite julkänsla då jag inte ens tänkt på att det bara är några timmar kvar till julafton. Hur som helst ska jag spendera julafton & juldagen i Sundsvall innan jag åker tillbaka till Vemdalen igen på annandagen. Kameran är med och jag ska försöka fånga lite julkänsla och glädje på bild för att sedan dela med mig av dom här på bloggen. Nog om det, god jul allihopa & hoppas ni får fina julklappar imorgon!

Kön till mellandagsrean i Umeå förra året

Dagens citat


A day for free activities

Idag har jag min första lediga dag sedan flytten till Vemdalen. Egentligen skulle jag även vara ledig igår också, men då det behövdes mer personal i hyran passade jag på att tjäna lite mer pengar & jobba in åtta timmar extra. Därmot kände jag att jag var tvungen att vara ledig idag för att bara få vara och ta det lugnt. I och med min lediga dag så tog jag en rejäl sovmorgon - elva istället för sju! Efter det så klev jag upp, plockade undan på rummet och gick sedan och handlade lite på ICA. Svängde även förbi i hyran där de höll på för fullt med alla förbokningar inför helgen. Kan garantera att jag inte kommer att vara sysslolös i helgen!
 
Todays fin fina outfit beskriver jag som ny, skön & väldigt casual. Invigde mina nya Vans som jag fick i julklapp av Lisa & Pavel, samt den underbart sköna stickade tröjan från BIKBOK som jag fyndade innan jag flyttade.

Moving in

Sextio mil hemifrån, i ett litet rum mitt i skidbacken, ensam & övergiven (passar på att överdriva?).
Nej men nu har jag flyttat in alla mina saker i mitt lilla rum på Vemdalsskalet. Till min förvåning så var rummen nyrenoverade sedan förra året och i och med det så har jag nu fått en alldeles egen toalett & dusch - vilket är helt perfekt då jag slipper dela badrum med fem andra.
 
Så här ser det i alla fall ut i mitt rum. Det är inte så stort, men det fungerar för mig i en månads tid.
 
Jag måste förresten be om ursäkt för den otroliga tystnaden som legat över min blogg den senaste veckan. Saken är den att mitt internet inte är det bästa (lever på en liten 3G-sticka) vilket gör att det tar mycket lång tid att ladda upp bilder, om det nu laddar över huvudtaget. Som det ser ut just nu så tar jag varken några bilder eller har något speciellt roligt att berätta. Det leder kort sagt till att jag inte kan lova er några inlägg dagligen här i bloggen. Om ni däremot vill se mer så kan ni gärna följa mig på instagram (@stinaliden) där det kan hända lite mer om dagarna.
 
I alla fall så kan jag informera att jag de senaste tre dagarna har haft intro med all personal i hyran/butiken från både Vemdalsskalet & från Björnrike. Dessa dagar har varit fyllda med information, priser, skidor, pjäxor, brandövning, människor, kassasystem och så vidare. Imorgon är det första dagen som jag jobbar på riktigt, förutom de dagar jag jobbade förra säsongen. Det känns sjunkt roligt och jag ser fram emot att få vara i det "riktiga" situationerna istället för att bara leka.

Dagen innan avfärd

Imorgon efter att Kristoffer slutat jobba packar vi bilen mot Vemdalen. Det känns helt sjukt att jag idag är hemma för sista gången på mer än ett halvår. Dessutom så ska jag bo helt ensam den första månaden innan Kristoffer flyttar ner och vi börjar jobba ihop. Galet! Jag trodde verkligen inte att det skulle gå så fort från den dagen då vi tackade ja, tills dagen då flyttlasset faktiskt går. Ser verkligen fram emot att göra någonting annat och framför allt att lämna Vännäs/Umeå och upptäcka nya platser.
 
Har jag packat allt? Vad kan jag ha glömt? Vad behöver jag egentligen ha med mig?
 

Lilla julafton

Nu kanske ni tänker att det är lite väl tidigt att ha lilla julafton redan den sjunde december - ja det är det. Anledningen bakom denna tillställning är det faktum att jag om exakt fem dagar beger mig till Vemdalen för att bo och arbeta under de kommande sex månaderna. 
Planen var till en början att jag skulle vara ensam på både jul & nyår, vilket inte var den roligast planen. Men då jag får ledigt på jul kommer jag hinna ta mig till Sundsvall och i alla fall ha möjlighet att fira jul tillsammans med Kristoffers familj. Så utbytet av deras julklappar sker på julafton medan jag fick paketen från min egen familj redan idag.



Bland dessa gåvor fanns en hel del småsaker inför flytten så som en visp, stekspade, skalare, smörknivar & en slickepott. Jag fick även tallriksunderlägg, fina kaffekoppar & en kökshandduk. Sist men definitivt inte minst fick jag en stavmixer med en hel del tillbehör - perfekt! Ett paket till från mor & far är på väg med posten, som jag förhoppningsvis hinner få innan jag åker. Denna sista pryl är en Babyliss curl secret.
Av Lisa & Pavel fick jag ett par väldigt önskade skor från Vans - leopard så klart! Underbart sköna för både ögon och fötter.

Till sist så köpte jag även två julklappar till mig själv (då vet man ju att man får något som man verkligen vill ha!) i form av en duschtvål & en body butter. De kommer från Tvålskincare som finns att hitta på GLOSS i Umeå, och de luktar underbart av jordgubb & rabarber.

Humor



Utopia dinner


Efter en heldag på stan bestämde vi oss för att testa det nya matutbudet på Utopia. Medan jag & Lisa åt pasta och sallad från Basilica, testade mamma kycklingspetten från den grekiska delen. Sjukt gott var det i alla fall, kan verkligen rekommendera pastan som jag åt. Dock inte en hitt för magen då jag är laktosintolerant.. Hur som helst gillar jag starkt att de öppnat ett food-courter så man faktiskt kan äta olika sorters mat på ett och samma ställe.

Please leave my body and go to hell

Dagar som dessa är sådana man hade kunnat vara utan! Det hela började redan inatt då jag låg och vred mig i tankarna om vad som måste packas inför Vemdalen. Det ledde till ytterst lite sömn, som jag sedan tog igen med lite sovmorgon innan jag gick för att hjälpa pappa i säsongsuthyrningen. Efter ungefär en halvtimmes jobb var jag däremot tvungen att avbryta och gå hem. Känslan i kroppen var inte på topp om vi ska sammanfatta det. 
Istället tog jag plats i soffan med ett stort duntäcke runt kroppen och med Grinschen på datorn. Passade även på att ta en powernap och sedan kokade jag te och åt en lussebulle. Nu mot kvällen har den där känslan i kroppen övergått till det bättre och nu ska jag se på julkalendern och äta clementiner.

First of december

Efter att vi vaknat sent, fortsatt mysa i soffan framför längdskidor på tvn & sedan fikat underbar frukost tog vi oss ut på en kort promenad i kylan. Riktigt skönt att vara ute en stund och få frisk luft. Ännu bättre då snön äntligen är här också - nu får vi bara hoppas att den är här för att stanna!
 
Man har ju mer eller mindre snygga dagar. Idag var en av Kristoffers sämre..

RSS 2.0