fashion agains AIDS - H&M

- jag är själv sugen på både västen och shortsen -

RELAXED

Kofta - Monki / Mobilväska - H&M / Skor - Indiska / Klocka - Adidas / Shorts - H&M / T-shirt - Monki

Min andra kärlek

Du räddade mig när jag mådde dåligt.
Du gjorde allt så mycket bättre.
Du fick mig att må bra igen.
Du ligger här bredvid mig, som en riktig vän.
Du är min andra kärlek. - Älskade Otrivin comp
image description

thank you Norrtåg

Internet på tåget - check!
jag vet att jag ser ut som ett vrak. Men jag skyller på en fruktansvärd förkylning
och en kropp som endast vill hem och krypa ner under täcket.

Två små apor hoppade i sängen

Hej alla dödliga! Idag lever både jag och Kristoffer livet i mjukisbyxor-undertäcket-påsoffan. Vi har nämligen båda gått och blivit sjuka. Snorig, ont i halsen, huvudvärk och en massa mer uttråkande saker.
I och med det så får dagen spenderas på soffan/sängen, innan jag ska åka hem och fira min kära mor som fyller år imorgon.


to make things a little bit happier

Rihanna – Farewell
.
Detta är mitt kommande projekt. Att göra en fin och betydande cover på Rihannas Farewell.
Jag tycker att den är riktigt bra och har en grym text. Hon gör den popig och skön att bara lyssna på,
men i samma stund så bubblar känslorna när man fokuserar på texten. Riktigt bra helt enkelt!

not one more day

Jag vet att jag ibland låter som den mest deprimerade människan i världen, men just idag så är jag fruktansvärt ledsen och rent utav arg på mig själv. Jag har (som vanligt) fruktansvärt ont i ryggen, vilket jag faktiskt inte orkar ha längre! Tänk er att ha ständigt ont i ryggen i över ett års tid - det sliter helt enkelt på en.
I alla fall så är inte det allt som dagens har att erbjuda.. Jag har även prov i samhällskunskap i eftermiddag, vilket jag inte är så förberedd inför. Okej det är ju faktiskt mitt eget fel som inte har pluggat så mycket, men då man knappt sover på nätterna och måste sova på dagen, vilket leder till att jag endast pluggar i skolan och inte på hemmaplan. Ännu en sak är att den dryga geografiuppgiften som ska lämnas in efter skolan. Tyvärr så har jag inte börjat skria den än.. suck
.

känner mig ungefär så här idag

bikini from H&M

Idag köpte jag en ny bikini från H&M. En blå överdel, samt ett par blommiga trosor. Längtar nu ännu mer till Turkiet!

nationella prov

Då var det gjort!, eller i alla fall det första av sex nationella prov..
Tre fina sidor om ungdomars arbetssituation är nu skrivna. Förhoppningsvis så slutar det på ett betyg närmare toppen, annars blir jag fan ledsen. Nu ska jag istället lägga det provet bakom mig och hoppa på nästa tåg. Det innebär prov i samhällskunskap B, eller rättare sagt rättskunskap. Inte nog med det så har jag en två sidor lång uppgift om energi som ska skrivas till geografin.

less, fundersam & allmänt korkad

Naturkunskap B

Tre lektioner

- Idrott bestående av lite pingis-spel samt ett försök till att rädda mitt brtyg som jag inte vill ska sluta på någonting annat än MVG.
- Psykologi B där vi påbörjat en fördjupningsuppgift angående att analysera en film genom ett psykoanalytiskt perspektiv.
- Näst sista naturkunskaps lektionen innan provet som innehåller allt om hela människokroppen.
.
Därefter har jag ledigt, då jag ska besöka Norrlandskliniken för ett allergitest. Efter det ska jag plugga samhällskunskap med Kristoffer. En helt lugn skoldag, med andra ord en bra och behövlig dag i veckan.

dreaming is believing in the future

jag vill inreda en helt egen lägenhet, precis som jag vill att det ska vara
.
jag vill ha en hund att mysa och leka med
.
jag vill fylla 18 och dricka goda drinkar med mina vänner
.
jag vill åka utomlands och njuta av värmen
.
jag vill vakna med det här som utsikt
.
jag vill åka till New York och shoppa på alla märkesbutiker
.
jag vill åka longboard med den bästa
.
jag vill parkera en sådan i mitt garage
.
jag vill grilla och vara uppe natten lång

dreaming about dogs

Gud vad jag vill ha en hund, och då talar jag givetvis om en Franks bulldog!


one from each category

Dresses, tops, jersey tops, knitwear, jackets & coats,
jeans, trousers & leggings, shorts, skirts, suits,
playsuits, tights & socks, lingerie & nightwear, swinwear

ALL FROM TOPSHOP.COM

pattern, soft and sport


Shorts & T-shirt - H&M / Sandaler - Dixie / Bikini - Wonderland
.

Klackar - Steve Madden / Bikini - Panos Emporio / Kofta - Monki / Klänning - H&M.
.

Bikini - Wonderland / Kjol - Monki / Linne - Nelly trend / Skor - Vagabond

god morning sunday

God morgon världen, och god morgon alla jobbiga skolarbeten som ska vara klara innan veckans slut.
Har en geografiuppgift att påbörja, 45 stycken instuderingsfrågor i samhällskunskap B,
samt lite läsande inför nationella provet i svenska B som inträffar på onsdag.
-Nu ska min man av någon konstig anledning bjuda mig på frukost medan jag söker filmer att äta den till

Just got me thinking

Ikväll såg vi två filmer, The Sitter & 50/50. Den ena handlade om en sjukt spåras kväll för en barnvakt, medan den andra var en sann historia om en kille som fått cancer i ryggen.
Detta fick ju självklart mig att tänka till angående min röntgen och svaren som jag ännu inte har fått från den. Tänk om det är något sådant som spökar i min rygg? Tänk om det är någonting som ligger riktigt fel eller tänk om det till och med är cancer.. Jag vill egentligen inte tänka på det alls, men det är nästan omöjligt att inte göra det. Varje dag går jag runt och har ont i ryggen, varje dag önskar jag att jag visste vad allting berodde på, och varje dag så blir jag även mer och mer frustrerad över tanken att jag inte kan göra ett piss åt saken, utan är istället bara tvungen att leva med det medan min omgivning plågas på grund av mitt fruktansvärda humör som på bara en liten stund kan gå från toppen till botten. Jag hatar min rygg och jag hatar ännu mer hur det påverkar alla som jag har vid min sida. Speciellt Kristoffer, som av någon anledning alltid lyckas vara den som får se mina botten-stunder. Förlåt om jag är jobbig men jag mår fan sjukt dåligt över det här och det vet jag att du vet.
I alla fall så ville jag bara upplysa om hur fruktansvärt jobbigt det kan vara att inte kunna göra någonting åt sina problem. Vilka problem man än har så är de som du inte har någon förklaring till de värsta. Att vara så fruktansvärt ovetande gör en frustrerad och rent ut sagt förbannad. Livet känns piss, endast för att man själv inte kan göra någonting åt saken..


Late dinner

Efter att vi velat angående vad vi skulle göra till middag efter att vädret tvingat oss att ställa in grillningen, så bestämde vi oss slutligen för club sandwich med kyckling.

 


day vs night

Skor - Coverse / Glasögon - Monki / Väska - TopShop / Halsband - Monki / Byxdress - Cheap Monday /
Skinnjacka - Hunky Dory / Armband - Buddha to buddha / Kuvertväska - Åhlens / Skor - TopShop

breakfast at fågelsångsvägen

Det vankas riktigt fet och flottig frunch hemma hos familjen Pettersson när jag och Kristoffer själva får välja. Därför har vi bestämt oss för att steka ägg och bacon, samt göra american pancakes med sirap och chokladsås. Inte helt fel om man frågar mig!

(Not that sunny) friday

Älskar sovmorgon, tre lektioner varav två är musik, hem till älskling och spendera resten av helgen tillsammans med honom. GÖTT


short and long at the same time

Ett plagg som jag länge velat införskaffa är en skjorta/blus/kjol som är kort fram och lång bak. Någonting i den här stilen som är tunnare och genomskinligt men hellre som en klänning än kjol. Ett plagg man kan bära tillsammans med ett par svarta cykelbyxor, en bandeau med något fint mönster, en hel massa smycken och converse (om inte ett par snygga klackar).

festival clothing

Shorts - H&M / T-shirt - Monki / Stövlar - DinSko / Linne - Svea /
Skinnväst - Jofama by Kenza / Mobilväska - H&M / Solglasögon - Cheapo / Klocka - ?

thursday

Jag hatar verkligen att vakna och känna hur lite man egentligen har sovit under natten! Medan Kristoffer sov som en stock, låg jag vaken och hade ont i ryggen. Inte nog med det så hade han sovmorgon och jag var tvungen att lämna honom kvar i sängen för att åka till skolan. Nu ska jag i alla fall förbereda mig inför veckans värsta dag och ladda upp med ett päron och lite nötter.

någonting inför sommaren

På grund av min (enligt mig) fruktansvärda kroppsform, så har jag börjat söka efter den perfekta bikinin inför sommaren. Jag har fått äran att bära upp ett par breda höfter, riktigt "alpin-lår" och ett platt bröst. Detta må låta sjukt negativt, men saken är den att jag kan acceptera den nedre delen av min kropp, men jag hatar den övre. Jag känner mig oproportionerlig eftersom att jag inte har någon speciellt stor byst - i princip ingen alls.
I alla fall så har jag insett att den bättre formen på bikiniöverdel är den med push-up som inbillar till en större byst, vilket är till min fördel. Däremot så har jag stött på ett problem. Det finns endast en massa tant-bikins med riktigt breda band, fula färger och stora blommiga mönster som har den formen. Till min förvåning så hittade jag denna:
Push-up bikini BH från Bubbleroom.se
.
Saken är bara den att jag tycker den är lite tråkig. Så jag behöver hitta en underdel att matcha med. Någonting mönstrat med mycket färg, men helst inte med knytning i sidorna (det ger en ännu bredare höfter). Kom gärna med förslag!

one recipe - four types of cupcakes

image description
Bakade chokladmuffins på det lättaste receptet jag kunde hitta, gjorde en enkel glasyr och toppade med olika stössel/choklader. Tre muffins fick ingen glasyr alls (var inte bäst på att fördela jämt), tre stycken fick glasyr + apelsinströssel, tre med riven vitchoklad på, samt de sista tre fick bara glasyr. Jag har inte hunnit smaka av alla sorter, men den utan någonting på alls var riktigt god. Kan bara föreställa mig hur de andra kommer att smaka.
.



writing music

Håller på för fullt med min fördjupning i estetisk verksamhet. Jag har valt musik och ska då skriva en låt samt försöka spela in en musikvideo till den. För tillfället så har jag i princip en hel låt med musik och text, däremot så tycker jag att den suger. I och med det så valde jag för några dagar sen att försöka skriva en ny.
Ackorden kom till mig omedvetet då jag satt och spelade gitarr hemma hos Kristoffer. Jag spelade in ett piano-riff och utgick ifrån det. Nu har jag på bara någon timme skrivit klart halva texten, samt lagt ihop en hel del instrument i GarageBand.

avslappnat med sommarkänsla


Kofta - Monki / Armband - Cocco / Väska - Topshop / Tröja - American vintage /
Jeansshorts - Days in denim / Linne - Saint Tropez / Sandaler - H&M
.
Ligger hemma och har ont i kroppen idag. Vaknade med täppt näsa och hals, samt ont i ryggen på grund av dålig sömn. Bestämde mig för att ligga kvar och istället ta tag i lite saker som min garderob och lite skolarbeten.

- - -


Follow me at Instagram


crazy festival feelings

Efter att jag besökt Peace & Love festivalen två år i rad, och för tillfället är sjukligt taggad på sommar och ett tredje år på festivalområdet i Borlänge, så var jag tvungen att skrapa ihop lite bilder från mina tidigare besök.
För övrigt så älskar jag allt som har med festivaler att göra - förutom den illaluktande stank som täckte stora
entrén de sista dagarna på P&L 2011. Ni som var där vet vad jag menar.

träning

Duktig Stina! Det känns bra att avverka några kilometer på cykeln. Däremot så var planen ett pass på 30 minuter, som tyvärr slutade i ett på endast 15 på grund av min förbannade rygg. Gillar inte att inte kunna prestera det jag vill. Förut så tränade jag fotboll tre-fyra pass, plus match i veckan, vilket har varit rutin sedan ett stort antal år tillbaka. Nu tränar jag istället max 2-3 pass i veckan (notera att detta endast händer då jag är riktigt duktig och har vilja som en kåt oxe). Min rygg förstör i princip allt.. jag kan inte springa, inte träna fotboll, vara med på skolidrotten och heller inte kan jag motionera i ett högre tempo.
.
Däremot så ska jag väl se det hela från den ljusa sidan. Efter att ha gått runt med smärta i ryggen i över ett års tid, så har jag fått hjälp och en utredning har påbörjats. Röntgen är gjord och nu väntar jag på svar angående om det verkligen är ett revben som ligger fel eller vad det annars kan vara.

Hard work

Avverkade just en timmes pass på gymmet i Vännäsby. I samma stund som jag känner mig sjukt duktig som släpar iväg arslet till gymmet, så vill jag aldrig mer se en friviktsmaskin igen. Hatar verkligen att gymma!
Nu ska jag istället förstöra min enkla kaloriförbränning genom att ta mig ett hejdundrande kvällsfika och efter det väntar duschen.


pics.

Samlade ihop alla citat som jag kunde hitta i min bildmapp på datorn.
De blev ganska många, men det är många fina så att säga.

When you dream, no reasons are necessary.


VILL VILL VILL HA

Känner att jag har helt sjuka önskningar, cravings och förhoppningar att jag nästan skulle kunna spricka. Jag vill ha sommar, sol, värme, festivaler, utlandsresor, ändlös kärlek, nya instrument, bruna ben, solblekt hår, en till tatuering och en hel massa mer.
Jag vill även ha en hund, en egen lägenhet att dela med den bästa, körkort, bil och allt annat här i världen.
- Tror nästan att jag gått och blivit galen, eller bara väldigt sugen på saker jag inte har för tillfället.
.
Svar. Mina collage är gjorda i photoshop

el fin de la semana

Bilder från helgens roligheter. Den bestod av årets första grillning, chokladtårta, film och slutligen våfflor i solen.

Dagen genom min iPhone

Dagen, som tyvärr är fredag den 13:de, har för mig varit utöver det vanliga.

Jag vaknade tidigt och kände för en långpromenad i det vackra vädret. Däremot så blev det inte så, utan jag fortsatte sova ett tag till. Istället så klev jag upp lite senare, gjorde god och nyttig frukost samt avverkade ett 40 minuters träningspass på köksgolvet. Efter det så tog jag mig en promenad bort till solariet och solade 20 minuter innan jag vandrade hem igen. Väl hemma så har jag hängt lite tvätt, plockat undan i köket och gjort american pancakes. Nu vankas det pannkakor med sirap och chokladsås, ett avsnitt Vampire diaries och sedan en efterlängtad dusch.

image description

image description

image description

image description


new runners

1099kr på Stadium - jättesköna!

Nära-döden upplevelse

Under bussresan från Vännäs till Umeå så fick jag och Kristoffer uppleva det sjukaste på länge.
Som de flesta vet så har vädret varit fruktansvärt dåligt under dagen, vilket lett till ännu sämre väglag. I och med det så påpekade vi att bussen hade lite dåligt fäste och att vi gled i sidled lite då och då.
Det hann inte gå länge innan bussen slipades mot mitträcket och gnistor flög åt både höger och vänster. Inte nog med det så när vi väl släppt från mitträcket fick vi kast åt andra hållet och den bakre delen av bussen släpades i diket.
Läskigt värre var det i alla fall. Och det enda roliga med det hela var att inse hur sina överlevnadsinstinkter fungerade. Hittade nämligen mig själv halvt uppe i Kristoffers knä med armarna flätade runt stolen.


candy - a matter of life and death


Working

Dagens bra och dåligt;
+ äta mat
+ äta godis
+ dricka läsk
+ spela sims3
- datorn dog innan jag hann spara spelet
- kladdade sås på tangentbordet
- var tvungen att städa skiduthyrningen
.
PS: Stoffe var bara glad över att få ta några åk på lunchrasten


påskafton

road?
online gif creator
Jag sitter ensam i skiduthyrningen, dricker fanta och äter på allt godis jag fått i veckan.
Längtar redan efter två timmar hem till soffan och Kristoffer. Vill se på film och mysa resten av lovet.

At Umeå östra

Äntligen är det påsklov och jag sitter på tåget på väg hem. Det känns sjukt skönt att komma hem innan klockan fem en dag som denna. Dagen har verkligen gått fruktansvärt segt och jag har varit ännu mer fruktansvärt negativ. I och med det måste jag säga förlåt till stackars Kristoffer som fick lite för mycket negativ spys på sig. Förlåt älskling, du vet att jag inte menar någonting ont!
I alla fall så ska jag nu hem och spela The Sims. Är och har varit sjukt taggad på det i snart tre dagar, men har däremot inte kommit till skott. Så nu är det dags att ta tillfället i akt och leva som en tioåring igen innan man ska uppföra sig och jobba nästan resten av lovet.


påsk-feelings

Av någon konstig anledning så känner jag världens största godissug idag..
tror att det är eftersom att det är skärtorsdag och påsk. Tur för alla småbarn som får påskägg idag!
Tur att jag har en snäll mamma som ger mig påskägg ändå ♥

Laktosintolerant

 

 


summer of 2012

Kom på mig själv att jag hållit inne alla planer inför sommaren. Så här kommer en liten update.
.
6 JUNI - 13 JUNI
Jag och Kristoffer åker till Alanya, Turkiet en vecka just innan skolan slutar. Medan andra ofta åker för att festa så åker vi för att få leva gott och äta gott efter alla jobbiga skolveckor. Jag är väldigt taggad och detta på grund av att jag för första gången ska åka utomlands ensam utan föräldrar. Det känns som en stor frihet att få lita på sig själv och inte på dom. Ännu bättre blir det ju självklart eftersom att jag ska åka med min älskling.
.
25 JUNI - 1 JULI
Jag och Felicia, samt Kristoffer och Patrik åker till Peace & Love i Borlänge. Vi tänkte köpa biljetter tidigare, men tyvärr så tog de slut och vi gav upp hoppet om att åka på någon konsert/festival i sommar. Däremot så hittade vi biljetter för någon dag sedan och slog till, så nu blir det av. Artister som ska dit är bland annat Rihanna, Hoffmaestro, Regina Spektor, Melissa Horn, Lars Winnerbäck och en hel massa mer.

PS. Jag har hört ryktesväg att RHCP ska släppas som det stora påskägget för årets festival.

kalabalik

08:07 kliver en ung kvinna på lokalbussen mot Tomtebo på Vasaplan. Av någon anledning så blir hon sur på busschauffören, pekar finger mot honom och fortsätter bak i bussen. Busschauffören skriker på henne och säger att hon är avvisad från bussen omgående. Detta tycks inte påverka den unga kvinnan, utan hon sätter sig istället ned längre bak i bussen. Buschauffören gör flera försök för att få henne att kliva av självmant, men det fungerar inte. Han väljer därför att kalla på polis, vilket inte heller det verkar påverka hennes åsikt.
Några minuter senare kliver hon upp och går fram till busschauffören för att be om förlåtelse, vilket var vad alla andra passagerare trodde.. Inte riktigt. Istället ställer hon sig och skriker på honom, innan hon till sist hoppar på honom och börjar slå.
Jag konstaterar att hon måste varit påverkad av något sorts preparat, för så där beter man sig helt enkelt inte! Vi andra blev tvungna att byta buss medan polisen tog hand om den unga kvinna som just blivit anmäld för våld mot tjänsteman. Helt sjukt var det! Jag har aldrig varit med om något liknande och jag hoppas nästan att det var den sista gången jag behöver se det.

vem älskar inte rea?

Jag har länge funderat på att köpa en tunika/klänning/kofta i ett lättare material inför sommaren - ett sådan plagg som passar perfekt både till ett par slitna jeansshort som till fina födelsedags-outfitten.
Idag så slutade jag tidigt och hade egentligen tänkt bege mig hem till Kristoffer och vänta in han som varit på halkbanan. Istället så åkte jag ner på stan och strosade runt lite i butikerna. Tog tillfället i akt att fixa lite små saker inför påsken samt kika på 18 års present till min man. Däremot så slutade det i att jag la 149kr på mig själv, genom ett halsband och en kimono på rean.

hand- & plastikkirurgen

Det är alltid lika roligt att gå in på mottagningen hos hand- och plastikkirurgen och se alla ledsna och nervösa människor som ska ta stygn, opereras osv. Det roliga förstår jag egentligen inte själv varför jag känner, kanske för att jag själv låg och sov i en stol innan min operation.. Ärligt talat så trodde jag att jag skulle vara nervös inför att operera fingret, men jag insåg nog inte vad som skulle hända förrän sköterskan hade tagit sönder tre blodkärl i min hand och när alla förberedelser var klara.
Vem inser inte att det är dags när de tar fram borren liksom?
.
Idag så var jag i alla fall där på rehab för femtioelfte gången.. De kollade på mitt finger, böjde och bände i alla leder och precis som vanligt så var de tvungna att döda mig med smärta. Hatar fan sjukgymnaster som tror att det blir mycket bättre om man pressar en led längre än den någonsin har kunnat böjas under de senaste fyra åren.

Tips

Laddade hem en ny app till min iPhone som heter cinemagram. Den fungerar ungefär som instagram fast man lägger upp animeringar istället för bilder. Det finns snygga effekter som gör animeringarna mycket roligare.
Jag har hittills endast provat appen lite. Har gjort två animeringar men ingenting speciellt som man ser att många andra gjort.
Det är väldigt enkelt och slutresultatet ser mycket mer arbetat ut än det egentligen är. Så detta rekommenderar jag till de som vill prova på att animera egna "kortfilmer".
(jag ska försöka lägga upp mina animeringar här, om inte så kan ni alltid kolla in min användare på cinemagram - jag heter stinaliden)


monday

Skickade iväg Kristoffer på körlektion, fortsatte sova en tag och klev sedan upp och gjorde mig i ordning.
Åkte in på stan för att spendera den kommande timmen i frisörstolen, vilket endast resulterade i lite
kortare hår än tidigare. Efter det så väntade jag in min älskade pojke, och vi åkte upp på skolan och åt lunch.
Efter det så valde jag att åka hem. Hade fruktansvärt ont i ryggen inatt, vilket ledde till att jag nästan inte sovit någonting alls.
Nu ska jag istället boka en biljett till P&L och krypa ner i soffan och se på film.
.
Kände att någonting i den här stilen skulle sitta fint på en brun kropp i Turkiet i sommar.

RSS 2.0